Kevin Hart binnen 3 weken op podium Sportpaleis Antwerpen

Maar wat maakt de kleine comedian nu precies zo groot?

Voor comedian Kevin Hart gaat het al jaren hard: arenavullende comedyshows, host van media's grootste live-events (The Roast of Justin Bieber, MTV Awards), filmrollen, te gast bij zowat elke latenightshow (Drop The Mic Battle, Jimmy Fallon, ...) en een resem aan internationale samenwerkingen met elk merk dat er momenteel maar een beetje toe doet (H&M, Nike, ...)  Maar wat is nu precies het geheim achter zijn succes? Waarom schopte precies hij het van schoenenverkoper tot de populairste comedian van het moment? Het antwoord op die vraag is niet pasklaar en snel te geven. We lichten graag een tipje van de sluier op, voor hij op 25 augustus naar Sportpaleis Antwerpen afzakt.

"If you give up at the first sign of struggle, you're really not ready to be successful'" - Kevin Hart

Er valt bij Hart moeilijk één grote doorbraak bij het grote publiek te pinpointen. Eerder werkte hij jaren gestaag aan zijn mediacarrière en ging hij in het begin vooral van bijrol naar cameo en terug in een waaier aan komische films. Zo verschijnt hij voor het eerst in de The 40 Year Old Virgin naast Steve Carrell en hoewel hij de show dan al steelt, staat op de aftiteling toch nog gewoon 'Smart Tech Customer' te lezen naast zijn naam. Vanaf dan blijft hij her en der opduiken, en geeft hij op die manier niemand de kans hem te vergeten: videoclips (Lean Back), films (Scary Movie 3 - 4, Epic Movie, Little Fockers, The Five Year Engagement, ...). De laatste jaren brengen regisseurs hem echter graag langer in beeld met dragende rollen: Ride Along 1 - 2, Jumanji, Get Hard, The Wedding Ringer en binnenkort Night School. De aanhouder wint?  

"You can tell where you are in your career by the company you keep" - Kevin Hart

Kevin heeft altijd al het belang gesnapt van goede vrienden. Of beter nog: de juiste vrienden. Naast goede banden met cruciale regisseurs en producers, vertoeft hij ook continu in het gezelschap van grote (urban) namen. Shaquille O'Neal, Drake, LeBron James, Jay-Z, ... zijn maar enkele van de namen die hij bij 'favorieten' in zijn GSM kan klasseren. Het loonde sowieso: ondertussen is hij zelf een icoon, en wil iedereen met hém BFF's zijn.

"I was probably tall as a child, but I just stopped growing" - Kevin Hart

Als een moderne David valt Kevin te spotten tussen een arsenaal aan Goliaths. Foto's van hem met Shaquille O'Neal tonen het hoogteverschil tussen de twee: 1, 62m. vs. 2,15m. Maar Kevin bouwde er wel deels een carrière mee uit. Er gaat geen show van hem voorbij of hij benoemt en bespot zijn eigen grootte. Hij brengt het in veel variaties en valt daardoor niet in herhaling, maar hij maakte er wel zijn USP van. Of hoe hij van een kennelijke zwakte vooral een sterkte maakte. Gecombineerd met de opmars van sociale media staat het garant voor zijn enthousiaste, grappige en vooral: bereikbare imago.

"An unemployed court jester is nobody's fool" - Kevin Hart

Door in films, courtsides en grappige comedyspecials op te duiken, maakte Kevin Hart de cultus rond zijn persoon enkel groter. Iedereen wil hem volgen, zijn of live aan het werk zien. Ondertussen is hij de CEO van HartBeat Productions, LOL Network, tourt hij de wereld rond met liveshows en verkocht hij voor de huidige tournee 1 miljoen tickets, speelt hij de hoofdrol in (reclame)films, wordt hij gesponsord door Nike, ... Hoewel hij steeds de sympathieke comedian blijft, moet hij qua following en sponsorships niet onderdoen voor de grootste athleten, rappers en hiphopsterren van het moment. Op zijn minst impressionant te noemen.

I'm trying to do what Eddie Murphy did for his generation. You have to show people, 'I'm different, I'm not just a comedian.' I'm trying to be a rockstar. - Kevin Hart

Op 25 augustus in Sportpaleis Antwerpen. Tickets vanaf €39,00 via www.livecomedy.be 
Voor alle persaanvragen, contacteer Azra via azra@livecomedy.be 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be