B30VA kent nieuwe data

B30VA kent nieuwe data

William Boeva vanaf september eindelijk weer op tour

Anderhalve maand na de première van zijn gloednieuwe show, moest William Boeva met verplichte rust. De wereldwijde pandemie zorgde ervoor dat het leeuwendeel van de B30VA-tour moest worden uitgesteld. Eerst kregen de geteisterde zalen nieuwe data in het najaar van 2020, maar al gauw werd duidelijk dat ook dat geen optie zou zijn. Zo komt het dat William pas anderhalf jaar na de première in de Arenbergschouwburg in Antwerpen (en een handvol andere shows) zijn meest succesvolle voorstelling tot nu toe zal verderzetten. Een reeks van 46 shows - waaronder heel wat verplaatste data, maar ook een groot aantal extra zalen - gaat vanaf eind september van start. Alle data staan nu op www.williamboeva.be.

Lovende recensies, een uitgelaten publiek en uitverkochte zalen: de derde avondvullende zaalshow van William Boeva had niet beter van start kunnen gaan. Nauwelijks vijftien keer bracht hij de voorstelling sinds de première op 1 februari 2020, toen plots alle zalen de deuren moesten sluiten vanwege het coronavirus. Die rust was na een intense periode aanvankelijk welgekomen, maar al gauw begon hij de roep van het podium te missen. Hij is dan ook blij dat hij vanaf dit najaar opnieuw op de planken mag staan.

William Boeva: "Ik heb enorm veel zin om terug op te treden. Optreden is voor mij een uitlaatklep om frustraties weg te werken. Ik zou zeggen: publiek, we gaan er weer invliegen!"

Niets dan lof
​De reacties na de eerste voorstelling waren op z'n zachtst gezegd enthousiast. In De Standaard en Het Nieuwsblad haalde B30VA vier sterren. "Het blijft natuurlijk lachen met de geweldige nieuwe grappen die Boeva voor deze show bedacht heeft. Niet alleen omdat ze zo goed zijn, scherp en origineel, maar ook omdat hij ze eerder speelt dan vertelt. Deze man heeft zonder twijfel komisch acteertalent, in zijn timing, in zijn gelaatsexpressie, in zijn gebaren en bewegingen." Ook het publiek bevestigde dat de voorstelling meer dan gesmaakt werd: meermaals moet William net iets langer pauzeren, omdat de lach en het applaus uit de zaal blijven doorgaan. In zowat elke reactie na de voorstelling klinken de woorden "een echte aanrader". De nieuwste show van William Boeva is zonder twijfel zijn beste ooit.

Afscheid van de oude Boeva
​Hij mag dan ondertussen al 31 jaar zijn, ook nu nog blijft William zich afvragen of hij echt vaarwel moet zeggen tegen alles wat hij als twintiger mocht doen zonder dat iemand daar bedenkingen bij had. In B30VA stelt hij zich vragen als: mag ik nog gamen? moet ik de all you can eat inruilen voor een deftig restaurant? wil ik ooit kinderen? en is mijn mooie leven nu echt voorbij of moet alles nog beginnen? William is meer dan ooit openhartig en eerlijk over zijn leven met een beperking, maar doorheen de rake beschouwingen ontbreekt de grap nooit. Met B30VA slaat hij een nieuwe weg in en overstijgt hij zichzelf.

William Boeva: "Deze show betekent veel voor mij, omdat het gaat over de grote levensvragen. Op het moment dat ik de show schreef, worstelde ik met een aantal van die vragen. Je bent op een bepaald moment in je leven op het punt dat je niet oud bent, maar ook niet meer jong."

Alle tourdata van B30VA staan nu op williamboeva.be en livecomedy.be. Wie de voorstelling wil zien, kan maar beter goed in de gaten houden wanneer de tickets van zijn of haar voorkeurstheater in verkoop gaan. De oorspronkelijke data waren meestal in een mum van tijd uitverkocht.

Copyright: Studio Edelweiss
Copyright: Studio Edelweiss

----------

NIET VOOR PUBLICATIE
​Voor meer informatie en interviewaanvragen, contacteer Bert Bael via [email protected] of op +32499410984.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

LiveComedy.be
Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent