Kamal Kharmach keert terug met tweede eindejaarsconference

'Mag ik even? 2020' vanaf november overal in Vlaanderen

Na een eerste eindejaarsconference die alle verwachtingen oversteeg, keert Kamal Kharmach dit jaar terug met zijn tweede 'Mag ik even?'. Vanaf november reist hij het land af om de gebeurtenissen van 2020 te fileren in wat opnieuw een vlijmscherpe doch hilarische liveshow belooft te worden. De regeringscrisis, Megxit, het coronavirus en meer: ze komen allemaal aan bod in 'Mag ik even? 2020'.

Kamal Kharmach trad in 2019 in de voetsporen van Geert Hoste en Michael Van Peel en vulde die grote schoenen met gemak. Tijdens de ruim 40 voorstellingen die de eerste tour van 'Mag ik even?' telde, werden meer dan 20.000 tickets verkocht. De oudejaarsuitzending op Canvas haalde een half miljoen kijkers, waarmee hij de kijkcijfers van Michael Van Peel verdubbelde; inclusief heruitzendingen zagen maar liefst 800.000 mensen het conferencedebuut van Kamal.

Reden genoeg om dat in 2020 over te doen. "Het is mijn tweede conference, en waar ik in de eerste met zachte voetjes de rol van conferencier opnam, wil ik er nu staan. Ik wil samen met de Vlamingen 2020 collectief verwerken. En dat gaan we samen doen, in alle boosheid en hilariteit. Als ik even mag?", zegt Kamal. Dat ook het publiek zin heeft in een nieuwe conference, daar mag geen twijfel over bestaan. De reacties na zijn vorige tour toonden aan dat zijn typerende mix tussen zelfspot en kritische maatschappij-analyses precies de juiste is om het jaar mee af te sluiten. Kamal lacht met alles en iedereen en dat zal in 2020 niet anders zijn.

Ook dit jaar zijn er namelijk weer genoeg onderwerpen die Kamal op de korrel kan nemen. Storm Ciara, Megxit, het coronavirus en de regeringscrisis bieden hem nu al genoeg stof voor een snedige maar hilarische terugblik. "Het wordt een zeer speciale eindejaarsconference dit jaar," blikt Kamal vooruit. "Enerzijds heb je bosbranden in Australië, een naderende wereldoorlog, sprinkhanenplagen, en wereldwijde pandemieën, langs de andere kant ben ik papa geworden. Verbazing en hoop, dat is 2020 voor mij. De politici krijgen er van langs, en de essentiële werkers worden gevierd, in mijn meest persoonlijke, meest maatschappijkritische en meest grappige show tot nu toe."

Ondanks de moeilijke maanden waarin de cultuursector vertoeft, zal Kamal toch live optreden in tientallen steden verspreid over het land. Uiteraard in een coronaproof setting. Hij belooft daarmee tegemoet te komen aan datgene waar zoveel mensen al maanden naar snakken: een humoristisch avondje uit. Tickets zijn bij de meeste theaters nu al in verkoop. De volledige tourlijst staat op kamalcomedian.be.

Over Kamal Kharmach
Kamal Kharmach is een van ’s lands bekendste komieken, wiens carrière een blitzstart kende. Dit rastalent reeg ook in zijn debuutvoorstelling 'De Schaamte Voorbij' de actuele (en hilarische) tegenstrijdigheden en moppen aaneen. Hij toerde 2 jaar langs uitverkochte zalen en mocht het jaar erop meteen al een eindejaarsconference maken die op Canvas werd uitgezonden. De kijkcijfers van zijn eerste conference logen er niet om: hij verdubbelde niet alleen het aantal kijkers dat Michael Van Peel vorig jaar haalde, maar was tijdens de uitzending zelfs absolute marktleider op de Vlaamse televisie.

Als je Kamal nog nooit live aan het werk zag, kan je hem zeker ook kennen van één van zijn vele passages bij o.a. De Slimste Mens, Het Collectief Geheugen, De Drie Wijzen, Everybody Happy en Q-Music. Amper een paar jaar geleden overtuigde hij jury en publiek tot in de finale van Humo’s Comedy Cup om daarna te touren met een van de meest succesvolle debuutshows die comedy in Vlaanderen gekend heeft. Die lijn zette hij overtuigend verder met een schitterende eindejaarsconference, die de lovende recensies aan elkaar reeg.

*****

NIET VOOR PUBLICATIE
Voor meer informatie en persaanvragen, contacteer Bert via bert@livecomedy.be of op +32499410984

*****

Een fragment uit de eindejaarsconference van 2019

De volledige eindejaarsconference van 2019, integraal te bekijken op YouTube

Copyright: Lectrr
Copyright: Lectrr
Copyright: Ellie Van den Brande
Copyright: Ellie Van den Brande

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be