Katinka Polderman, binnenkort eindelijk op Vlaamse tournee

Katinka Polderman, binnenkort eindelijk op Vlaamse tournee

van 18 januari tot 24 februari

Bijna vijtien jaar geleden kaapte Katinka ‘wie zo heet, heeft geen artiestennaam meer nodig’ Polderman de Jury- én Publieksprijs weg op het Leids Cabaret Festival. Met haar zalig ironische ode aan de feministe in Christina Aguilera, met haar back to basic cabaret en de nodige ballen aan haar lijf. Ondertussen breidde ze daar al luttele pareltjes van theatershows, een gezin en een indrukwekkend mediaparcours aan. En nu komt ze voor het eerst sinds langs opnieuw naar Vlaanderen met 'Polderman Tiert Welig'.

Onze Noorderburen mochten al vaker genieten van Katinka’s gastoptredens op radio en tv. Zo bracht ze in De Wereld Draait Door geregeld lofzangen aan het adres van o.a. hoofrolspelers uit Boer Zkt Vrouw. Haar avondvullende cabaretvoorstellingen werden steeds goed onthaald en voor haar column in de Volkskrant kroop ze wekelijks in de huid van Anouk, Poetin of andere personages uit de actualiteit. Rode draad doorheen al haar verschijningen is steevast de nodige (zelf)spot en grofgrappige moppen.

Of het recente moederschap iets veranderde aan de terugkomende evenwichtsoefening tussen lief en grof - ‘Grof en teder heb ik allebei nodig. En ik ben het zelf ook.’ -  valt nog af te wachten. Het is voor eerst sinds 3 jaar dat Katinka opnieuw Vlaamse steden aandoet. En of ze er zin in heeft, aldus Katinka: Ik speel deze keer kriskras door het fijne Vlaanderenland. Ik kom naar Antwerpen, Gent en Leuven maar ben ook niet te bedonderd om bijvoorbeeld Ravels en Sint-Lievens-Houtem te bezoeken." Door dit uitgebreidere tourschema dan vorige keren, kan nu heel Vlaanderen meegeniet van de crème de la crème van het Nederlandse cabaret: Denk: Wim Helsen op z’n absurdst meets oercabaretière Brigitte Kaandorp meets vrouwelijke zelfrelativatie à la Amy Schumer. Plus de nodige vuilbekkerij. 

Het is moeilijk niet te lachen als Polderman met een onschuldig stemmetje haar onenightstand 'lieverd', 'liefje' en 'schatje' noemt, omdat ze eigenlijk zijn naam vergeten is. Gecombineerd met fijne timing en ironische twists, zijn Katinka’s songteksten zonder meer een aanrader. Zelf zegt ze daarover vaak te 'moeten' zingen en schrijven, omdat ze haar boodschap anders niet (mooi genoeg) gezegd krijgt. Ons hoor je niet klagen.

Kom je graag eens langs op één van de voorstellingen op Katinka's planning? Geef gerust een seintje.
De volledige speellijst vind je hier. 
Voor interviews en andere persaanvragen, neem gerust contact op: [email protected] of 0475/66 55 49.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

LiveComedy.be
Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent