De Hersenhap zorgt voor genoeg problemen in Leuven en Gent

De Hersenhap zorgt voor genoeg problemen in Leuven en Gent

Nieuwste voorstelling door Hugo Matthysen!

Powerduo Tine Embrechts en Karlijn Sileghem brengen volgend theaterseizoen de eigenzinnige pop-up zaak ‘De Hersenhap’ naar 30CC/Schouwburg in Leuven en Kunstencentrum Vooruit in Gent. Verwacht in deze hedendaagse boetiek - van de hand van Hugo Matthysen - geen gemakkelijk verteerbare maaltijden, maar wel een hors-d'oeuvres aan… problemen.

“Rustig nadenken in een stijlvol kader”
Als broodnodige opluchting in deze tijden met meer dan genoeg kopzorgen, presenteren Tine en Karlijn in dit muzikaal theaterstuk een luchtig arsenaal aan à la carte problemen. Persoonlijke, emotionele dilemma’s zijn de specialiteit van het huis. Maar ook mondiale kwesties of vraagstukken over kunst en cultuur passeren de revue. Het stuk vertelt het verhaal over het reilen en zeilen van deze speciaalzaak en wat voor problemen dat op zijn beurt ook met zich meebrengt.

Probleemloze samenwerking
Zowel Tine Embrechts en Karlijn Sileghem zijn niet aan hun proefstuk toe, en deelden de spotlights al vaker bij Het Peulengaleis, De Anneliezen of Hormonia. Ook het meesterbrein achter deze productie, Hugo Matthysen, verdiende al meer dan zijn strepen in de tv- en theaterwereld en kent zijn twee hoofdrolspeelsters na jaren samenwerking bovendien vrij goed: “Dit stuk heb ik wel speciaal geschreven met hen in gedachten. Bij hen heb ik vooraf een idee hoe het zal klinken en of het zal werken. In mijn hoofd hoor ik hen praten.”

Live ondersteuning
De voorstelling wordt muzikaal ondersteund door Ronny Mosuse en Aram Van Ballaert. Matthysen: “Ik zal niet zeggen dat het een musical is, maar de nummers passen wel in de vertelling, ze zijn inhoudelijk verbonden met de handeling op de scène. Eigenlijk zijn ze de scharniermomenten in het stuk”.

 

De Hersenhap op zondag 28 februari 2016 in 30CC/Schouwburg Leuven en 5 maart 2016 in de Theaterzaal van Kunstencentrum Vooruit te Gent.

Meer info: www.livecomedy.be

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

LiveComedy.be
Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent