Live Comedy podcasts in tijden van corona

Creatieve oplossing voor De Niet Zo Serieuze Sprookjes

In deze tijden waarin iedereen binnen moet blijven zijn we met zijn allen op zoek naar manieren om onszelf te entertainen. Een uiterst dankbaar medium hiervoor is de podcast. Ook Live Comedy waagt zich al een tijdje in de wereld van de Nederlandstalige podcasts. Ideaal om tijdens deze periode te herontdekken.

De Niet Zo Serieuze Sprookjes

In 'De Niet Zo Serieuze Sprookjes' nodigt host (en wereldkampioen improvisatie) Jeron Dewulf elke aflevering een gast uit de impro- en/of comedywereld om samen een sprookje voor volwassenen te bedenken. En dit telkens voor een live publiek.

Wegens deze bijzondere omstandigheden is er voor een creatieve oplossing gezorgd voor de opnames van 'De Niet Zo Serieuze Sprookjes'. Vaste gastheer Jeron Dewulf gaat de digitale tour op en neemt via Skype de sprookjes op. Hierbij nodigt hij ook telkens een gast uit om samen een sprookje te vertellen. Nu vrijdag 1 mei zal het eerste Skypesprookje gelanceerd worden.

De podcast bereikte al zo'n 200.000 streams via iTunes en Spotify en staat als een vaste waarde in de iTunes top. Met klinkende titels zoals 'Een lispelende lama met hoogtevrees' of 'Een mossel in de menopauze' kan dat ook bijna niet anders.

'De Niet Zo Serieuze Sprookjes' waren al te gast in de Charlatan, Mad Goat International Comedy Festival, Cultuurmarkt Antwerpen, Roes Comedy Club, The Joker, Gentse Feesten.

Tom Bertels: "Dit format komt echt vanuit inspiratie die ik thuis vond. Door voor mijn dochters 's avonds sprookjes te verzinnen, viel het me op wat voor een handige structuur die verhalen hebben. En hoe jammer het is dat je op een bepaalde leeftijd géén sprookjes meer krijgt verteld. Toen ik even later top-improvisator Jeron Dewulf nog eens tegen het lijf liep, hadden we meteen ook de perfecte gastheer gevonden. Die live avonden zijn altijd fantastisch, en het is fijn te voelen hoe de sprookjesmagie zich ook meteen laat vertalen naar audio én sinds kort video."

Kwamen al aan bod: William Boeva, Els de Schepper, Soe Nsuki, Amelie Albrecht, Jens Dendoncker, Thomas Smith, Pieter Verelst, ​ Saartje Vandendriessche, Rob Vanoudenhoven, Michael Van Peel en zoveel meer artiesten.

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering om 16u00. Tijdsduur: zo'n 7 minuten.
Meer info via: www.livecomedy.be/de-niet-zo-serieuze-sprookjes/ 

De Mens Achter de Lach

VRT-journalist Peter Decroubele gaat in 'De Mens Achter de Lach' op bezoek bij iconen uit de Nederlandstalige comedywereld. In een diepgaand gesprek komen allerlei onderwerpen aan bod zoals hun indrukwekkende carrière, toekomstplannen, obstakels en overwinningen. Ook recent overleden Johny Voners was ooit te gast bij 'De Mens Achter de Lach'. Een jaar geleden vertelde hij nog in geuren en kleuren over zijn rijkgevulde carrière en leven in de podcast. Spijtig genoeg verloor hij onlangs de strijd tegen kanker.

Was ook al te gast bij 'De Mens Achter de Lach': Urbanus, Youp van 't Hek, Els de Schepper, Kamagurka, Kommil Foo, De Nieuwe Snaar en Brigitte Kaandorp.

In totaal zijn er acht afleveringen verschenen. Het ideale moment om deze nog eens te herbeluisteren.

Live Comedy zaakvoerder en podcastbedenker Tom Bertels: "Bij grootheden als een Urbanus of Youp van 't Hek is er amper nog iemand die het hele overzicht van hun carrière echt kan bijhouden. Des te interessant ook om terug te kijken op bijvoorbeeld het begin van zo'n grootheden. Automatisch goed voor nostalgie en heel leerrijk om te merken hoe hard de tijden veranderd zijn. Elke gast in deze reeks is iemand waar je graag mee op café zou zitten, en dat maken we nu voor een heel pak mensen mogelijk - maar dan via je speakers of koptelefoon!"

Elke aflevering duurt ongeveer zo'n 60 minuten. ​
Meer info via:
www.livecomedy.be/de-mens-achter-de-lach/

Live Comedy Talkshow

Deze podcast is de grondlegger van de Live Comedy Podcasts. In een studiogesprek worden er telkens een of twee gasten uitgenodigd om het laatste comedynieuws te bespreken. Afgewisseld met ticketwedstrijden en een comedy must-see tip van comedykenner Tom Bertels. Deze podcast verscheen al in de top 3 van de meest beluisterde comedypodcasts in Vlaanderen. ​ Een aflevering duurt zo'n kleine 50 minuten.

Tom Bertels: "In de Live Comedy Talkshow verzamelen we alles waar het momenteel in de comedywereld over gaat. Zowel met onze gasten als ons nieuws en aanraders, proberen we steeds kort op de bal te spelen. De kruisbestuiving van rubrieken is ook telkens heel fijn: vaak kennen comedians elkaar en gaat het in het gesprek al snel over zeer interessante cross-overs en al het mogelijke geassocieerde comedyleuks."

Was al te gast: Xander De Rycke & Daniel Sloss, Rob Vanoudenhoven, William Boeva, & Lebbis, Lieven Scheire & Els de Schepper, Raf Walschaerts & Jacques Vermeire...

Meer info via: www.livecomedy.be/de-talkshow/

Alle afleveringen van de verschillende podcasts zijn te vinden op Spotify, iTunes, YouTube en verschillende podcastapps.

Meer informatie: https://www.livecomedy.be/live-comedy-podcast/ of stuur een mailtje naar kelly@livecomedy.be of bert@livecomedy.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be