Cabaretduo Grof Geschud brengt dit najaar 'Broeden'

Cabaretduo Grof Geschud brengt dit najaar 'Broeden'

Nieuwe voorstelling in première vanaf november in België én Nederland

Het beloftevol Belgisch-Nederlands cabaretduo Grof Geschud is na een bejubelde tournee van hun debuutvoorstelling Lijmen klaar voor een nieuwe stap in hun verhaal. ​ Ze werken momenteel aan een volledig nieuwe voorstelling, die in november in première zal gaan in Vlaanderen en Nederland: Broeden.

Nieuw hoofdstuk
​Momenteel spelen ze nog enkele laatste voorstellingen van Lijmen, maar na de zomer houdt het definitief op voor de debuutvoorstelling van Grof Geschud. Terwijl de jonge makers in die voorstelling het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten onderzoeken, zal de tweede voorstelling van Lander en Myrthe een gevoeliger onderwerp aansnijden. In Broeden doen Lander en Myrthe, ondertussen ex-geliefden, een ultieme poging om zich te bevrijden van de verpletterende angst om verlaten te zijn.

Voor hun eerste voorstelling putten ze uit hun gedeelde interesse in oude liefdes en ook uit hun eigen liefde. Ook in hun tweede programma werken ze vanuit die gedeelde fascinatie. Wat betekent het om verlaten te zijn? Wie heeft wie nu eigenlijk verlaten? Degene die de knoop doorhakt, of degene die er alles aan doet om verlaten te worden? En vooral: naar wie gaat de hond?

Broeden komt voort uit persoonlijke ervaringen, maar Lander en Myrthe weten deze opnieuw vorm te geven in duizend beelden door een reeks dialogen, liedjes, sketches en scènes die elkaar in snel tempo opvolgen. De bijna toneelmatige vorm van cabaret waarvoor Grof Geschud bekend staat, zal dit keer geregisseerd worden Janne Desmet en Minou Bosua, met coaching door Raf Walschaerts.

Lander Severins: “Het is waanzinnig om met Myrthe in deze nieuwe vorm ons onderzoek verder te zetten. Ik kan niet wachten om 'Broeden' eindelijk met ons publiek te kunnen delen. Na een jaar stil te liggen, waarin we vooral veel hebben gemaakt, is het de hoogste tijd!”

Myrthe van Velden: "Het maakproces alleen al was een gekkenhuis. Huilen, veel lachen en dan weer huilen."

Verwachtingen
​Wie Lijmen al zag, weet dat Lander en Myrthe zelfs in moeilijke onderwerpen de hilariteit en ontroering weten te vinden. Dat zal bij Broeden niet anders zijn. Critici prezen bij het debuut al de liefde voor de taal, grappige sketches, mooie samenzang en vooral de onderlinge verwevenheid van al die elementen. Aan Grof Geschud om die uitstekende reacties ook binnen te halen voor de tweede voorstelling.

Myrthe van Velden: “We hebben deze voorstelling in liefde gemaakt. Of ja… liefde… Vanuit Lander zeker met veel liefde.”

Eerste data tournee
​Over precies vijf maanden trappen Lander en Myrthe de nieuwe tournee op gang in Nederland, waar ze op 17 november in première gaan in de Verkadefabriek in Den Bosch. Twee dagen later, op 19 november, is de grote zaal van de Antwerpse Arenbergschouwburg aan de beurt. Na die Vlaamse première volgen nog tal van voorstellingen langs beide kanten van de landsgrens. Een eerste reeks data is nu al bekendgemaakt op www.grofgeschud.eu. Meer data worden later toegevoegd.

Copyright: Noortje Palmers
Copyright: Noortje Palmers

 

Copyright: Noortje Palmers
Copyright: Noortje Palmers
Copyright: Noortje Palmers
Copyright: Noortje Palmers

----------

NIET VOOR PUBLICATIE
​Voor meer informatie en interviewaanvragen, contacteer Bert Bael via [email protected] of op +32499410984.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

LiveComedy.be
Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent