All good things come in threes: 'De Mens Achter De Lach' vervolledigt drieluik van de Live Comedy Podcast

Aflevering 1 met Urbanus | Vanaf nu tweewekelijks op maandag

Sinds enkele maanden waagt Live Comedy zich in de groeiende vijver van Nederlandstalige podcasts. Met het laatste nieuwe format "De Mens Achter De Lach" brengen we vanaf nu tweewekelijks een diepte-interview door Peter Decroubele met een comedy grootheid uit de Lage Landen. Eerste gast? Urbanus! Dit podcastformat vergezelt de al bestaande "Live Comedy Talkshow", waarin een studiogast(e) (of 2) op de rooster wordt gelegd, opgeleukt met comedynieuws, ticketwedstrijden, ... Verscheen al in de top 3 van meest geluisterde comedypodcasts op iTunes in Vlaanderen!

Voor nog meer afwisseling zijn er "De Niet Zo Serieuze Sprookjes" waarin Jeron Dewulf een live opgenomen sprookje improviseert. Kaapte al de eerste plaats weg in de bovenvernoemde top beluisterde podcasts! Alle afleveringen van alle shows zijn te vinden op Spotify, iTunes, YouTube, allerlei podcast-apps, .... Lees hieronder gerust verder voor meer info. Sharing is caring, om zo zelfgemaakte en oprechte comedycontent een mooi plaatsje in de kijker te bezorgen. Alvast bedankt!

VRT-journalist en begenadigd reportagemaker Peter Decroubele gaat in "De Mens Achter De Lach" langs bij iconen uit de Nederlandstalige comedy en in een aangenaam gesprek gaat het over hun impressionante carrières, toekomstplannen, ... Niemand minder dan Urbanus bijt de spits af en heeft het over zijn eerste 'schiefelgroepke' tot zijn laatste 'Trecto Pnix' tournee en wat de toekomst nog mag brengen. ​ Nog op de planning staan De Nieuwe Snaar, Youp van 't Hek, Kommil Foo, ...

Live Comedy zaakvoerder en podcastbedenker Tom Bertels: "Bij grootheden als een Urbanus of Youp van 't Hek is er amper nog iemand die het hele overzicht van hun carrière echt kan bijhouden. Des te interessant ook om terug te kijken op bijvoorbeeld het begin van zo'n grootheden. Automatisch goed voor nostalgie en heel leerrijk om te merken hoe hard de tijden veranderd zijn. Elke gast in deze reeks is iemand waar je graag mee op café zou zitten, en dat maken we nu voor een heel pak mensen mogelijk - maar dan via je speakers of koptelefoon!"

Om de week op maandag rond 16:00u online, afleveringen van ong. 60 minuten.
Meer info via:
www.livecomedy.be/de-mens-achter-de-lach/

In "De Niet Zo Serieuze Sprookjes" nodigt host (en wereldkampioen improvisatie/Foute Vriend) Jeron Dewulf telkens de juiste vriend uit de impro- en/of comedywereld uit om samen een sprookje voor volwassenen te bedenken, voor een live publiek. Vorige opnames werden gemaakt in de Gentse Charlatan en The Joker, met guests als Thomas Smith, Pieter Verelst, David Vennix (schrijver van Safety First - The Movie), Rishi Panchasara en Stijn van Autreve (beiden begenadigde improspelers). ​ Deze podcast werd ook onlangs al nr. 1 in de top beluisterde comedypodcasts in Vlaanderen! Met klinkende titels zoals "Een hert dat gedagvaard werd door Disney" en "Een superheld met assertiviteitsprobleem" kon dat bijna niet anders...

Tom Bertels: "Dit format komt echt vanuit inspiratie die ik thuis vond. Door voor mijn dochters 's avonds sprookjes te verzinnen, viel het me op wat voor een handige structuur die verhalen hebben. En hoe jammer het is dat je op een bepaalde leeftijd géén sprookjes meer krijgt verteld. Toen ik even later top-improvisator Jeron Dewulf nog eens tegen het lijf liep, hadden we meteen ook de perfecte gastheer gevonden. Die live avonden zijn altijd fantastisch, en het is fijn te voelen hoe de sprookjesmagie zich ook meteen laat vertalen naar audio én sinds kort video."

Elke week op vrijdag om 16:00u en sinds kort ook met videobeelden. Aflevering van zo'n 7 minuten. Meer info via: www.livecomedy.be/de-niet-zo-serieuze-sprookjes/

Waar het enkele maanden geleden allemaal mee begon: de Live Comedy Talkshow! In een studiogesprek worden een of twee gasten uitgenodigd om het over hun state of current comedy-affairs te hebben. Afgewisseld met comedynieuws, ticketwedstrijden, de Tip van Tom en nog heel wat leuks. Ook hiermee haalden we al de top 3 van de meest beluisterde comedypodcasts in België. Scroll hieronder door het volledige overzicht afleveringen.

Tom Bertels: "In de Live Comedy Talkshow verzamelen we alles waar het momenteel in de comedywereld over gaat. Zowel met onze gasten als ons nieuws en aanraders, proberen we steeds kort op de bal te spelen. De kruisbestuiving van rubrieken is ook telkens heel fijn: vaak kennen comedians elkaar en gaat het in het gesprek al snel over zeer interessante cross-overs en al het mogelijke geassocieerde comedyleuks. "

Om de andere week op maandag om 16:00u, aflevering van een kleine 50 minuten.
Meer info via:
www.livecomedy.be/de-talkshow/
Kwamen al aan bod: Xander De Rycke en Daniel Sloss, Rob Vanoudenhoven, William Boeva en Lebbis, Bart Vanneste, Sergej Lopouchanski en Urbanus, Raf Walschaerts en Jacques Vermeire, Jan Jaap van der Wal, Henk Rijckaert, Jeron Dewulf en Paulien Cornelisse, Raf Coppens en Eva Crutzen, Lieven Scheire en Els De Schepper, Steven Mahieu, Jeroen Leenders en Peter Decroubele. ​

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be