Laatste shows van Urbanus in Vlaanderen

'Trecto Pnix' binnenkort in o.a. Antwerpen, Mechelen en Gent

Binnenkort begint Urbanus aan zijn laatste tocht doorheen Vlaanderen met zijn voorstelling 'Trecto Pnix'. In o.a. Gent en Antwerpen (die laatste met nog een extra show wegens groot succes!) breidt hij een vervolg aan het succesverhaal van vorig jaar. In Mechelen komt hij voor de eerste keer langs. Volgend jaar blaast Urbain 71 kaarsjes uit en neemt hij de show mee richting Nederlandse theaters. Laatste kans dus om de man aan het werk te zien bij ons, en we voorzien graag nog de mogelijkheid voor enkele interviews. Contacteer Azra: azra@livecomedy.be of 0476/420 121

Oervader van de Vlaamse comedy
Urbanus was misschien wel de man die zijn volk leerde lachen. Sketches en liedjes zoals 'Wij zijn de mensen die de gas doen branden', 'Poesje Stoei' en 'Madammen met een bontjas' of zijn aandoenlijke vertolking in Hector waren de achtergrondmuziek van vele mensen hun jeugd en die nostalgie werkt tot op de dag van vandaag nog steeds magisch. Mensen die te jong waren om ooit live te kunnen kijken, krijgen door mediums als YouTube of zijn eigen stripreeks een herkansing en zo komt Urbanus tot een hedendaags publiek van jong én oud.

Eerste cabareticoon ooit
Zonder Urbanus was er hoogstwaarschijnlijk geen uitgebreide stand-up comedy traditie in ons landje ontstaan. Tal van hedendaagse namen, zoals o.a. Xander De Rycke, steken hun fandom dan ook niet onder stoelen of banken en er is geen naam uit de huidige scene die het belang van Urbanus durft te ontkennen. Toch verloor de man zijn relevantie absoluut niet. Zo komt er in februari een animatiefilm uit met zijn strippersonage in de hoofdrol: 'Urbanus De Vuilnisheld' (zie link onderaan)

Ideaal onderwerp voor elke trivia-quiz
Je kan over Urbanus werkelijk oneindig veel leuke weetjes opsommen. Zo noemden de Nederlandstalige punkband De Heideroosjes hun band naar een mop van hem. Tijdens één van zijn oude conferences verwees hij spottend naar een nummer dat hij zou hebben geschreven "voor de Limburgse hard-rock formatie de Heideroosjes". En zo geschiedde.. In 2004 stond Urbanus trouwens samen met hen op het podium van Rock Werchter. Hij haalde een gastrol in verschillende andere strips, zoals Nero, Suske en Wiske, ... En in 2007 bleek dat hij bij onze Noorderburen de bekendste Belg was, die eindigde voor Koen Wauters én Eddy Merckx. Datzelfde jaar werd hij ook vereeuwigd in de radiohit "Kvraaghetaan" van De Fixkes: "Urbanus was nen held". Ondertussen zat de bekendste Tollembekenaar niet stil en bleef hij succesvolle (tv-)optredens aan elkaar rijgen. 

En één ding mag duidelijk: Urbanus is nog steeds een held
Zijn laatste nieuwe voorstelling 'Trecto Pnix' bracht hem vorig jaar al langs uitverkochte zalen over  heel Vlaanderen, en daar brengt hij nu graag nog een succesvervolg van. Absurde verhalen, grove leugens en gênante situaties zullen afgewisseld worden met een broos of kinderlijk naïef liedje. De zaal in duiken en over rugleuningen van de stoelen lopen, dat zit er niet meteen meer in. Daarom is het bij deze show wel toegelaten dat het publiek op het podium wordt gegooid. Volgend jaar wordt Urbanus 71 en steekt hij de grens over met Nederland om daar verder te touren. Er zijn nog geen verdere plannen voor een nieuwe show. 

In Gent op 16 november in Kunstencentrum Vooruit
In Antwerpen op 5 (extra show) december en 6 december (bovendien dvd-opnames) in Arenberg.
In Mechelen op 15 maart in Theatrium.


Urbanus vertelt er je graag het zijne van tijdens een fijn interview.
Contacteer Azra voor verdere afspraken: azra@livecomedy.be of 0476/420 121

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be