Lander Severins is de stem van Simba in de Vlaamse versie van 'The Lion King'

in Vlaamse zalen vanaf 17 juli 2019

Vandaag gaat de nieuwe verfilming van 'The Lion King' in première in de Vlaamse bioscoop. Niemand minder dan opkomend cabarettalent, Lander Severins, spreekt de stem in van Simba in de Vlaamse vertolking. De 23-jarige Lander is onder meer bekend van het cabaretduo Grof Geschud, zijn debuutvoorstelling 'Maanlander' en het Eén-programma 'Voor de Leeuwen'. In het najaar van 2019 debuteert hij als deel van het duo Grof Geschud met de voorstelling 'Lijmen'. Voor interviews en persaanvragen, contacteer Kelly via [email protected] of 0478/72 49 55. 

Lander Severins over zijn ervaring als stemacteur van Simba: “Volgens mij was het pure typecasting. Al mijn hele leven noemen mensen mij de Simba van het gezelschap door mijn warrige krullen. Het is dan ook een gigantische eer om al zo vroeg in mijn carrière zo’n droomrol te spelen. Ik ben SDI Media en Disney heel dankbaar dat ik hier deel mag van uitmaken. De geweldige regie van Frank Hoelen haalt altijd het beste in iemand naar boven."

Lander zijn personage, Simba, is een jonge welp die later zijn vader, koning Mufasa, zal opvolgen. Maar niet iedereen is hier tevreden mee. Mufasa's broer - en voormalige erfgenaam van de troon - wil dit plan dwarsbomen. Deze live action remake blijft trouw aan het klassieke verhaal en maakt gebruik van de nieuwste technieken. Met de stemmen van Lander Severins als Simba, Charlotte Campion als Nala, Marc Peeters als Mufasa, Hans Peter Janssens als Scar, Mike Wauters als Pumbaa en Laurenz Hoorelbeke als Timon. In de Engelse versie zijn de hoofdrollen weggelegd voor Donald Glover als Simba, Beyoncé Knowles-Carter als Nala, James Earl Jones als Mufasa, Chiwetel Ejiofor als Scar, Seth Rogen als Pumbaa en Billy Eichner als Timon. 

Lander over 'The Lion King': "De film is prachtig gemaakt en in de studio had ik op verschillende momenten een serieuze krop in de keel. De film is een echte aanrader. Maar met zo'n klassieker van formaat moet dit niet meer gezegd worden. Ik Hakuna Matata in ieder geval vrolijk verder. " 

De film gaat op 17 juli in première in de Vlaamse zalen

Lander Severins studeerde cabaret aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch. In juni 2018 studeerde hij er met de grootste onderscheiding af met het cabaretduo Grof Geschud, in een regie van o.a. Raf Walschaerts. Opgegroeid in de bossen van de Zoersele Kempen is deze jonge Belg steeds op zoek naar het opgaan in het geheel, het versmelten met de omgeving, de harmonie van de verwondering. In een innig afscheid op een druk treinstation, in de spreeuwen in een avondzon, in twee vreemden op de straat… Lander is onder meer bekend van het Eén-programma ‘Voor de Leeuwen’, waarin de nieuwe generatie komisch talent een podium kreeg en waardoor Bart Peeters alvast fan is. Vorig bewees hij met zijn debuutvoorstelling ‘Maanlander’ dat hij terecht tot een nieuwe generatie van getalenteerde humoristen gerekend mag worden. Dit najaar gaat hij met Grof Geschud op tournee met de voorstelling Lijmen in een regie van Raf Walschaerts en Minou Bosua. 

www.landerseverins.be
www.grofgeschud.eu

 

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

LiveComedy.be
Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent