Lander Severins op zoek naar De Rechtvaardige Rechters in Canvasreeks

Zoek mee naar het gestolen paneel De Rechtvaardige Rechters van het Lam Gods via Instagram Stories.

Wat als je zelf deel zou kunnen uitmaken van een onderzoek naar de grootste kunstroof uit de Belgische geschiedenis? Dat is het uitgangspunt van de Instagram-documentaire Lam Gods Gezocht. De reeks is gebaseerd op het waargebeurde mysterie rond het kunstwerk De Rechtvaardige Rechters, het paneel linksonder het Lam Gods, dat in 1934 werd gestolen. Lam Gods Gezocht is de eerste Vlaamse whodunit die via Instagram Stories wordt uitgezonden. Je duikt in de smartphone van de makers en jouw tips helpen het mysterie op te lossen. 

https://www.instagram.com/lamgodsgezocht/?hl=nl

Tastbaar en menselijk
Tap here verschijnt er wanneer je de eerste story van Lam Gods Gezocht bekijkt. Wanneer je doorklikt, kom je terecht in een notitie-app waarin de intro van het verhaal wordt geschetst aan de hand van animaties. Plots word je aangesproken door Lander Severins die je, via de camera van zijn smartphone, mee laat walsen doorheen het verhaal. ‘We zijn vertrokken’, zegt hij met een jeugdige flair. Lander deelt al zijn gedachten via zijn camera-app, wat de reeks tastbaar en menselijk maakt. Je wordt als het ware op een entertainende manier geïnformeerd. 

Dagelijks krijg je nieuwe updates over de zoektocht @lamgodsgezocht op Instagram. Aan de hand van polls krijg je vragen voorgeschoteld, waardoor je actief kan meedenken. Als je zelf aanwijzingen vindt of meer informatie weet, kan je die delen met de makers. 24 op 24 uur kan je deelnemen aan deze zoektocht, waardoor je je als kijker meer dan ooit betrokken voelt bij het verhaal. ​

Digital storytelling
Met Lam Gods Gezocht willen de makers van het productiehuis Studio JAS inzetten op digital storytelling. Aan de hand van een notitie-app, een WhatsApp groepsgesprek, Google Maps en tal van andere applicaties ontdek je hoe het paneel 87 jaar geleden werd gestolen en leer je meer over de verschillende theorieën rond de bergplaatsen van het paneel. 

 

Hoofdrol
Lander Severins, bekend van cabaretduo Grof Geschud en als stem van Simba in de Vlaamse versie van De Leeuwenkoning uit 2019, praat de zoektocht vakkundig aan elkaar. Lander Severins: “Het is een zaligheid om met Studio JAS op zoek te kunnen gaan naar het Lam Gods. Ik dook in het onderzoek en voor ik het wist, was ik erop gebrand dat paneel te vinden. Het eindeloze web van dit Belgische mysterie is mateloos interessant en het dan op deze manier mogen proberen te ontrafelen, met alle nieuwe technieken in storytelling, is fantastisch. Nog de hele maand gaan we op zoek; ik hoop dat we het vinden!”

Of het mysterie rond De Rechtvaardige Rechters uiteindelijk opgelost kan worden, ontdek je via @lamgodsgezocht. 
https://www.instagram.com/lamgodsgezocht/?hl=nl

Dit project is mogelijk gemaakt door OpenVRT en wordt ondersteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds, Stad Gent, Sabam For Culture en Canvas. 

 

-----------------------------------------

NIET VOOR PUBLICATIE

Voor interviewaanvragen met Lander Severins, contacteer Bert Bael via bert@livecomedy.be of +32499410984.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be