1,1 miljoen kijkers voor eindejaarsconference Kamal Kharmach

Mag ik even? 2020 in top 5 best bekeken programma's

De eindejaarsconference van Kamal Kharmach klokt af op 1,1 miljoen kijkers. 'Mag ik even? 2020' was nog maar de tweede conference van Kamal, en was voor het eerst te zien op Eén. De uitzending was goed voor 43% van het marktaandeel. De conference werd opgenomen in Café The Joker in Antwerpen voor een zeer beperkt publiek. Kamal had het ondermeer over de manier hoe de regering de coronacrisis aanpakte, over Black Lives Matter en over de geboorte van zijn dochter. Op sociale media regende het lovende reacties. Op VRT NU kan de uitzending herbekeken worden tot 30 januari.

Op 31 december 2020 bracht Kamal Kharmach zijn eindejaarsconference Mag ik even? op nationale televisie. Na zijn succesvolle conferencedebuut in 2019 op Canvas, besloot VRT al snel dat zijn kritisch-komische jaaroverzicht in 2020 een plaats op Eén kreeg. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Geert Hoste.

Kijkcijferrecord
Na een erg sterk debuut met 610.000 kijkers voor zijn eerste Mag ik even?, breekt Kamal Kharmach zijn record met een totaal aantal kijkers van 1.117.558 voor zijn conference van 2020. Dat is bijna een verdubbeling. Tijdens de live uitzending op oudejaarsavond was hij goed voor 43% van het marktaandeel. Daarmee behoort Mag ik even? 2020 tot de best bekeken programma's op oudejaarsavond.

Conference in coronatijd
Door de aanhoudende pandemie en de strenge veiligheidsregels voor de cultuursector, kon de eindejaarsconference niet opgenomen worden in een theater. In plaats daarvan koos Kamal Kharmach om de opnames te houden in het bekende Antwerpse comedycafé The Joker. Bij de opnames was een zeer select publiek van slechts vijf bubbels aanwezig, die allen vooraf een coronatest moesten ondergaan.

Hoewel het jaar werd gedomineerd door de coronacrisis, kwamen ook tal van andere onderwerpen aan bod tijdens de conference. Zo had Kamal het onder andere over de Black Lives Matter-beweging, de regeringsvorming, Reuzegom en de Amerikaanse verkiezingen. Ook de geboorte van zijn dochter kreeg een plaats tijdens de voorstelling. Kamal bracht een vlijmscherpe conference, maar wel met veel humor en een positieve boodschap. Op sociale media stroomden nog tot dagen na de uitzending positieve reacties binnen over de manier waarop hij het jaar in beeld bracht.

Toekomst
Momenteel is het nog onduidelijk of en wanneer de conference in theaters te zien zal zijn. Tot 30 januari is de volledige uitzending nog te herbekijken via VRT NU.

In afwachting van de versoepelingen voor de cultuursector, werkt Kamal aan het tweede seizoen van Andermans Zaken. Daarin zal hij opnieuw zijn kennis aanwenden om noodlijdende bedrijven uit het slop te trekken.

 

*** NIET VOOR PUBLICATIE ***
Voor interviewaanvragen, contacteer Tom Bertels via tom@livecomedy.be of op +32 475 66 55 49.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be