Lander Severins speelt mee in Vlaamse versie The Super Mario Bros. Movie

Lander Severins speelt mee in Vlaamse versie The Super Mario Bros. Movie

Derde grote filmrol voor Lander Severins in 2023

Lander Severins, de Vlaamse helft van cabaretduo Grof Geschud, mocht dit jaar al voor de derde keer één van de hoofdrollen inspreken in een Vlaamse versie van een jeugdfilm. Nadat hij al eerder zijn stem uitleende voor Icarus en Asterix & Obelix, is hij vanaf vandaag te horen in The Super Mario Bros. Movie. De film werd daarnet voorgesteld in Kinepolis Antwerpen in aanwezigheid van de Vlaamse stemmencast.

Het gaat Lander Severins voor de wind: nadat hij in 2019 al de rol van Simba mocht vertolken in De Leeuwenkoning, speelt hij dit jaar in maar liefst drie films mee als deel van de Vlaamse hoofdcast. Daarmee bestendigt hij zich tussen de belangrijkste stemacteurs in Vlaanderen. The Super Mario Bros. Movie, die nu ook bij ons in de zalen speelt, is het nieuwste project waaraan hij mocht deelnemen. De regie van de Vlaamse stemmencast was in handen van Gover Deploige en de dubbing vond plaats bij Sonhouse.

Severins: “Het was geweldig om zo’n iconische rol tot leven te mogen brengen. Het universum van Super Mario is heerlijk om je in te begeven en de film slaagt erin een mooi plot te vertellen en tegelijkertijd het ‘game’-gehalte waar kijkers ook voor komen hoog genoeg te houden! De regie van Govert Deploige is natuurlijk niet te evenaren, hij bracht me tijdens de opnames altijd in de perfecte stemming om me helemaal te smijten. Dubben is als topsport: opwarmen, perfecte omstandigheden creëren, 100% focus en dan zin per zin alles geven tot het perfect is. Wat een heerlijke job!”

Over The Super Mario Bros. Movie
​Voor het eerst bundelen de iconische entertainmentmerken Illumination en Nintendo hun krachten om The Super Mario Bros. Movie te maken, een nieuw avontuur op groot scherm met in de hoofdrol de meest prominente loodgieter van de popcultuur van de afgelopen vier decennia. Gebaseerd op de wereld van Nintendo's Super Mario games, nodigt de film het publiek uit in een levendig, spannend nieuw universum dat nog nooit eerder is gecreëerd in een komisch filmavontuur vol actie. Terwijl ze ondergronds werken om een waterleiding te repareren, worden de Brooklyn loodgieters Mario en broer Luigi door een mysterieuze pijp meegevoerd naar een magische nieuwe wereld. Maar wanneer de broers worden gescheiden, begint Mario aan een epische zoektocht naar Luigi. Met de hulp van een in het Paddenstoelenrijk woonachtige en wat training van de wilskrachtige prinses Peach, haalt Mario zijn eigen kracht naar boven.

Over Lander Severins
​Lander Severins (° 1996) is acteur, cabaretier en schrijver. Nadat hij afstudeerde aan de Koningstheateracademie in 's Hertogenbosch, maakte hij zijn officiële debuut als cabaretier met Maanlander in 2018. Een jaar later debuteerde hij samen met de Nederlandse Myrthe van Velden als cabaretduo Grof Geschud. Hun eerste voorstelling 'Lijmen' was een schot in de roos, met een stevige tour in België en Nederland en tal van lovende kritieken. Die trend zetten ze in 2021 verder met 'Broeden', hun tweede avondvullende voorstelling die ze ruim 140 keer speelden. Samen schreven ze ook de roman 'Drijven', die inmiddels aan de tweede druk toe is bij Uitgeverij Vrijdag. Naast voorstellingen voor volwassenen, is Lander ook bedenker en acteur van enkele kleutervoorstellingen zoals Akke Akke Tuut, Stok Paard Prins en Botskop. Severins is al sinds 2016 vaste stemacteur bij verschillende producties. Hij speelde hoofdrollen bij onder andere De Leeuwenkoning (2019), Icarus (2023), Asterix & Obelix (2023) en The Super Mario Bros. Movie (2023).

Links naar rechts: Govert Deploige (regisseur), Lander Severins (acteur), Thomas de Pauw (sound engineer)
Links naar rechts: Govert Deploige (regisseur), Lander Severins (acteur), Thomas de Pauw (sound engineer)
Visual The Super Mario Bros. Movie
Visual The Super Mario Bros. Movie

*****

ENKEL VOOR PERS, NIET VOOR PUBLICATIE:

Voor meer informatie en interviewaanvragen, contacteer Bert Bael via ​ [email protected] or +32499410984.

*****

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

LiveComedy.be
Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent