Derde voorstelling cabaretduo Grof Geschud heet 'Kroost'

In première op 7 december 2023 in Arenberg, daarna op tour door België en Nederland

Het Vlaams-Nederlandse cabaretduo Grof Geschud, bestaande uit Lander Severins en Myrthe van Velden, tourt met hun gloednieuwe derde volavondprogramma Kroost in België en Nederland vanaf dit najaar. De Belgische première vindt plaats op 7 december in Arenberg Antwerpen; in Nederland heeft De Kleine Komedie in Amsterdam de eer om de eerste te zijn. Na Lijmen en Broeden, twee enthousiast onthaalde voorstellingen waarin respectievelijk de symbiotische liefde en hun relatiebreuk het onderwerp vormden, kijken Lander en Myrthe dit keer naar familierelaties en de toekomst van hun eigen gezin. De volledige speellijst werd vandaag aangekondigd op grofgeschud.eu.

Wie er nog aan twijfelde, kan vanaf vandaag weer op beide oren slapen: er komt een derde voorstelling van Grof Geschud. Hoewel ze aan het einde van hun vorige programma nog zinspeelden op het einde van hun cabaretduo, stellen Lander Severins en Myrthe van Velden vol trots vandaag Kroost voor. Naast het affichebeeld is nu ook hun volledige speellijst voor België en Nederland bekend. Met ruim 80 avonden op de agenda zijn ze opnieuw zowat overal in de Lage Landen aanwezig. Voor enkele theaters zijn tickets nu al te koop, waaronder Arenberg Antwerpen (7 december 2023) en De Vooruit in Gent (20 maart 2024).

In Kroost slopen Lander en Myrthe moeiteloos de façade van elkaars gezin. Hoeveel familieweekends moet je op een jaar bezoeken om een goede dochter te zijn? Waarom wordt Lander altijd verliefd op zeer intense vrouwen? Kan hij daar zijn vader op de een of andere manier de schuld van geven? Moet je jezelf wel willen reproduceren? En is Myrthe erfelijk belast of door eigen toedoen zo’n obsessieve dwangneuroot? Zoals steeds laat Grof Geschud ook in Kroost geen spaander van zichzelf en elkaar heel.

Lander Severins: "In Kroost kijken we terug naar het gezin waaruit wij komen en blikken we al vooruit naar alle hypothetische kinderen die we wie weet ooit zullen krijgen. Niet met elkaar uiteraard. Dat zeker niet."

Myrthe van Velden: "We zijn zó blij dat we onze derde voorstelling in meer dan 80 zalen mogen spelen! Het wordt een feestje."

Inmiddels is Grof Geschud niet meer weg te denken uit het Nederlandstalige cabaretlandschap. Met Lijmen wisten ze al uitsluitend lovende recensies binnen te halen. Ze waren toen net afgestudeerd en vormden naast een professioneel duo ook een koppel. Hoewel hun tour werd verstoord door de pandemie, wisten ze toch tientallen voorstellingen in België en Nederland te spelen. Ze wisten toen een nominatie voor de Neerlands Hoop binnen te halen en in de finale sprak, of liever zong Raf Walschaerts zijn steun voor hen uit. Ook voor de publieksprijs van de Ultimas werden ze genomineerd, iets wat ook gebeurde voor hun tweede voorstelling Broeden. Dat tweede programma nam een duik in hun relatiebreuk. Ze sleepten 5 sterren in de wacht bij De Standaard en mochten ruim 130 keer spelen. Samen schreven ze ook de roman Drijven, die momenteel aan de tweede druk toe is. Daarnaast zijn ze ook regelmatig te horen in Nieuwe Feiten bij Radio 1, waar ze de rubriek Middagjournaal voor hun rekening nemen.

Momenteel werken Lander en Myrthe nog volop aan de derde voorstelling, bijgestaan door onder andere Minou Bosua en Janne Desmet (die ook meewerkten aan Broeden) en Stef de Paepe. Voor een deel van het maakproces schrijven ze in het Franse La Lande, waar Lander een oude koeienschuur heeft omgebouwd tot theater. De eerste volledige try-outs staan op de planning voor september.

De volledige speellijst is te vinden op grofgeschud.eu. In België verlopen de shows via LiveComedy.be. Tickets voor de meeste theaters gaan in verkoop in de maand juni of zijn al te koop.

Copyright: Noortje Palmers
Copyright: Noortje Palmers
Affichebeeld van Kroost
Affichebeeld van Kroost

*****

NIET VOOR PUBLICATIE, ENKEL VOOR PERS

Voor meer informatie en persaanvragen, contacteer Bert Bael via bert@livecomedy.be of op +32499410984.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be