Johan Terryn zet met Tot Onze Grote Spijt opnieuw succesvolle podcast om in theatershow

Shows aangekondigd in Mechelen, Leuven en Gent

Theatermaker, acteur en presentator Johan Terryn komt met zijn nieuwe voorstelling Tot Onze Grote Spijt naar Stadsschouwburg Mechelen, Minnepoort Leuven en Minard Gent. Tot Onze Grote Spijt is een humoristische voorstelling gebaseerd op de gelijknamige podcast, die hij maakte met Randall Casaer. De première vindt dit najaar plaats, op 18 en 19 oktober in De Studio in Antwerpen. Tickets voor de voorstellingen in Mechelen, Leuven en Gent zijn te koop via LiveComedy.be.

Een wonderbaarlijke reis doorheen het 'spijtverteringsstelsel', dat is hoe Johan Terryn zijn nieuwste voorstelling het liefste omschrijft. In navolging van zijn veelgeprezen podcast Het Uur Blauw over afscheid zonder nabijheid, bracht Johan Terryn in de zomer van 2022 de nieuwe podcast Tot Onze Grote Spijt uit. Daarin duikt hij in verhalen van zijn gesprekspartners over spijt en onderzoekt hij hoe je op je sterfbed zo weinig mogelijk spijt moet ondergaan. Uit de verhalen en ervaringen die hij op zijn pad tegenkwam, puurde hij nu ook een geestige conference met dezelfde naam.

Waarom maakt Johan een voorstelling over een 'sexy' onderwerp als spijt? "Het leven mag dan een feest zijn, soms hebben we pech, soms verknoeien we iets en krijgen we spijt," aldus Terryn. "Ik lach graag met dingen die een beetje zeer doen. Onze kleine kantjes die zichtbaar worden als we moeten omgaan met grote gebeurtenissen in het leven. Spijt is heel menselijk en het kan ons komen raken in alle facetten van ons leven. En net zoals bij rouwen weten we niet goed wat we daarmee moeten aanvangen. Dan hebben we blijkbaar twee manieren om daar mee om te gaan. Ofwel stoppen we die gevoelens ergens diep vanbinnen weg, ofwel gaan we erin zwelgen. Ik voeg daar een derde aan toe. Ik neem mijn publiek mee op een wonderlijke reis door het ‘spijtverteringsstelsel’. En dat is een bijzonder sexy manier om je spijt te verwerken. Beloofd."

De cabaretvoorstelling mocht in de try-outreeks al rekenen op mooie reacties. Er werd enthousiast gelachen en het zette het publiek aan het praten: na de voorstelling wisselden mensen met elkaar uit waar zij spijt over hadden. Jens Dendoncker zei lovend: "Spijt moest veel te lang vanuit de coulissen toekijken hoe 'alles is ok' de show steelt… Dat is nu rechtgezet met Tot Onze Grote Spijt. Als er één ding is waar ik géén spijt van heb, dan was het mijn beslissing om naar de nieuwe voorstelling van Johan te gaan kijken." Ook Rika Ponnet zag de try-out en omschrijft Tot Onze Grote Spijt als "een voorstelling die je overkomt." Ze voegt daaraan toe: "Met humor, gevoeligheid, inzicht, zelfrelativering, métier en authenticiteit slaagt Terryn er in uit te nodigen, te prikken, te confronteren en te helen. Maar vooral: te verbinden. Het gevoel als publiek 'samen' iets unieks mee te maken."

Het eerste seizoen van de podcast domineerde overigens tien weken lang de top 20 van de best beluisterde podcasts in België. Er was ook lovende commentaar van De Standaard: "TOGS voelt als de Vlaamse versie van Heavyweight, de podcast der podcasts van Jonathan Goldstein. Dat zijn grote schoenen om te vullen. Maar Terryn en Casaer doen dat heel sereen én met een eigen tone of voice. De makers hebben duidelijk een heel groot hart voor hun gasten en kiezen voor herkenbare verhalen. Er wordt al eens een traan gelaten, maar het voelt niet als goedkoop sentiment. Er is plaats voor humor -zeker in de gesprekjes tussen Terryn en Casaer- maar nooit geforceerd. Ze doen je nadenken over waar je zélf spijt van hebt. Het lijkt soms wel of 'ergens spijt van hebben' taboe is in onze samenleving. Toch is er veel spijt." De podcast blijft te beluisteren op alle podcastkanalen.

Van de voorstellingen, die Johan Terryn net als de podcast maakte in samenwerking met partner in crime Randall Casaer en met de steun van De Studio en Sabam for Culture, werden op dit moment al 7 data aangekondigd. Tickets voor de shows in Stadsschouwburg Mechelen (3 november 2023), Minnepoort Leuven (10 november 2023) en Minard Gent (11 januari 2024) zijn vanaf nu te koop via LiveComedy.be. De volledige speellijst is te vinden op johanterryn.com.

Officieel beeld voor de voorstelling. Copyright: Gwen Vanderstraeten
Officieel beeld voor de voorstelling. Copyright: Gwen Vanderstraeten

*****

ENKEL VOOR PERS, NIET VOOR PUBLICATIE:

Voor meer informatie en interviewaanvragen, contacteer Bert Bael via ​ bert@livecomedy.be of +32499410984.

*****

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be