Engelstalige comedy in België 'still going strong'

Internationale comedy-kleppers dit voorjaar in Antwerpen en Brussel

Ondanks de taalbarrière, blijft Engelstalige stand-up comedy het goed doen in Vlaanderen. Dat blijkt onder andere uit de nu al uitverkochte shows van Sarah Millican en Dylan Moran. Vooral Antwerpen en Brussel zijn ware hotspots voor internationale comedy. Ook dit voorjaar zullen weer heel wat wereldberoemde comedians naar ons land komen, waaronder Dara Ó Briain en Eddie Izzard. Verschillende van deze comedians zijn beschikbaar voor interviews. Voor persaanvragen en interviews, contacteer Azra: azra@livecomedy.be of 0476/420 121

Dat Engelstalige comedians het nog steeds goed doen bij ons staat buiten kijf. Komieken van over heel de wereld spelen steevast voor volle zalen en komen graag terug naar ons land. Ook deze lente staan opnieuw enkele internationale sterren op het programma. Gaande van de Engelse Sarah Millican tot de Australische Carl Barron en van de Amerikaanse Rich Hall tot de Schotse Kevin Bridges: van februari tot mei brengen ze allemaal één of meerdere voorstellingen in de buurt.

Zelfs al is het sinds de komst van Netflix makkelijker dan ooit om volledige shows te bekijken van internationale comedians, blijft een live voorstelling tot de verbeelding spreken. Dat geldt niet enkel voor het publiek; ook de artiesten zelf genieten van de interactie met de zaal. De bekende Ierse comedian Dara Ó Briain kijkt ernaar uit om zijn nieuwe voorstelling te spelen: “Doing stand-up is a euphoric experience. The great thing is the anticipation. You’re thinking, ‘You’re going to love this next bit!’”

We lijsten de gigantische line-up van dit voorjaar op: 

Rich Hall

De Amerikaanse Rich Hall staat bekend om zijn humeurige, absurdistische ironie, die hij steevast met uitgestreken gezicht brengt. Zijn tirades zitten geweldig in elkaar en zijn gescherts met het publiek is vliegensvlug en altijd raak. Zijn uitgebreide vertellingen worden afgewisseld met muzikale intermezzo's. Zijn straffe observaties laten het publiek aan zijn lippen hangen en leverden hem al verschillende prijzen op bij het Edinburgh Comedy Festival en Melbourne International Comedy Festival.

The Guardian - "Now is the time to grab this chance to see the great man at work."
Rich Hall komt voor de vierde keer met een nieuwe show naar Arenberg Antwerpen op vrijdag 8 februari.
Meer info via
offthekerb.com/artist/rich-hall/

Jimeoin

De Ierse Australiër (of een Australische Ier) Jimeoin (volledige naam James Eoin Stephen Paul McKeown) is een ervaren rot in het vak. Na een reeks optredens in New York off-Broadway en zijn 25ste optreden op het Edinburgh Comedy Festival, is hij klaar om opnieuw Antwerpen plat te spelen.

The Herald ★★★★★ - "Comic dynamo... exemplary stand-up comedy."
Jimeoin is te zien op 24 februari in het Zuiderpershuis van Antwerpen.
Meer info via
www.jimeoin.com.

Sarah Millican

Voor de allereerste keer komt Sarah Millican naar België! In 2005 transformeerde ze een gebroken huwelijk tot een succesvolle comedyshow en sindsdien ging het pijlsnel de hoogte in. Ze was al te zien in zowat elk komisch programma dat er toe doet, zoals Live At The Apollo, 8 out of 10 Cats en Michael McIntyre's Comedy Roadshow. Haar hilarische, scherpe en vuilgebekte humor krijgt gegarandeerd een staande ovatie. Dat het Belgische publiek zat te wachten op haar komst naar België is zeer duidelijk, want haar voorstelling in Antwerpen is helemaal uitverkocht.

Liverpool Echo - "It was unashamedly filthy, shocking and exactly what we needed to hear."
Sarah Millican staat voor een uitverkochte Arenberg op 3 maart.
Meer info via
www.sarahmillican.co.uk

Dylan Moran

© Andy Hollingworth
© Andy Hollingworth

Dylan Moran is een comedian, acteur en schrijver die in 1996 als jongste winnaar ooit de prestigieuze Perrier Award won tijdens het Fringefestival in Edinburgh. Met zijn nieuwe tournee 'Dr. Cosmos' speelt hij in 42 Britse zalen en een lange lijst Europese landen. Als één van de meest verfijnde comedians van zijn generatie biedt hij een unieke poëtische kijk op liefde, politiek en alledaagse miserie en absurditeit. De 'Oscar Wilde van de comedy' speelt op maar liefst drie data in Brussel en Antwerpen.

Evening Standard ★★★★ - "High-octane riffs from Irish master of grumpiness spellbinding."
Dylan Moran speelt op 7 april in Cirque Royal Brussel en een extra show op 9 april in de Arenberg. De Antwerpse voorstelling op 10 april is zo goed als uitverkocht.
Meer info via
www.dylanmoran.com

Eddie Izzard

Eddie Izzard een wereldster noemen is een understatement. Hij speelt shows van Shanghai tot Mumbai en alles daartussen. Zijn nieuwste voorstelling 'Wunderbar' improviseerde hij eerst in het Frans in Parijs en schaafde hij bij in het Duits in Berlijn. De afgewerkte Engelse versie brengt hij in Brussel en Antwerpen.

Eddie Izzard brengt 'Wunderbar' in het Engels op 23 april in Stadsschouwburg Antwerpen en een dag later in Cirque Royal Brussel.
Meer info via
www.eddieizzard.com.

Kevin Bridges

Kevin Bridges wordt wel eens het grootste komisch exportproduct van Schotland genoemd. Na vele televisiejaren waar hij te zien was in Live At The Apollo en Have I Got News For You, en hij zelfs zijn eigen succesvolle documentairereeks maakte, keert hij nu terug naar de zalen met 'Brand New'. Voor het eerst sinds 2015 is hij ook te zien in België.

The Times - "Blessed with that extra smidgin of God-given talent."
Op 26 april speelt Kevin Bridges in Stadsschouwburg Antwerpen.
Meer info via
www.kevinbridges.co.uk.

Bert Kreischer

Het Amerikaanse feestbeest Bert Kreischer brengt zijn 'Body Shots' naar Antwerpen. Online is hij onder meer te zien op Netflix met 'Secret Time' en op Showtime met 'The Machine', maar hij is naar eigen zeggen helemaal klaar voor een nieuwe tournee langs de theaters. "I just got a full blood panel back and my liver is healthy." Wie de man in levende (en halfnaakte) lijve wil zien, rept zich maar beter naar het Zuiderpershuis.

Interrobang - "Rare and incredible talent"
Kreischer is te zien op 1 mei in Zuiderpershuis Antwerpen.
Meer info via
www.bertbertbert.com.

Carl Barron

Recht van 'Down Under' komt Carl Barron met 'Drinking with a Fork'. Op één van zijn weinige tournees in Europa doet hij ook graag Antwerpen aan. Barron is de populairste comedian van Australië en de derde best verkopende comedian wereldwijd, volgens Ticketmaster. Miljoenen mensen zijn fan van zijn wrange observationele humor en fysieke comedystijl.

Broadwayworld - "A great night out."
Carl Barron staat op 12 mei in Zuiderpershuis Antwerpen.
Meer info via
www.carlbarron.com.

Dara Ó Briain

De Ierse Dara Ó Briain is één van de meest charismatische, intelligente en snelstsprekende comedians. Elke show is uniek, dankzij zijn uitgebreide interactie met het publiek. Na zijn vorige uitverkochte passages in Antwerpen en Brussel keert hij nu terug met een gloednieuwe show. Een must-see comedian.

Evening Standard - "Sharp wit from a superfit mind."
Op 22 en 23 mei staat Dara Ó Briain respectievelijk in Stadsschouwburg Antwerpen en Cirque Royal Brussel.
Meer info via
www.daraobriain.com.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be