Freek de Jonge komt in 2022 naar België

Met nieuw werk en klassiekers in voorstelling 'Een Kolfje'

Na een afwezigheid van zeven jaar keert Nederlands cabaretier Freek de Jonge (77) in 2022 eindelijk terug naar België. Hij speelt zijn voorstelling 'Een Kolfje' in een beperkt aantal Vlaamse theaters. Freek brengt niet alleen nieuwe, actuele verhalen, maar ook klassieke scènes, conferences en liedjes. Zijn tournee brengt hem onder meer langs Gent, Antwerpen, Mechelen en Oostende. De volledige speellijst is te vinden op www.livecomedy.be/freekdejonge.

In het voorjaar van 2022 zal het bijna zeven jaar geleden zijn dat Freek de Jonge nog eens met een voorstelling door België reisde. Dat is te lang, vind hij ook zelf. Vanaf 11 maart speelt hij daarom 'Een Kolfje': een compilatie tussen zijn betere bekende werk en gloednieuw materiaal. Dat doet hij in tegenstelling tot eerdere voorstellingen met een kleine bezetting. Enkel multi-instrumentalist Reyer Zwart staat mee op het podium. Dat laat Freek toe om te improviseren, want dat is een kolfje naar zijn hand.

Zelfs wie Freek de Jonge nog nooit live aan het werk zag, kent hem ongetwijfeld van de oorwurm 'Leven na de dood'. Maar het repertoire van De Jonge bestaat uit niet minder dan zestien conferences, talloze andere solovoorstellingen, een tiental boeken en bundels, en albums vol liedjes. Om nog maar te zwijgen over de periode voor 1980 toen Freek de Jonge en Bram Vermeulen samen speelden als Neerlands Hoop. Kortom, het oeuvre van De Jonge is haast eindeloos. Die rijkdom van materiaal vertaalt zich vrijwel zeker in een erg gevarieerde samenstelling voor de nieuwe show. In het programma 'Een Kolfje' valt dus zowel voor totale leken als trouwe volgers van de Nederlander heel wat te ontdekken.

De elf voorstellingen in Vlaamse theaters vinden plaats tussen 11 maart en 10 mei 2022. Tickets voor de meeste van die avonden zijn nu al te koop. Alle informatie en speeldata prijken op livecomedy.be/freekdejonge.

Copyright: Janita Sassen
Copyright: Janita Sassen

*****

NOOT VOOR DE PERS, NIET VOOR PUBLICATIE

Voor meer informatie, pers- en interviewaanvragen, contacteer Bert Bael via bert@livecomedy.be of op +32499410984.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be