HURORAM! kondigt theatertour 2023 aan

Nieuw project Hugo Matthysen, Ronny Mosuse en Aram Van Ballaert krijgt extra data

HURORAM!, dat is het nieuwste project waarmee Hugo Matthysen, Ronny Mosuse en Aram Van Ballaert binnenkort Vlaanderen rondtrekken. Samen brengen ze een selectie uit het rijke, muzikale oeuvre van Hugo Matthysen. Na het einde van de Clement Peerens Explosition, komt het trio vanaf februari als HURORAM! naar alle uithoeken van Vlaanderen. Tickets voor alle theaters zijn nu te koop via LiveComedy.be/HURORAM. Onder andere Antwerpen, Gent, Leuven, Brugge, Genk en Mechelen mogen zich verheugen op de komst van deze theatertour met livemuziek.

De theatertour van HURORAM! is een project dat al enige tijd in de steigers stond. Verschillende lockdowns hebben ervoor gezorgd dat Hugo Matthysen, Ronny Mosuse en Aram Van Ballaert hun tour telkens moesten uitstellen. Stilzitten heeft Hugo Matthysen tijdens die lockdowns allerminst gedaan, of het moest zijn om zijn platencollectie te sorteren. In die tijd heeft hij immers orde geschept in zijn onoverzichtelijke repertoire. Het verzameld werk van Hugo Matthysen bestaat namelijk niet enkel uit een collectie nummers van Hugo Matthysen en de Bomen; ook in de jaren daarna is hij liederen blijven schrijven, voor toneelstukken, televisieprogramma’s, voor derden, en vooral: voor zijn plezier. In 2023 is het dan eindelijk tijd om dat werk naar de grote theaterzalen van Vlaanderen te brengen.

Wie ‘Hugo Matthysen’ en ‘muziek’ in één zin uitspreekt, denkt tegenwoordig vooral aan de Clement Peerens Explosition, de legendarische groep die deze winter afscheid neemt van het publiek. De drie leden van de groep blijven als zichzelf verder optreden, maar bij HURORAM! zal geen half woord Antwerps te horen zijn. De muziek van CPeX blijft even op de plank en het gaat er, zo belooft het trio, iets beschaafder aan toe. Maar vergis je niet, de kenmerkende droog-absurdistische humor van Hugo en co weerklinkt nog steeds in hits als 'De snor van Guy Mortier’, ‘Een vrouw met Zeven Billen’ en de klassieker ‘Tony de zieke pony’. De gescheurde jeans, leren vesten en zonnebrillen van de Antwerpse rockster-alter-ego’s blijven dan wel netjes in de kast, maar dat maakt de genietbaarheid van de drie musici er zeker niet minder om.

Met hun nieuwe tournee brengen Hugo Matthysen, Ronny Mosuse en Aram Van Ballaert een historische greep uit het repertoire van de eerstgenoemde, waar tussen de muziek door af en toe wel eens iets verteld zal worden, waar je na lang nadenken misschien wel een touw aan kan vastknopen. Of zoals de grootmeester het zelf zegt: “HURORAM! is een afwisselend programma vol zang en dans, waarbij de dans wordt vervangen door de zang, en de zang door het gesproken woord, en dat gesproken woord wordt vervolgens op muziek gezet."

Matthysen, Mosuse & Van Ballaert spelen HURORAM! vanaf februari 2023 met volle kracht in de grotere theaterzalen over heel Vlaanderen. Tickets en de volledige speellijst zijn te vinden via LiveComedy.be/HURORAM.

 

Copyright: Koen Bauters
Copyright: Koen Bauters

*****

NIET VOOR PUBLICATIE, ENKEL VOOR PERS

Voor meer informatie en persaanvragen, contacteer Bert Bael via bert@livecomedy.be of op +32499410984.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be