Jo Koy keer terug naar Antwerpen met een nieuwe tour in 2024

European Tour brengt Koy naar Stadsschouwburg op 22 mei

Eén jaar na zijn vorige succesvolle passage in Stadsschouwburg Antwerpen, keert Jo Koy terug naar de zaal met zijn nieuwe European Tour op 22 mei 2024. De Amerikaanse comedian met Filipijnse roots weet zalen over de hele wereld uit te verkopen, met zijn herkenbare humor waarvoor hij de mosterd haalt bij zijn kleurrijke familie. Tickets voor deze nieuwe show zijn te koop vanaf vrijdag 15 december om 11 uur via LiveComedy.be.

Als één van de beste comedians van vandaag, legde Jo Koy een lange weg af sinds zijn bescheiden start in een koffiebar in Las Vegas waar hij voor het eerst performde. Jo haalt voor zijn herkenbare comedy inspiratie bij zijn bonte familie en bereikt daarmee een ruim publiek, wat zich vertaalt in uitverkochte arena’s wereldwijd.

In 2022 begon Koy zijn Funny Is Funny World Tour door de Climate Pledge Arena (meer dan 14.000 tickets) in zijn geboorteplaats Seattle uit te verkopen en eindigde de tour met een uitverkochte show in Tacoma Dome (meer dan 19.000 tickets). Hij blijft records breken in enkele van de meest prestigieuze zalen ter wereld, waaronder de Mall of Asia Arena (Manila, PH), The Forum (Los Angeles), Coca-Cola Arena (Dubai), ICC Theatre (Sydney, AU), Radio City Music Hall (New York City), en FTX Arena (Miami) om er maar enkele te noemen. Afgelopen november verkocht Koy Madison Square Garden voor het eerst uit, wat een nieuwe mijlpaal betekende voor de comedian. In 2017 brak Koy nog het record van meest verkochte tickets door één artiest met 23000 tickets en 11 uitverkochte shows in The Neal S. Blaisdell Concert Hall in Honolulu. Als reactie daarop riep de burgemeesterskamer in Honolulu 24 november uit tot “Jo Koy Day.”

Koy speelde onlangs mee in de Universal Picture film Easter Sunday, die draait rond een familiebijeenkomst om Paaszondag te vieren; de komedie is gebaseerd op de levenservaringen en stand-up comedy van Jo Koy. Easter Sunday is momenteel beschikbaar op Blu-ray, dvd en on-demand.

Zijn langverwachte 4e Netflix stand-up special Live From The Los Angeles Forum kwam wereldwijd uit in september 2022. Deze special is een vervolg op zijn Netflix special uit 2019 Comin’ In Hot. Koy had al vier succesvolle stand-up specials op Comedy Central en Netflix. In juni 2020 bracht Jo Koy zijn eerste varieté special uit op Netflix, In His Elements, waarin Koy humor en beats naar Manila brengt. Hij zet de lokale cultuur in de spotlight in een unieke show met Filipino-Amerikaanse comedians, DJ’s en B-boys.

In 2021 publiceerde Koy zijn eerste autobiografie, Mixed Plate: Chronicles of an All-American Combo bij Harper Collins Publishers. De uitzinnige recensies volgden al snel. In zijn grappige en emotionele memoires duikt Koy in de verhalen achter zijn stand-up: de conflicten, het drama en de humor terwijl hij moeite doet om een plek te vinden de entertainmentsector, zijn thuis en de wereld.

In 2019 bereikte Jo Koy de eerste plaats op de Billboard Charts met zijn stand-up comedy album Live From Seattle, en in 2018 kreeg hij de prestigieuze prijs voor “Stand-Up Comedian Of The Year” op het Just For Laughs Comedy Festival in Montreal.

*****

ENKEL VOOR PERS, NIET VOOR PUBLICATIE:

Voor meer informatie en interviewaanvragen, contacteer Bert Bael via bert@livecomedy.be of +32499410984.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be