Gents comedyseizoen bijna van start met o.a. Urbanus, Han Solo, Yevgueni en vele anderen

Vanaf eind oktober in zalen verspreid over de Artveldse binnenstad

Nu alle Gentse stemmen bijna geteld zijn en ons nieuw stadbestuur enkel nog in de handen van politici ligt, kan de Gentenaar eindelijk plaats maken voor cultuur in zijn of haar agenda. Naast de hoogdagen voor film, starten we bij Live Comedy dan ook graag het comedyseizoen met een aantal kleppers van formaat. Zowel Urbanus (16/11 - Vooruit), Han Solo (31/10 - Vooruit) als Yevgueni (27/10 - Vooruit) doen binnen een aantal weken de Gentse cultuurtempel Kunstencentrum Vooruit aan. En dat is nog maar het begin. Voor persaanvragen en/of interviews, neem contact op met Azra: azra@livecomedy.be of 0476/420.121

Urbanus -  Trecto Pnix (werktitel) in de Theaterzaal van Kunstencentrum Vooruit op vrijdag 16 november

Urbain Servranckx speelt binnen een maand zijn derde (!) voorstelling met Trecto Pnix (werktitel) in Gent. Dat de liefde tussen hem en de Gentenaar nog niet bekoeld is, mag duidelijk zijn. Tijdens de voorstelling trakteert Urbanus op een nostalgiegevoel waar geen enkele heruitzending van F.C. De Kampioenen tegenop kan. Het zijn telkens superfijne avonden, waarna zowel fans als artiest heel gelukkig naar huis gaan. Interesse in een interview met Urbanus? Geef een seintje!

Han Solo - JUBILEE in de Theaterzaal van Kunstencentrum Vooruit op woensdag 31 oktober

Van een heel andere slag is de voorstelling JUBILEE. Comedian Han Coucke (regisseur van o.a. Philippe Geubels, William Boeva, ...) viert er zijn tienjarige carrière met het extreemrechtse typetje Han Solo mee. Na een decennium tegen politieke schenen schoppen, bundelt hij in deze show vanalles goeds en nieuws! Je wordt als publiek zoals steeds uitgedaagd: meent hij dit nu echt? Brengt hij ons nu net tot antirechtse inzichten? Of was het andersom? Alleszins: veel toepasselijker kan een voorstelling in onze huidige tijdsgeest niet zijn. Dat bewezen ook de 2 uitverkochte Minardschouwburgen voor de zomer. En nu in een linkse boite zoals Vooruit. Vuurwerk gegarandeerd. Interviews met Han Solo/Han Coucke zijn zeker mogelijk: vraag ernaar.

Yevgueni - Tijd is alles in de Theaterzaal van Kunstencentrum Vooruit op zaterdag 27 oktober

Toegegeven, niet meteen te categoriseren als 'comedy', maar we verruimen er maar wat graag onze horizonten voor. Nederlandstalig popfenomeen Yevgueni, afgelopen Gentse Feesten nog op een volgepakt Trefpunt aan het werk te zien, komen ook dit najaar terug naar Gent. Met hun theatertournee 'Tijd is alles' zijn ze verbazingwekkend teder en filosofisch tegelijkertijd. Als je ergens tijd voor maakt, laat het dan deze show zijn. 

Pieter Verelst - Mijn broer en ik in de Minardschouwburg op vrijdag 23 november

Getipt door De Standaard als de toekomst van het Vlaamse cabaret. Wordt nu al vergeleken met grote namen zoals Hans Teeuwen en Wim Helsen in hun jonge jaren. En vorige keer voor een uitverkochte Minard: Pieter Verelst. Hij brengt in 'Mijn broer en ik' een absurdkomisch verhaal over.. zijn broer. Moeilijk te vatten in één alinea, dus werkelijk maar één oplossing: massaal komen kijken. Dan kan je later zeggen dat je erbij bent geweest. Neem contact op voor persaanvragen.

Verder in 2019 passeren ook nog o.a. Kamal Kharmach, Michael Van Peel, Henk Rijckaert, Otto-Jan Ham, Lieven Scheire, Jeroen Leenders, Adriaan van den Hoof, ... Neem bij interesse gerust al contact op! De volledige Gentse speellijst vind je hier: www.livecomedy.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be