Kijkje achter de schermen van theatertour met Grof Geschud

Cabaretduo deelt wekelijkse Roadvlog op YouTube

Wie altijd al benieuwd was naar hoe een tournee van een cabaretvoorstelling achter de schermen verloopt, kan dat nu ontdekken op het YouTube-kanaal van Grof Geschud. De jonge theatermakers Lander Severins en Myrthe van Velden delen daar wekelijks hun 'Roadvlog' waarin ze iedereen een blik gunnen in hun leven op, naast en weg van het podium. Zo tonen ze onder andere hoe Raf Walschaerts, de helft van Kommil Foo, de voorstelling mee regisseert.

Enkele weken voor de première van hun debuutvoorstelling 'Lijmen', begon cabaretduo Grof Geschud met het filmen van hun leven naast het podium. Ze maakten niet enkel video's in de backstage van theaters en huiskamers waar ze try-outs hebben gespeeld, maar ze legden ook vast hoe hun hele proces om tot een voorstelling te komen in zijn werk gaat.

De vele beelden die ze maakten, werden nu gemonteerd tot een volwaardige vlog, die wekelijks op hun YouTube-kanaal verschijnt. Dat zorgt al drie weken voor een grappige, maar ook zeer persoonlijke inkijk in hun leven, aan het begin van hun carrière. We zien hoe ze vele uren stoppen in het maken van hun promobeelden, hoe ze tot midden in de nacht werken aan nieuwe liedjes, en hoe ze gecoacht worden door Raf Walschaerts. Maar ze schuwen ook niet om de harde momenten te tonen, wanneer een voorstelling niet loopt zoals het moet.

Momenteel zijn al minstens acht afleveringen gepland. "We denken zelfs al na over een tweede seizoen," vertelt Lander. De komende vijf weken kunnen hun volgers in elk geval nog meekijken hoe het duo toewerkt naar de première van hun voorstelling en hoe ze werken aan andere projecten.

Ontdek alle afleveringen van hun Roadvlog nu op YouTube.

Grof Geschud in lockdown
Momenteel ligt de tournee van 'Lijmen' tijdelijk stil. Toch blijft het duo niet bij de pakken zitten. Deze dagen spelen ze een aangepaste versie van hun voorstelling bij enkele rusthuizen in de omgeving van Antwerpen. Zo hopen ze de bewoners van de zorgcentra toch enige afleiding te geven in deze coronatijd.

Voor meer informatie en interviews met Lander en Myrthe, contacteer Bert via bert@livecomedy.be of op +32499410984.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be