Comedy tijdens de Gentse Feesten 2018

opnieuw met Kunstencentrum Vooruit als hotspot

Op de tweede dag van de lente kijken wij al graag uit naar de aankomende zomer. En onlosmaakbaar deel daarvan in Gent is uiteraard de hoogmis van plezier: de Gentse Feesten. Sinds 4 jaar resideren wij die periode in Kunstencentrum Vooruit en ook dit jaar zijn we van plan daar een topweek van te maken. Met een eerste golf namen zetten we meteen al de toon: van Raf en Mich Walschaerts, tot Kamal Kharmach en optredens van Rob Vanoudenhoven, Xander De Rycke: aan werkelijk iedereen is gedacht. Lees hieronder gerust even het volledige overzicht en aarzel niet ons te contacteren voor persaanvragen of interviews. Hopelijk tot dan!

Grootste Gentse kleppers zijn misschien wel Raf en Mich Walschaerts. Hun vaste stek tijdens de feesten, NTGent, staat momenteel nog in de stellingen dus konden we hen overtuigen om elk twee solo-voorstellingen tot Vooruit te brengen. Raf met 'Biecht', een show met enkel straffe verhalen en mooie muziek (21 en 22 juli om 21:30u in Concertzaal). Broer Mich brengt dan weer Ineke Nijssen mee voor een tweedaagse met 'Zonder u'. Deze prachtige én tienervriendelijke voorstelling (nog zo'n primeur voor ons programma) brengt een integer verhaal over verlies en hoe daarmee om te gaan (21 en 22 juli om 19:30u in Concertzaal).

Raf Walschaerts was bovendien ook regisseur van één van onze jonge cabarettalenten op de affiche: Grof Geschud, een voorstelling van en door Myrthe van Velden en Lander Severins. Dat duo studeert in juni af van Koningstheateracademie in Den Bosch en in 'Ons paradijs' gaan ze op pad richting spanningsveld tussen het paradijs en Erschütterung (19 juli om 20:30u in Foyer Theaterzaal). Lander, ook bekend van 'Voor de leeuwen' op Eén speelt bovendien ook zijn solodebuut in Vooruit: 'Maanlander'. In deze try-out vertelt hij op eigen absurde wijze het verhaal over ruimtetuig LEMS-1963-4 (18 juli om 20:30u in Foyer Theaterzaal). 

Naast cabaret maakten we uiteraard ook plaats voor steengoede comedy. Daarvoor voorzien we grote namen zoals: Kamal Kharmach (19 juli om 20:00u in Concertzaal), Xander De Rycke (22 juli om 20:30u in Foyer Theaterzaal), Rob Vanoudenhoven (21 juli om 22:30u in Foyer Theaterzaal) en Jeron Dewulf (20 juli om 20:30u in Foyer Theaterzaal). Kamal Kharmach brengt zijn 'De Schaamte Voorbij', waarmee hij Minard Gent onlangs nog maanden vooraf uitverkocht. Zowel  Xander De Rycke als Rob Vanoudenhoven komen try-outten in de gezellige Foyer. Beide shows zullen over Vlaamse media gaan, met respectievelijk 'Houdt Het Voor Bekeken' en 'Zijn XIIIe Werk', maar verwacht je sowieso maar aan een vollédig verschillende insteek. Voor Jeron Dewulf wordt het dan weer zijn eerste passage in Gent met zijn nieuwste show 'Survival of the Fattest'.  

We trekken ook graag alle registers open voor de feesten en verruimen daarom een beetje richting muziekoptredens. Brigitte Kaandorp in Capitole Gent op 22 juli was al aangekondigd (en ondertussen bijna uitverkocht), maar ook met Belpop Bonanza Quattro trekken we de muzikale kaart. Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing (a.k.a. Jimmy Dewit) hebben een nieuw programma klaar met verrassende verhalen uit de vaderlandse muziekgeschiedenis en komen dat maar wat graag voorstellen in Vooruit (20 juli om 20:00u in Concertzaal). 

Surf naar onze website voor een volledig overzicht, of check de chronologische lijst onderaan.
Houdt bovendien onze website in de gaten voor de tweede golf namen binnenkort, waarover we je uiteraard opnieuw berichten
. Voor persaanvragen, interviews, ... kan je Azra contacteren: azra@livecomedy.be - 0476/420 121.

Lander Severins - Try-out Maanlander: 18 juli in Foyer Theaterzaal om 20:30u voor €12,00 (incl. fees)
Grof Geschud - Ons paradijs: 19 juli in Foyer Theaterzaal om 20:30u voor €12,00 (incl. fees)
Kamal Kharmach - De Schaamte Voorbij: 19 juli in Concertzaal (zittend) om 20:00u voor €18,00 (incl. fees)
Jeron Dewulf - Survival of the Fattest: 20 juli in Foyer Theaterzaal om 20:30u voor €12,00 (incl. fees)
Belpop Bonanza Quattro door Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing (a.k.a. Jimmy Dewit): 20 juli in Concertzaal (zittend) om 20:00u voor €22,00 (incl. fees)
Rob Vanoudenhoven - Try-out Zijn XIIIe Werk: 21 juli in Foyer Theaterzaal om 20:30u voor €12,00 (incl. fees)
Mich Walschaerts en Ineke Nijssen - Zonder u: 21 en 22 juli in Concertzaal (zittend) om 19:30u voor €13,00 (jongeren) of €18,00 (volwassenen
Raf Walschaerts - Biecht: 21 en 22 juli in Concertzaal (zittend) om 21:30u voor €20,00 (incl. fees)
Xander De Rycke - Try-out Houdt Het Voor Bekeken: 22 juli in Foyer Theaterzaal om 20:30u voor €12,00 (incl. fees)

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be