Eerste lading comedynamen voor Gentse Feesten 2019 in Kunstencentrum Vooruit

met o.a. Lieven Scheire, Bart Cannaerts, Xander De Rycke en vele anderen.

Voor de vijfde keer op rij slaan we de handen in elkaar met Kunstencentrum Vooruit om tijdens de Gentse Feesten een komische line-up van jewelste samen te stellen. Ook dit jaar gaan we er helemaal voor. Van zaterdag 20 juli tot zaterdag 27 juli kan je van de Theaterzaal tot Balzaal rekenen op een uiterst gevarieerde programmatie. Niet elke voorstelling wordt 100% pure stand-up comedy, maar humor is en blijft absoluut de rode draad. Scroll hieronder door de eerste lading namen. Voor meer info en/of persaanvragen, contacteer Bert via bert@livecomedy.be - 0499/41 09 84.

Lieven Scheire: succesvoorstelling 'Live in Nerdland: DNA'
Op donderdag 25/07 in de Theaterzaal om 20:00u. Tickets: €23,00 (incl. fees).

Deze Neveneffectenaar en de Gentse Feesten: dat is een match made in heaven. Zijn vorige theaterlezing over fysica enkele zomers geleden vulde keer op keer de theaterzaal, en dit seizoen komt hij langs om je alles over genetica te vertellen. Amper een aantal weken geleden liep de Vooruit daar al voor tweemaal voor vol, dus dit wordt een welgekomen herkansing voor een heel pak fans.

Dries Heyneman: succesvoorstelling 'Uit respect voor de buren'
Op dinsdag 23/07 in de Balzaal om 20:15u. Tickets: €15,00 (incl. fees).

Een andere (toegegeven: ingeweken) Gentenaar die langskomt in Vooruit om een herkansing van zijn uitverkochte show afgelopen seizoen te geven is Bevergemenaar Dries Heyneman. Met 'Uit respect voor de buren' bevestigt Heyneman zijn humoristische aanleg, en kreeg hij van De Standaard een vijfsterrig eerbetoon: "Zet aan tot denken en in de eerste plaats tot onbedaarlijk lachen".

Zoe Bizoe: Late Night ​
Op zaterdag 20/07 in de Balzaal om 22:30u. Tickets: €15,00 (incl. fees).

Beginnend talent ontdekken is sowieso één van de leukste dingen die je kan doen tijdens de Gentse Feesten. We stellen dan ook heel graag een unieke Late Night voorstelling met Zoe Bizoe voor. Zoe geeft zich helemaal bloot. Letterlijk en figuurlijk. In een nooit geziene combinatie van comedy en burlesque stript ze zichzelf verbaal tot in haar hart en teaset ze het publiek met uitdagende choreografie. Na haar uitverkochte zegerondes in Minard Gent brengt ze ongetwijfeld opnieuw het allerbeste van zichzelf in een speciale Late Night voorstelling in de Balzaal.

Els Dejonghe: '18 Minuten'
Op maandag 22/07 in de Balzaal om 20:15u. Tickets: €12,00 (incl. fees).

Nog zo'n ander podiumfenomeen uit de Arteveldestad is Els Dejonghe. Zij is consultant en werkt - zoals een groot deel van de werkende mensen in Vlaanderen - in een kantoor. Aan de andere kant: over drie maanden geeft zij in California een Ted Talk. Die komt zij oefenen in ‘18 MINUTEN’. Tussendoor doet zij een paar confidenties en misschien danst ze ook. Achteraf zeggen de mensen tegen elkaar dat iedereen er had moeten bij zijn. Niemand minder dan Wim Helsen hielp bovendien met coaching en tekst voor deze voorstelling.

'Badaboem' door Nic Balthazar, Bert Huystentruyt en Annebelle Dewitte
Op zaterdag 20/07 in de Theaterzaal om 19:00u. Tickets: €13,00 (incl. fees)

De Gentse Feesten zijn ook het ultieme moment om je kinderen mee te nemen richting theater. Met 'Badaboem' zal iedereen tussen de 6 en 106 zich ongetwijfeld keihard vermaken. Een roffelende ode aan drums en alle vormen van percussie. Van trommelkorpsen over rock-bands tot techno. En een poëtisch verhaal over een hopeloos verliefde trommelaar en een prachtige drumster. 'Badaboem' is de ultieme familievoorstelling. Want jongeren houden van drums. Maar hun vaders en moeders ook. Een wervelend videospektakel ondersteunt een show waarin ook het publiek slagwerker wordt.

'Rookie Comedy' met Peter Hens
Op woensdag 24/07 in de Balzaal om 14:00u. Tickets: €12,00 (incl. fees)

Vorig jaar nog als try-out in het gezellige Foyertje, maar nu met the real deal in de Balzaal. Comedian (en in een vorig leven leerkracht en kinderanimator) Peter Hens brengt verslag uit van een weekendje babysitten bij twee tieners. Al snel wordt duidelijk dat hij niet helemaal meer mee is en verkent hij samen met het publiek onderwerpen zoals TikTok, Fortnite, ... ​ Zowel voor jonge tieners als (groot)ouders een hele fijne voorstelling!

Xander de Rycke (TRY-OUT) 'Bekend & Bescheiden'
Op donderdag 25/07 in de Balzaal om 20:15u. Tickets: €12,00 (incl. fees).

Voor veel comedians is de losse sfeer van de Gentse Feesten een unieke omgeving om voor het allereerst nieuw materiaal te lossen op een publiek. Met Xander de Rycke kunnen we ondertussen zelfs van een traditie op zich spreken, want hij komt ook dit jaar langs bij ons testpubliek. Deze keer voor zijn nieuwe stand-up show 'Bekend & Bescheiden'. Krijg als eerste dus een proefje van het materiaal waarop de Rycke momenteel aan het broeden is. Altijd een aanrader!

Steven Van Herreweghe (TRY-OUT) 'De Droom van Philo'
Op zaterdag 20/07 in de Balzaal om 20:15u. Tickets: €12,00 (incl. fees).

Strikt genomen geen comedian, maar de nieuwe theatervoorstelling van Steven belooft wel heel wat leuks. De ondertitel "Het onwaarschijnlijke maar waar gebeurde verhaal van televisie" ​ licht alvast een tipje van de sluier. In 1920 ploegt de 14-jarige boerenzoon Philo Farnsworth het patattenveld om en krijgt een ingeving waardoor hij de basis voor televisie legt. In 1971 sterft hij verbitterd en laat een uitvinding na waar hij helemaal niet fier op is. In 2019 verschijnt Philo’s geest aan het bed van Steven. Hij vraagt hem wat er met zijn uitvinding gebeurd is sinds zijn overlijden. De volgende nacht zal hij terugkeren om het verhaal van televisie te horen. Maar hoe vat je in godsnaam samen wat TV allemaal heeft teweeggebracht?

Bart Cannaerts (TRY-OUT) 'We moeten nog eens afspreken'
Op zaterdag 27/07 in de Balzaal om 20:15u. Tickets: €12,00 (incl. fees).

Nog zo'n klepper die volgend theaterseizoen toert met een nieuwe voorstelling is Bart Cannaerts. En in de tussentijd kunnen we ons dus al verblijden met deze try-out tijdens de Gentse Feesten! Na een break van vijf jaar, is Bart Cannaerts eindelijk terug waar hij het liefste is: op een podium. Met zijn vierde avondvullende voorstelling. En daarin gaat hij doen wat hij het beste kan: verhalen vertellen over alles en liedjes zingen over niks. Geloof ons: daar wil je bij zijn.

De Niet Zo Serieuze Sprookjes: All Stars XXL Live Podcast Opname
Op woensdag 24/07 in de Balzaal om 20:15u. Tickets: €10,00 (incl. fees).

Dan zijn er nog de unieke (her)kansingen die je tijdens de Gentse Feesten krijgt. Zo kan je opnames bijwonen van onze enthousiast onthaalde podcast 'De Niet Zo Serieuze Sprookjes'. Host Jeron Dewulf nodigt special guests uit, die we nog even geheim houden, en het publiek kan in levende lijve getuige zijn van een reeks uniek geïmproviseerde sprookjes voor volwassenen. Met live tekeningen voorzien door Jakob Verstichel!

Els de Schepper 'Heeft besloten er geen eind aan te maken'
Op zaterdag 27/07 in de Theaterzaal om 20:00u. Tickets: €27,00 (incl. fees).

In haar nieuwste voorstelling viert Els de Schepper het leven. En hoe! Haar passage in de Capitole enkele maanden geleden bewees nogmaals dat ze moeiteloos 3 volle verdiepingen in lichterlaaie zet, en dat zal in de Theaterzaal van Vooruit ongetwijfeld niet anders zijn. Een herkansing voor iedereen die er vorige keer niet bij kon zijn.

Hou onze website in de gaten en blijf op de hoogte van de nog aan te kondigen voorstellingen. Daar vind je natuurlijk ook een handig overzichtje. ​ Op naar opnieuw een topeditie van de Gentse Feesten deze zomer!

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be