Cabaretfenomeen uit Belgium's Got Talent op theatertournee

Ann Helena Kenis heeft er zin in!

De knotsgekke revelatie uit Belgium’s Got Talent, Ann Helena Kenis, doet dit najaar Vlaamse theaters aan met haar volledig nieuwe show ‘Lof der Zotheid’. Tijdens die talentenjacht werd haar zotheid al meermaals geprezen door jury en publiek. Zo noemde Rob Vanoudenhoven haar dé ontdekking van het seizoen en snapte de andere juryleden niet waarom ze nog nooit van haar hadden gehoord. Ook haar voorstellingen tijdens het Lacht Comedy Festival in Vooruit Gent tijdens de Gentse feesten, lopen meer dan vlotjes vol. En dat vindt ze allemaal nog erg spannend: “Ik heb nog steeds last van stress als ik voor een publiek sta. Dat wordt daar in Gent dus een mix van ‘joepiedepoepie’ en ‘ik schijt in mijn broek van de zenuwen’.”

Maar wie is de Kringloopwinkelvrouw precies?

Ann Helena Kenis is een spring in ’t veld die tijdens haar carrière in de banksector tot de vaststelling kwam dat ze iets miste: een podium. Amper vier jaar geleden waagde ze de grote sprong richting spotlights, en sindsdien haalde ze haar schade al meer dan in. Ze speelde de hoofdrol in My Fair Lady, deelde het podium met Guido Belcanto en won in 2013 zowel het Cabaret Concours Vlaanderen als het Nederlandse Parkstad Cabaret Festival. Ze schopte het tot de finale van Belgium’s Got Talent in 2015, brengt binnenkort ook een cd uit en gaat dus ook op tournee.

Lof der Zotheid met hoog showgehalte

Voorstellingen van deze Kringloopwinkelvrouw verlopen altijd wat chaotisch, maar zijn daarom niet minder hilarisch. Zot en tegelijkertijd serieus. Met een natuurlijke flair brengt ze grappige liedjes en ook haar extravagante kostuums zullen geen seconde vervelen. Ann Helena Kenis kijkt er alvast erg hard naar uit: “Vroeger deed ik voornamelijk shows voor senioren, maar sinds Belgium’s Got Talent is daar een pak cabaret bijgekomen. Het aantal boekingen is ook verdubbeld. Ik heb mijn vraagprijs na mijn deelname een beetje verhoogd, maar eigenlijk ben ik nog steeds te goedkoop (lacht) (…) Het stoort me niet dat het soms moeilijk is. Als ik maar op een podium kan staan.”

Première: op zondag 1 november om 20:00u in Theater Elckerlyc Antwerpen.
Daarna doet Ann Helena Kenis 30CC Wagehuys Leuven aan (28/11), Moonbeat Mechelen (5/12),  en ARCA Theater Gent (11/12).
Tickets en info: www.livecomedy.be
Voor interviews en persaanvragen: Tom Bertels – tom@livecomedy.be - 0475/66 55 49

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be