Maarten Westra Hoekzema tourt met 'Toen eindelijk alles lukte'

Perspremière op 25 februari in Kunstencentrum Vooruit Gent

Maarten Westra Hoekzema, Nederlands cabaretier en theatermaker, trekt door Vlaanderen met zijn nieuwe voorstelling 'Toen eindelijk alles lukte'. Hij speelde al een aantal keer voor een, wegens coronamaatregelen, beperkt publiek, maar vanaf het einde van deze maand mag hij weer optreden voor grote zalen. De première voor de pers gaat door op 25 februari in Gent, maar hij komt ook langs in Leuven, Brugge, Antwerpen, Mechelen en nog heel wat andere steden.

Haal alles uit het leven wat erin zit, want je leeft maar één keer! Dat is de les die Maarten Westra Hoekzema zijn leven lang had gehoord en waar hij altijd heilig in geloofde. Plotseling kwam hij tot de ontdekking dat hij hier totaal niet naar geleefd had. En dat terwijl het hem door zijn ouders, leraars en favoriete artiesten zo ingepeperd was. Zijn leven was maar de helft van wat het had kunnen zijn. Het grootste deel van zijn vrije uren bracht hij door met het kijken naar de zoveelste afstompende Netflix-serie.

Hij nam een radicaal besluit. Vanaf nu zou hij alles uit het leven halen. Hij zou eindelijk volledig voor zijn droomcarrière gaan. Tegen alle verwachtingen in draaide zijn leven 180 graden. Hij kreeg succes: de zalen liepen vol en werden groter, het geld begon binnen te stromen en programmatoren rolden over elkaar heen om hem te boeken.

Op een zondagochtend om 11 uur vond hij zichzelf terug in de jacuzzi van een van de tophotels van Amsterdam met een dronken Amerikaanse miljonair die lurkte aan een fles KRUG-champagne. Hij vroeg zich twee dingen af: 'Hoe ben ik hier beland?' en 'Is dit niet een beetje teveel doorgeslagen?'

Maarten Westra Hoekzema onderzoekt in zijn hilarische nieuwe voorstelling wat dat nu eigenlijk is, alles uit het leven halen, en hoe het komt dat zo weinig mensen het leven leiden dat ze eigenlijk willen. Ook nu doet hij dat weer in zijn typische stijl die het midden houdt tussen stand-up comedy en theater. De regie is in handen van Johan Petit. Maarten speelt dit jaar in Vlaanderen en Nederland.

De volledige speellijst voor Vlaanderen is te vinden op www.livecomedy.be.

Copyright: Kristel Dierckx
Copyright: Kristel Dierckx
Copyright: Alexia Leysen
Copyright: Alexia Leysen

 

----------

NIET VOOR PUBLICATIE
Voor meer informatie en interviewaanvragen, contacteer Bert Bael via bert@livecomedy.be of op +32499410984.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be