Carré presenteert TOON 100 JAAR met Lissa Meyvis & Herman Van Hove

Hoofdrolspelers van 'In de Schaduw van Toon' op 12 december in Carré Amsterdam

Vanwege het honderdste geboortejaar van Toon Hermans brengt Koninklijk Theater Carré op maandag 12 december 'Carré presenteert TOON 100 JAAR'.

Artiesten zoals Freek de Jonge, Wende, Jochem Myjer, Hadewych Minis, Chantal Janzen, Paul van Vliet en de Vlaamse zangeres Lissa Meyvis brengen in een feestelijk programma een hommage aan de 
in 2000 overleden kunstenaar.

Toon Hermans stond ruim 550 keer in een uitverkocht Carré. Een miljoen bezoekers zagen hem optreden in het Amsterdamse theater aan de Amstel. Door Toon werd de onemanshow een genre op zich. Alle artiesten die na hem in hun eentje op het grote toneel als komiek een avond vulden, zijn hem schatplichtig. Van Freek, Paul, Youp en Herman (van Veen en Finkers) tot Theo, Hans, Najib, Brigitte en Micha. Toon is uitgeroepen tot dé Nederlandse artiest van de twintigste eeuw.

Toon is de man die in de voetsporen trad van de legendarische Buziau.
Toon zag Yves Montand in Parijs en dacht: dat kan ik ook. Toon is de man die niet ophield de liefde te bezingen. Toon is heel Nederland voor de buis.
 Toon is Limburg en de wereld, carnaval en circus, de lach en het lied, flauwekul en betovering.

Als geen ander kon Toon met de zaal spelen. Hij was een perfectionist die zich bleef vernieuwen en maar één ding wilde: het publiek vermaken. Maar tegelijk was hij ook de man van het atelier, van het peinzen en wandelen, van de verzen en de liedjes. De schilder en de dichter.

In 'Carré presenteert TOON 100 JAAR' kijken artiesten die hem nog hebben gekend en artiesten van na zijn glorietijd terug en vooruit. Freek de Jonge haalt herinneringen op aan de man die hij vanaf zijn dertiende heeft gevolgd. Jacques Klöters laat niet eerder vertoonde filmbeelden zien.

Chantal Janzen, Hadewych Minis, Paul van Vliet en de Vlaamse Lissa Meyvis zingen zijn liedjes, begeleid door het tienkoppige orkest van Pol Vanfleteren dat op de NekkaNacht in Antwerpen furore maakte. Wende brengt haar eigen band mee. 

Er zijn optredens van Jochem Myjer, Mark Rietman en Karel de Rooij (Mini). Herman van Hove, zijn laatste manager, vertelt over de samenwerking van Toon met Toots Thielemans. Hoogleraar, dichter en biograaf Wiel Kusters uit Maastricht geeft een minicollege over Toons literaire kwaliteiten en zijn wereldbeeld. En de Harmonie St. Joseph Sittard uit Toons geboortestad speelt blaasmuziek.

Carré presenteert TOON 100 JAAR met Lissa Meyvis & Herman Van Hove van 'In de schaduw van Toon'
Koninklijk Theater Carré - Amstel 115-125 - Amsterdam - www.carre.nl  
Maandag 12 december 2016 om 20u00

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be