Lander Severins - nieuw cabarettalent

brengt debuutvoorstelling 'Maanlander': vanaf eind november op tournee

In 'Maanlander' zet nieuw cabarettalent Lander Severins het avontuur van de mensheid op de maan verder. Hij geeft een stem aan een tot nu toe onderbelichte kant van de hele weddeloop naar de maan en verpersoonlijkt LEMS-1963-4. Die ken je niet? Hoog tijd om naar de voorstelling te komen kijken... In première op donderdag 29 november in Arenberg Antwerpen. Meer info hieronder. Voor interviews en persaanvragen, contacteer Azra. Via azra@livecomedy.be of 0476/420.121 

De sterren komen alvast op één lijn, want in 2019 is het ook 50 jaar laar geleden dat de eerste mens een voet op de maan zette. Neil Armstrong en co. krijgen een hoofdrol in 'First Man', de nieuwste Hollywoodfilm over de maanlanding met o.a. Ryan Gosling in de hoofdrol. Maar opnieuw blijft het stil over LEMS-163-4...

Vol goede moed belandt LEMS-1963-4 terug op Aarde in 'Maanlander', na een verblijf van 48 jaar op de maan. Het ruimtetuig komt naar hier op zoek naar zijn held, zijn houvast, in de hoop dat hij met onze zwaartekracht wat beter kan landen. Wat hij vindt was alles wat hij nooit had verwacht. De 22 jarige, net afgestudeerde Lander Severins hoopt vooral iets te vinden dat niet meteen uit zijn vingers glipt. Desnoods fietsend van Zoersel tot in Warschau zoekt hij naar iets tastbaars om voor te vechten. In dit debuut biedt u hem het antwoord. Toch?

Lander: "In 2019 zijn we 50 jaar geleden voor het eerst op de maan geweest. Toen zetten we 50 jaar geleden "one small step for a man but a giant leap for mankind". Een feest voor de fantasie, een feest voor het durven dromen van onbereikbare doelen en daar vollenbak voor durven gaan. Wetende dat de kans dat je het niet haalt misschien zelfs groter is. Maar daar even geen rekening mee houden en je volledig durven smijten. Laten we heel even de wapenwedloopfunctie van die maanlanding tussen Rusland en Amerika buiten beschouwing laten en focussen op de stap die we als mensheid toen hebben gezet. Laten we even alle complottheorieën buiten beschouwing houden en focussen op het symbool van die eerste maanlanding. Als wij durven dromen, kúnnen we echt alles aan, samen. En ja, natuurlijk is dat misschien naïef. Maar in tijden dat die samen en dat dromen misschien onbereikbaarder lijkt dan ooit, vind ik het heerlijk om mij avond aan avond 80 minuten lang te kunnen wentelen in een naïef personage dat hoopt om een zaal mensen mee te nemen in zijn verhaal van dromen en verbinding. Want 50 jaar geleden kwam met die éne kleine stap van Neil Armstrong, de kinderdroom van de mensheid uit. Nu zijn we ondertussen al 46 jaar niet meer op de maan geweest, "been there done that", en kijken we vooral richting Mars. En dat is misschien waar het wapenwedloop gegeven vooral een rol speelt, of het wetenschappelijke nut van een onderneming vanwege de kost die eraan gekoppeld is. Maar ik pleit voor een verjaardagsfeestje op de maan. Met cake en slagroomtaart en een slinger rond de allereerste maanlander die er nog steeds staat. Hij verdient het. En hopelijk dromen er weer net als toen een dikke 500 miljoen mensen live met de Eagle mee."

In een regie van Tim Goditiabois (Ter Bescherming van de Jeugd) en Janne Desmet (Nederlands theatermaker) balanceert Lander op de grens comedy en theater met een wervelend muzikaal verhaal dat u kevers, stranden en kermissen met hilarische en ontroerende ontmoetingen tot aan de maan en terug brengt. Twee jaar geleden begon het verhaal van LEMS voor Lander, hij speelde ondertussen meer dan 150 try-outs in huiskamers en kleine zaaltjes in Vlaanderen en Nederland. Dit seizoen landt hij voor het eerst in de theaters. In première op 29 november in Arenberg Antwerpen, en daarna te zien in zalen over het hele land. De volledige speellijst vind je hier: www.landerseverins.be en daar kan je ook terecht voor al wat muzikale fragmenten uit de voorstelling.

Lander Severins (www.landerseverins.be) (˚1996) studeerde cabaret aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch. In juni 2018 studeerde hij er met de grootste onderscheiding af met het cabaretduo Grof Geschud, in een regie van o.a. Raf Walschaerts. Opgegroeid in de bossen van de Zoersele Kempen is deze jonge Belg steeds op zoek naar het opgaan in het geheel, het versmelten met de omgeving, de harmonie van de verwondering. In een innig afscheid op een druk treinstation, in de spreeuwen in een avondzon, in twee vreemden op de straat… Lander is onder meer bekend van het Eén-programma ‘Voor de Leeuwen’, waarin de nieuwe generatie komisch talent een podium kreeg en waardoor Bart Peeters (zie video) alvast fan is. Graag bewijst hij met zijn debuutvoorstelling ‘Maanlander’ dat hij terecht tot een nieuwe generatie van getalenteerde humoristen gerekend mag worden.

In première op 29 november in Arenberg Antwerpen, en daarna op tournee door Vlaanderen.
De volledige speellijst vind je hier.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be