Kamal Kharmach overtreft met eindejaarsconference alle verwachtingen

Meer dan 1,3 miljoen kijkers voor Mag ik even? 2023

Kamal Kharmach heeft met zijn vijfde eindejaarsconference, die dit jaar voor het eerst op 1 januari op VRT 1 werd uitgezonden, duidelijk de harten van televisiekijkend Vlaanderen veroverd. Meer dan 1,3 miljoen kijkers zagen hoe de comedian een kritische blik wierp op de gebeurtenissen van 2023 en politici onder de loep nam. Naast een succesvolle uitverkochte tournee, was ook de uitzending een schot in de roos.

'Mag ik even? 2023' heeft de verwachtingen niet alleen ingelost, maar zelfs ruimschoots overtroffen. Nog voordat alle online cijfers volledig verwerkt zijn en zonder lineaire herhalingen, behaalde de conference een indrukwekkend kijkersaantal van meer dan 1,3 miljoen.

De show heeft niet alleen in kijkersvolume indruk gemaakt, maar ook in waardering, met een uitzonderlijk waarderingscijfer van 8,2. Een dergelijk hoog cijfer is zelden gezien bij comedyvoorstellingen en wijst op een sterke waardering van Vlaanderen voor Kamal.

Ook in termen van marktaandelen heeft de conference de reeds hoge ambities overtroffen. Met een marktaandeel van 51,7% onder de algemene kijkers, 56,7% in de leeftijdscategorie 18-54 en een indrukwekkende 63,1% in de categorie 18-44, heeft de show bewezen een bijzonder sterke aantrekkingskracht te hebben, vooral bij de jongere kijkers.

Kamal zelf is enthousiast; maar blijft ondanks het succes – met meerdere nominaties voor de Kastaars - met beide voeten op de grond: “Ik ben vooral blij dat mensen niet alleen massaal hebben gekeken, maar het ook echt goed vinden en waarderen. De conference is van het volk. Het was mijn doel om mensen te laten lachen, maar ik hoop ook dat de boodschap overkomt bij de politici en machthebbers die zich aangesproken moeten voelen.”

Deze waardering strekt zich uit voorbij de televisie-uitzending. Dit blijkt uit de verkoop in theaters, waar meer dan 35.000 tickets voor Kamal's shows in een recordtijd uitverkocht waren.

Na dit succes is Kamal's conference voor volgend jaar al bevestigd. Fans die als eerste tickets willen kopen, kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief op de website van Kamal Kharmach. Zij ontvangen een week voor de algemene ticketverkoop een exclusieve presale link.

Kamal Kharmach schittert momenteel in het televisieprogramma 'Een Echte Job' op VTM en binnenkort start het derde seizoen van 'Andermans Zaken' op VRT 1. Tot begin februari staat hij op diverse podia met zijn eindejaarsconference 'Mag ik even? 2023'. Alle voorstellingen zijn uitverkocht, meer informatie via www.kamal.be.

© Nathan Dobbelaere
© Nathan Dobbelaere

*****

PERSINFO, NIET VOOR PUBLICATIE
Voor meer informatie en interviews, contacteer Kelly via kelly@livecomedy.be.

*****

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be