Jan Jaap van der Wal verhuist en verovert België

Vanaf 4 november: De Nieuwe Belg

Nederlandse comedian-cabaretier Jan Jaap van der Wal pakt dezer dagen de laatste stroopwafels en pindakaas in. Zijn verhuis naar Antwerpen komt namelijk erg dichtbij. Hij zal er als artist in residence 2 maanden zijn intrek nemen in een appartement in het hartje van de stad: "Ik wil zo België leren kennen en mijn nieuwe voorstelling maken. Vanuit Amsterdam af en toe een Belgische website bekijken of online de Vlaamse kranten lezen werkt dan niet". Na zijn tournee door Vlaanderen vorig jaar, werd namelijk duidelijk dat wij Belgen zijn humor meer dan kunnen smaken. En hij speelt er graag voor een fris en nieuw publiek. Een ideale match, dus.

Voor zijn nieuwe show vertrekt van der Wal dus vanuit zijn eigen zin iets nieuws, maar ook de actualiteit komt sowieso aan bod: "Ik wil voor de Belgische shows iets met het actuele vluchtelingenthema doen, ook omdat ikzelf een vreemdeling in een ander land zal zijn." 

Hij zou in principe aan Vlaamse collega comedians of comedykenners kunnen vragen wat wel en niet werkt, maar dat hij toch maar niet. Liever ontdekt hij op het podium zelf wat wel en niet werkt. Uiteraard heeft hij ook sinds Café Corsari al wat feeling met onze lievelingsonderwerpen. Moppen over het koningshuis of taalgrofheid over seks, piemels en dood worden volgens hem wel gesmaakt door zijn Vlaamse publiek. Moeilijker liggen dan weer de echt harde, onder de gordel humor en grapjes over religie of politiek. Maar dat zal hem niet weerhouden deze onderwerpen toch aan te snijden: "Ik denk wel: dat soort harde grappen ga ik dus wel doen. Ik wil dan kijken waar en waarom het raakt". Want, laat één ding duidelijk zijn, "een goede grap is een goede grap".

Kom vooral zelf bekijken wat Jan Jaap overhoudt aan 2 maanden Vlaanderen.
Tickets en info vind je hier: www.janjaapvanderwal.be 
Perscontacten en info via Tom Bertels - tom@livecomedy - 0475 66 55 49

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.

About LiveComedy.be

LiveComedy.be promotes national and international comedy performances.

Here you will find an overview of our press releases, but you can also download all high-resolution photos.

Contact

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be