Bert Kreischer keert terug naar Antwerpen in 2023

Tops Off World Tour in Koningin Elisabethzaal

Bert Kreischer, die in één klap beroemd werd met zijn "The Machine"-verhaal, keert in 2023 terug naar Antwerpen. Op 27 januari brengt hij zijn Tops Off World Tour naar de Koningin Elisabethzaal. Zijn laatste optreden in België vond plaats in een uitverkocht Zuiderpershuis Antwerpen in 2019. Tickets voor zijn gloednieuwe show gaan vrijdag 28 oktober om 10 uur in verkoop via LiveComedy.be.

"Een zeldzaam en ongelooflijk talent" (Interrobang) wiens “succes geen verrassing is” (Variety) - Bert Kreischer is een bekroonde entertainmentgigant geworden en een meester van vrijwel elk medium dat hij aanpakt: stand-upcomedy, tv, podcasts, memoires en een album, en binnenkort zijn eerste langspeelfilm. Hij was Pollstar's #1 2020 stand-up touring-artiest te midden van een wereldwijde pandemie, met uitverkochte arena's en het legendarische Red Rocks Amphitheatre.

Bert heeft een revolutie teweeggebracht in live comedy-optredens met de Hot Summer Nights-tour uit 2020, met drive-ins, en het Fully Loaded Comedy Festival van dit jaar, dat Kreischer en zijn favoriete komieken naar openluchtlocaties bracht zoals honkbalparken in de minor league, een renbaan en een amfitheater. Hij heeft twee van de meest populaire comedy-podcasts ter wereld, "Bertcast" en "2 Bears 1 Cave" (met Tom Segura), schittert in zijn eigen Netflix-show "The Cabin with Bert Kreischer", en presenteert de enorm succesvolle "The Go Big Show" op TBS samen met beroemde juryleden T-Pain, Rosario Dawson, Jennifer Nettles en Cody Rhodes, nu op weg naar zijn derde seizoen. Drie van zijn vier comedyspecials worden momenteel gestreamd op Netflix, "The Machine", "Secret Time" en "Hey Big Boy". En hij acteert in, schreef en produceerde zijn aankomende film, ook getiteld "The Machine", met in de hoofdrol Mark Hamill, bekend van "Star Wars".

'The Machine', een uniek verhaal over zijn waargebeurde ervaringen tijdens een studiereis met zijn universiteit naar Rusland, toen hij werd aangezien voor een Russische maffiabaas die de trein beroofde waarin hij zat, betekende een cruciale boost in Kreischers carrière. Hij schreef het verhaal als een bit na thuiskomst van een teleurstellend optreden op oudejaarsavond in Oxnard, Californië, waar niemand kwam opdagen.

In die tijd had hij een druk tourschema langs comedyclubs, had hij tv-credits gescoord voor "Bert the Conqueror" en "Trip Flip" voor het Travel Channel, "Hurt Bert" op FX en andere hosting- en acteerrollen, evenals showcases op tv-talkshows. "Toen ik in deze business stapte, volgde iedereen hetzelfde schema: zorg voor je set van precies 10 minuten, verschijn op Conan, verschijn op Letterman, verschijn op 'The Tonight Show', krijg een groeideal, doe een commercial ... ’, legt Kreischer uit. "Ook al heb ik dat een tijdje gedaan, pas het moment dat ik naar mijn onderbuikgevoel begon te luisteren, kreeg ik echt succes."

Nadat hij het verhaal van "The Machine" had geschreven, filmde Bert zichzelf terwijl hij het bracht, plaatste het op Facebook en ging naar bed. Berts vrouw LeeAnn maakte hem de volgende ochtend wakker om hem te vertellen dat de clip viraal was gegaan, met 22.000 shares. Slechts een paar dagen later had het een fenomenale 33 miljoen views. Met meer dan 85 miljoen views, werd 'The Machine' het middelpunt van Kreischers eerstvolgende comedyspecial en wat Deadline zijn "grensverleggend" debuut noemt.

"Ik hou van het idee om dingen een beetje anders te doen en niet bang te zijn om dingen een beetje anders te doen", zegt hij. Met name toen de Covid-19-pandemie in 2020 voor het eerst toesloeg, maakte Kreischer zich zorgen over hoe hij en zijn mede-entertainers wiens inkomen afhankelijk was van toeren, zouden kunnen overleven. Dus boekte hij een vierdaagse tour met social distancing langs drive-in-theaters genaamd 'Hot Summer Nights'. "Elke agent in het wereldje zei me geen drive-ins te doen", herinnert hij zich. De tour was uitverkocht en creëerde een nieuwe live-entertainmentoptie tijdens de pandemie.

De start van Kreischers comedy carrière is net zo uniek als zijn kenmerkende hilarische verhalen en observerende humor, die hij in bloot bovenlijf brengt. Als inwoner van Tampa, Florida, kwam voor het eerst in de kijker toen het tijdschrift Rolling Stone in 1997 een belangrijk artikel over hem publiceerde als de "Number One Partier in the Nation" tijdens zijn zesde jaar aan de Florida State University. Kreischer kreeg het idee dat stand-upcomedy misschien wel de carrièrekeuze was die hij nog moest maken toen hij eindelijk de universiteit verliet. En het was een manier om zijn grote liefde voor feesten tot voort te zetten als volwassene.

Na het artikel probeerde hij voor het eerst stand-up in de toepasselijk genaamde zaal Potbelly's in Tallahassee. “Daarna belde ik mijn vader en zei: dit is wat ik de rest van mijn leven ga doen. Ik kon helemaal mezelf zijn en iedereen genoot ervan.” Als gevolg van de show kreeg hij een ochtend-dj-programma aangeboden op een lokaal radiostation. In plaats daarvan verhuisde hij naar New York City, en op 26-jarige leeftijd baande hij zich een weg naar werken en try-outen in de Boston Comedy Club, samen met andere ontluikende talenten als Sarah Silverman, Adam Sandler, Jim Gaffigan, Ed Helms en andere notabelen.

Sinds zijn verhuis naar Los Angeles, waar hij woont met zijn vrouw LeeAnn en hun twee dochters, Georgia en Ila - die allemaal in zijn grappen voorkomen - zette Kreischer voor het eerst voet in het standup-clubcircuit en verscheen hij op 'The Late Show with David Letterman ', 'Jimmy Kimmel Live', 'Conan' en 'Racheal Ray', samen met acteerrollen in shows zoals het veelgeprezen politiedrama 'The Shield'. Hij schreef over zijn leven tot nu toe in "Life of the Party: Stories of a Perpetual Man-Child", uitgegeven door St. Martin's Press, en bracht in 2007 de cd Bert Bert Bert uit.

Zijn uniekheid heeft ook bijgedragen aan het succes van Bert. Hij kwam op een avond het podium op en trok zijn shirt uit voor de grap. Naarmate de show vorderde, genoot hij ervan om zonder shirt te zijn. "Ik ben zó Florida", merkt hij op. “Als kind was ik altijd blootsvoets en zonder shirt, en ik ben dat nog steeds het grootste deel van de tijd op het podium en daarbuiten. Zo leef ik graag.” Het is een deel van zijn handelsmerk geworden, evenals een signaal van body positivity voor de talloze gewone mensen onder zijn miljoenen fans die niet opscheppen over fitnesslichamen wanneer ze hun shirts uittrekken bij het zwembad of op het strand.

Als meesterlijke humorist in een lange en trotse traditie die teruggaat tot legendes als Mark Twain en Will Rogers, drukt Bert zijn stempel op de moderne cultuur met openhartige, ongeremde humor over familie en vaderschap, actuele gebeurtenissen, zijn persoonlijke avonturen, dagelijkse routines en legendarische feestjes, en nog veel meer dat hem opvalt. En al die tijd blijft hij innovatief en vindingrijk, evenals grenzeloos hilarisch.

"Alles aan mij probeert authentiek in het moment en van de essentie te zijn", besluit hij. Het is een echtheid en oprechtheid die een grote aantrekkingskracht uitoefent op de massa uit een bijna ontelbare verscheidenheid aan lagen van de bevolking. “Ik ben net begonnen met dingen te doen die ik leuk vond. Ik vond genoeg vertrouwen in mezelf om te zeggen: 'Ik ben hier gekomen om te doen wat ik wilde en waar ik van hield. Ik ga gewoon doen waar ik van hou en laat anderen me niet vertellen wat ik zou moeten doen.'”

Tickets voor zijn optreden in de Koningin Elisabethzaal zijn te koop vanaf vrijdag 28 oktober om 10 uur. Alle info via LiveComedy.be/bertkreischer.

*****

ENKEL VOOR PERS, NIET VOOR PUBLICATIE:

Voor meer informatie en interviewaanvragen, contacteer Bert Bael via bert@livecomedy.be of +32499410984.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be