Debuutplaat én voorstelling voor Kempisch theatertalent Lander Severins

op vrijdag 20 oktober in Smoutmolen Zoersel

De Kempische Lander Severins verkent sinds kort menig theater in Vlaanderen en Nederland met zijn eerste solocabaretvoorstelling ‘Maanlander’. En het gaat hard voor deze oppergetalenteerde jonge kerel. Momenteel combineert hij dat namelijk met wekelijkse sketches in ‘Voor de leeuwen’ op Eén, zijn laatste jaar als cabaretstudent in Nederland, het bijbehorende afstudeerproject ‘Grof Geschud’, én de lancering van het muziekalbum achter zijn debuutshow. Op vrijdag 20 oktober stelt hij zijn gloednieuwe plaat voor tijdens een uniek voorstelling in thuishaven Zoersel.

Lander Severins (°1996) groeide op in de bossen van de Zoerselse Kempen en spendeerde de laatste 4 jaar in het Nederlandse ’s-Hertogenbosch aan de Koningstheateracademie als cabaretstudent. De laatste weken brengt hij het beste van zichzelf als één van de 8 enthousiaste deelnemers uit ‘Voor de leeuwen’ op Eén, waarin Bart Peeters jong en tot op heden onbekend talent verwelkomt.

Zijn afstudeerproject, het cabaretduo ‘Grof Geschud’, waarin hij zij aan zij met medestudent Myrthe van Velden op het podium verschijnt, timmert langzaam maar zeker ook aan een eigen weg doorheen theaters. ‘Maanlander’ brengt hij dan weer volledig solo on stage. De voorstelling werd oorspronkelijk opgehangen rond zijn zelfgeschreven liedjes en combineert elementen uit cabaret, theater en kleinkunst.

Na verloop van tijd verscheen ook echter de nood om de muziek een eigen, vaste plek te bezorgen. Na een succesvolle crowdfunding campagne (8.500€ in 1 maand) trok Lander naar de opnamestudio en samen met producers (broer Adriaan Severins en Wouter Bude) en enkele steengoede muzikanten werd de setlist nog een niveau hoger getrokken. Deze kersverse debuutplaat stelt Lander graag voor tijdens de opening van het cultuurseizoen van Smoutmolen (Zoersel) op 20 oktober, aan de hand van een unieke ‘Maanlander’ voorstelling met 2 live muzikanten. 

Kom je vrijdag graag langs op de exclusieve (album)voorstelling en zet je dit jonge Kempische graag in de kijker met een interview of andere feature: contacteer Tom (tom@livecomedy.be of 0475/66 55 49). Graag tot dan!

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be