Jan Jaap van der Wal viert 25 jaar op de planken met reprise III-ième

Laatste keer te zien in Vlaanderen

Jan Jaap van der Wal is sinds januari 2022 op tournee met zijn voorstelling 'III-ième'. Het laatste luik in zijn trilogie over Vlaanderen. Na een kleine zomerstop herneemt hij zijn voorstelling voor een laatste keer in september en oktober. Dit met een speciale reden, want de comedian staat binnenkort 25 jaar op het podium. Geen betere plek om dit jubileum te vieren dan in Zuiderpershuis Antwerpen. Hier speelde hij met 'Dystopia' zijn allereerste voorstelling ooit in België. Ook stond hij hier op het podium met 'De Nieuwe Belg', het eerste luik in de trilogie. Jan Jaap van der Wal brengt op 22 september 'III-ième' in Zuiderpershuis Antwerpen. Tot eind oktober speelt hij nog in Gent, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Genk… Bekijk de volledige speellijst op LiveComedy.be.

III-ième

De voorstelling 'III-ième' is het laatste luik in zijn trilogie. Nederlander Jan Jaap van der Wal ontdekte enkele jaren geleden Vlaanderen en kon er maar niet genoeg van krijgen. In de voorstelling ‘De Nieuwe Belg’ vertelde hij in geuren en kleuren over zijn crush op Vlaanderen. Hij leerde onze streekgerechten, gevarieerd landschap en al onze typische Vlaamse gewoontes kennen. Deze voorstelling werd dan ook exclusief voor Vlaanderen gemaakt.

In de voorstelling ‘Schoon’ transformeerde de initiële verliefdheid naar echte liefde. Hij hield zoveel van Vlaanderen dat hij besloot om naar Antwerpen te verhuizen. Hier ging hij zijn kind opvoeden, als een echte Vlaming.

In ‘III-ième’ ontdekken we de eerste barsten in zijn relatie met Vlaanderen. De relatie is nog steeds vurig, maar nu en dan duiken er kleine irritaties op. Hij aanvaardt ze wel, maar het is tijd om er eens over te praten.

Tijdens zijn voorbije voorstellingen waren we getuige van zijn ontdekkingstocht doorheen Vlaanderen. Prille verliefdheid evolueerde naar intense liefde tot een zoektocht naar een passend evenwicht. Na een grondig gesprek in ‘III-ième’ komt alles terug in orde.

Jan Jaap van der Wal herneemt zijn voorstelling 'III-ième' in september en oktober voor een laatste keer. Hij speelt onder andere nog in Antwerpen, Leuven, Mechelen, Gent, Kortrijk, Genk… Bekijk de volledige speellijst op LiveComedy.be.
Website Jan Jaap van der Wal: www.janjaapvanderwal.be.

Reacties pers

"Jan Jaap van der Wal mikt hoog in zijn derde ‘Vlaamse’ show. Het is zijn beste tot nu toe." - De Standaard ★★★★

"Troisième is zijn beste Vlaamse show tot dusver. Ambitieus, meer dan comedy en een spiegel zoals ‘autochtone’ comedians hem zelden durven ophouden voor ons." - Het Nieuwsblad ★★★★

*****

PERSINFO, NIET VOOR PUBLICATIE
Voor meer informatie en interviews, contacteer Kelly via kelly@livecomedy.be of op 0478/72 49 55.

*****

© Tom Bertels
© Tom Bertels
© Tom Bertels
© Tom Bertels
© Janita Stassen
© Janita Stassen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be