Gentse Feesten beloven 8 dagen lang bomvolle Vooruit

Tickets voor het gevarieerde comedyprogramma vliegen de deur uit

Stilletjes aan maakt de Arteveldestad zich klaar voor 10 dagen feest. Daarbij hoort uiteraard ook een gezonde portie humor. Voor de vijfde (!) keer op rij nemen we met LiveComedy.be het Gentse Kunstencentrum Vooruit in, en het grote publiek kent ondertussen al goed de weg, zo blijkt aan de grote vraag naar tickets. Voor meer info en/of persaanvragen, contacteer Kelly via kelly@livecomedy.be - 0478/72 49 55.

Succesvoorstelling na succesvoorstelling

Publiekslievelingen als Xander De Rycke (#HHVB en zijn nieuwe stand-up show Bekend & Bescheiden), Bart Cannaerts, Lieven Scheire kondigden wegen groot succes al enkele weken geleden extra shows aan. Snel zijn is dus sowieso de boodschap.

Comedy voor kids (6+ & 10-14)

Ook voor de kleine theaterganger hebben we deze editie een fijn aanbod. Kinderen en hun gevolg (tot 106 jaar) kunnen allemaal samen afzakken naar Badaboem op 20 juli om 19:00u in Theaterzaal: een maf percussiespektakel en een liefdesverhaal in één. Van de hand van onze favoriete Gentse regisseur Nic Balthazar (al is de man zelf niet aanwezig) en dus met Bert Huysentruyt en Annebelle Dewitte in de hoofdrol. Tickets: €13,00 (incl. fees).

Voor de iets oudere tieners is er dan weer Rookie Comedy op 24 juli in Balzaal. Rookie brengt de allereerste comedyvoorstelling ooit voor elk gezin met tieners (tot 14 jaar). Doorspekt met humor uit zeer herkenbare situaties voor jong én oud, afgewisseld met grappige liedjes zoals de hit “Ik mag zijn zusje niet meer slaan” en de opvolger “Ik mag mijn broertje niet meer bijten”. Peter Hens is bekend van ‘Voor de Leeuwen’ en heeft al jarenlang (podium)ervaring opgedaan als (jongeren)entertainer. Volgens Gazet Van Antwerpen schuilt er een beetje Nonkel Bob in hem. Vorig jaar nog in try-outvorm in een uitverkocht Foyertje, maar nu dus de real deal in de Balzaal van diezelfde Vooruit! Tickets: €12,00 (incl. fees).

Extra kans in Gent om comedy grootheden live aan het werk te zien

Zowel Els de Schepper als Adriaan Van den Hoof stonden dit theaterseizoen al voor een volle Capitole, maar doen dat graag nog eens over in Kunstencentrum Vooruit. Adriaan Van den Hoof op dinsdag 23 juli om 20:00u in Theaterzaal. Tickets: €26,00 (incl. fees) met 'Ja, maar eerst een diploma' - opnieuw de perfecte mix van herkenbaarheid en hilariteit. Els de Schepper doet dan weer de Theaterzaal aan op zaterdag 27/07 om 20:00u. Tickets: €27,00 (incl. fees). In haar nieuwste voorstelling viert Els de Schepper het leven. En hoe! Een herkansing voor iedereen die er vorige keer niet bij kon zijn.

Gent represent!

Dries Heyneman: succesvoorstelling 'Uit respect voor de buren'
Op dinsdag 23/07 in de Balzaal om 20:15u. Tickets: €15,00 (incl. fees).

Een (toegegeven: ingeweken) Gentenaar die langskomt in Vooruit om een herkansing van zijn uitverkochte show afgelopen seizoen te geven is Bevergemenaar Dries Heyneman. Met 'Uit respect voor de buren' bevestigt Heyneman zijn humoristische aanleg, en kreeg hij van De Standaard een vijfsterrig eerbetoon: "Zet aan tot denken en in de eerste plaats tot onbedaarlijk lachen".

Els Dejonghe: '18 Minuten'
Op maandag 22/07 in de Balzaal om 20:15u. Tickets: €12,00 (incl. fees).

Nog zo'n ander podiumfenomeen uit de Arteveldestad is Els Dejonghe. Zij is consultant en werkt - zoals een groot deel van de werkende mensen in Vlaanderen - in een kantoor. Aan de andere kant: over drie maanden geeft zij in California een Ted Talk. Die komt zij oefenen in ‘18 MINUTEN’. Tussendoor doet zij een paar confidenties en misschien danst ze ook. Achteraf zeggen de mensen tegen elkaar dat iedereen er had moeten bij zijn. Niemand minder dan Wim Helsen hielp bovendien met coaching en tekst voor deze voorstelling.

De Niet Zo Serieuze Sprookjes: All Stars XXL Live Podcast Opname
Op woensdag 24/07 in de Balzaal om 20:15u. Tickets: €10,00 (incl. fees).

Dan zijn er nog de unieke (her)kansingen die je tijdens de Gentse Feesten krijgt. Zo kan je opnames bijwonen van onze enthousiast onthaalde podcast 'De Niet Zo Serieuze Sprookjes'. Host Jeron Dewulf nodigt special guests uit, die we nog even geheim houden, en het publiek kan in levende lijve getuige zijn van een reeks uniek geïmproviseerde sprookjes voor volwassenen. Met live tekeningen voorzien door Jakob Verstichel!

Laatste tickets!

Zoe Bizoe: Late Night ​
Op zaterdag 20/07 in de Balzaal om 22:30u. Laatste (!) tickets: €15,00 (incl. fees).

Beginnend talent ontdekken is sowieso één van de leukste dingen die je kan doen tijdens de Gentse Feesten. We stellen dan ook heel graag een unieke Late Night voorstelling met Zoe Bizoe voor. Zoe geeft zich helemaal bloot. Letterlijk en figuurlijk. In een nooit geziene combinatie van comedy en burlesque stript ze zichzelf verbaal tot in haar hart en teaset ze het publiek met uitdagende choreografie. Na haar uitverkochte zegerondes in Minard Gent brengt ze ongetwijfeld opnieuw het allerbeste van zichzelf in een speciale Late Night voorstelling in de Balzaal.

Steven Van Herreweghe (TRY-OUT) 'De Droom van Philo'
Op zaterdag 20/07 in de Balzaal om 20:15u. Tickets: €12,00 (incl. fees).

Strikt genomen geen comedian, maar de nieuwe theatervoorstelling van Steven belooft wel heel wat leuks. De ondertitel "Het onwaarschijnlijke maar waar gebeurde verhaal van televisie" ​ licht alvast een tipje van de sluier. In 1920 ploegt de 14-jarige boerenzoon Philo Farnsworth het patattenveld om en krijgt een ingeving waardoor hij de basis voor televisie legt. In 1971 sterft hij verbitterd en laat een uitvinding na waar hij helemaal niet fier op is. In 2019 verschijnt Philo’s geest aan het bed van Steven. Hij vraagt hem wat er met zijn uitvinding gebeurd is sinds zijn overlijden. De volgende nacht zal hij terugkeren om het verhaal van televisie te horen. Maar hoe vat je in godsnaam samen wat TV allemaal heeft teweeggebracht?

Hou onze website in de gaten en blijf op de hoogte. Daar vind je natuurlijk ook een handig overzichtje. ​ Wij kijken alvast opnieuw keihard uit naar deze editie.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be