Bassem Youssef komt naar België

Met zijn gloednieuwe 'Euro Tour'

Egyptische comedian Bassem Youssef komt op 3 maart 2023 voor het eerst naar België. Hij brengt zijn voorstelling 'Euro Tour' in Zuiderpershuis Antwerpen. Tickets zijn vanaf vandaag te koop via LiveComedy.be.

Hartchirurg Bassem Youssef, de Jon Stewart van de Arabische wereld, was de gastheer van het populaire tv-programma 'Al Bernameg' - de eerste politieke satireshow in het Midden-Oosten. De oorspronkelijke show van 5 minuten op YouTube groeide uit tot de meest bekeken show in het Midden-Oosten met 30 miljoen kijkers per week en meer dan een miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal.

Het programma 'Al Bernameg' was controversieel door zijn humoristische maar gedurfde kritiek op de heersende machten. Dit leidde tot meerdere rechtszaken tegen de show en de gastheer. In 2014 kondigde Youssef het einde van de show aan vanwege de overweldigende politieke druk op het programma.

Youssef verhuisde kort daarna naar de Verenigde Staten en verscheen als Senior Middle East Correspondent in The Daily Show met Jon Stewart. Hij speelde mee in 'Tickling Giants', een documentaire van Sara Taksler en presenteerde een digitale serie 'The Democracy Handbook'. Ook bracht hij een boek uit over zijn persoonlijke ervaringen: 'Revolution for Dummies: Laughing Through the Arab Spring'.

Als erkenning voor zijn succes werd Youssef genoemd in Time Magazine als een van de 'meest invloedrijke mensen van 2013'. Hij publiceerde in 2021 een kinderboekenreeks 'De magische realiteit van Nadia'.

Bassem Youssef brengt op 3 maart 2023 zijn 'Euro Tour' in Zuiderpershuis Antwerpen. Tickets en info: LiveComedy.be.

Bassem Youssef
Bassem Youssef

*****

NIET VOOR PUBLICATIE
Voor meer informatie en persaanvragen, contacteer Kelly Deceuninck via kelly@livecomedy.be of 0478 72 49 55.

*****

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be