Eerste editie Lacht Comedy Festival in Vooruit tijdens Gentse Feesten

met topnamen als Theo Maassen, Freek de Jonge, Wouter Deprez, William Boeva, Jan Jaap van der Wal en Ann Helena Kenis

Tijdens de Gentse Feesten van deze zomer, zal de Vooruit worden omgetoverd tot dé comedy hotspot bij uitstek. Van vrijdag 17 juli tot zondag 26 juli strijkt er namelijk voor de eerste keer het internationale Lacht Comedy Festival neer.

Gentse Feesten en comedy gaan al jaren goed samen, en met dit nieuwe festival willen Livecomedy.be, Lacht TV en Kunstencentrum Vooruit een uitgebreide waaier van het genre aanbieden. “Het is voor ons een unieke kans om tijdens de hoogdagen van cultuur en feest in Gent, een kwalitatief aanbod (internationale) topcomedians te programmeren”, aldus comedy organisator en promotor Tom Bertels van Livecomedy.be. “Comedyfestivals zijn in andere grote steden vaak echt gevestigde waarden, waar bezoekers steeds kunnen genieten van een hele resem grappige voorstellingen. En dat willen we ook graag in Gent voor elkaar krijgen”.

 

En gelijkenissen met andere internationale comedyfestivals zijn er zeker. Naar analogie met de bekende galashows die een line-up van comedy toppers samenbrengen, gaat ook Lacht Comedy Festival van start met een heuse Opening Night. “We brengen op onze eerste avond een reeks comedians samen die de afgelopen jaren echte smaakmakers waren van de comedy scene. Zo strikten we Freek de Jonge, Theo Maassen, William Boeva, Jan Jaap van der Wal en Jeroen Leenders. Zij staan garant voor een unieke openingshow, die je nergens anders te zien zal krijgen”.

De internationale delegatie van artiesten op het festival, werd zorgvuldig door Bertels geselecteerd. “We gaan er sowieso van uit dat het Gentse publiek klaar is voor internationale acts en zochten daarom naar frisse en unieke shows. Zo haalden we Luisa Omielan naar de Vooruit, speciaal voor de Gentse hipsters, een Britse comedienne die de ene award na de andere binnensleepte met haar debuut #WhatWouldBeyoncéDo?! Volgens  Vogue 'So fresh, so original, so funny'. Ook de Amerikaanse voorstelling ‘One Man Breaking Bad: The Unauthorised Parody’ wordt een topper, met één acteur die de volledige serie Breaking Bad parodieert. Dat zijn 60 afleveringen in 1 voorstelling, met tal van personages”. 

 

Toch is er sowieso ook plaats voor namen uit Vlaanderen. “Ook hier kozen we er resoluut voor om kwalitatieve shows een podium te geven en breiden we de noemer ‘comedy’ wat uit.” Zo staan bijvoorbeeld Wouter Deprez, Steven Mahieu en de door hen uitgenodigde gasten in de intieme Balzaal met ‘Avond van de luistervink’ geprogrammeerd. Of Stijn van de Voorde met zijn ‘Spijtig van de bomen’. Of Xander de Rycke met een podcastopname. Maar er is ook plaats voor pure comedy, zo bewijzen William Boeva, Freddy De Vadder, David Galle, Han solo. Nederlander Javier Guzman vertegenwoordigt dan weer het fijne Nederlandse cabaret.

Op de laatste avond van het Lacht Comedy Festival krijgt ook nieuw talent een plaats. “Het is voor beginnende comedians vaak een unieke kans om voor een publiek van comedyliefhebbers te kunnen spelen. Daarom nodigden we Humo’s Comedy Cup winnaar Lukas Lelie, andere awardverzamelaar Jens Dendoncker en de Vlaamse beginnend cabaretier Pieter Verelst - die het Nederlandse Groninger Studenten Festival won - uit. Zo garanderen we ook een plaatsje voor de comedy van de toekomst”.

En ook aan mensen die liever iets muzikalere voorstellingen te zien krijgen, werd gedacht. Zo brengt Die Verdammte Spielerei een meer dan muzikale voorstelling en zal Belgium’s Got Talent cabaretière Ann Helena Kenis een uniek Gentse Feesten cabaret. Het is met gepaste trots dat Lacht Comedy Festival deze line-up van de eerste editie presenteert. "Cruciaal was voor ons om voor ieder wat wils aan te bieden, en mensen te laten kennis maken met comedy in al zijn facetten. Dat we dit kunnen doen in de prachtige zaal van Vooruit, midden in het Gentse Feestengedruis, maakt het alleen nog mooier". 

De ticketverkoop start op 21 mei, om 14u.
Tickets zijn te koop via http://www.lachtcomedyfestival.be/
Perscontacten Tom Bertels - tom@livecomedy.be - Tel : 0475 66 55 49
Beelden en tekst kan u steeds terugvinden op onze persserver : http://pers.livecomedy.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be