Mad Goat International Comedy Festival vervolledigt programma

Onbevreesd met Hugo Matthysen, Rookie Comedy, Rachid Allali & Najib Amhali, straattheater en een boeiende reeks panelgesprekken vullen de laatste lege plaatsen op het schema.

We dachten dat het niet gekker kon worden, maar Mad Goat International Comedy Festival weet ons opnieuw te verbazen met een laatste reeks toevoegingen om U tegen te zeggen. De laatste headliner voor het festival werd net bekend gemaakt: Onbevreesd met onder andere Hugo Matthysen, Tine Embrechts en Karlijn Sileghem vult de laatste kopregel op de affiche aan. Maar er is nog veel meer nieuws, in de laatste rechte lijn richting het festival van 26 tot 29 september. Hieronder vind je alle info, voor pers- en/of interviewaanvragen kan je terecht bij: Bert via bert@livecomedy.be of 0499/41 09 84. Check zeker www.madgoat.be voor alle voorbije updates.

Onbevreesd met Hugo Matthysen, Tine Embrechts, Karlijn Sileghem, Ronny Mosuse en Aram Van Ballaert

Absurd theater. Dat hadden we nog niet op de planning staan. Wie beter om die plaats in te vullen dan het kwintet van Onbevreesd? Rasactrices Tine Embrechts en Karlijn Sileghem kijken de wereld recht in de ogen en mengen onderwerpen als rottende relaties, winkelen met wijsheid, totale trendverslaving en stuitende stemmingswisselingen tot één briljante brij. Op net zo goed gemengde melodieën van Hugo Matthysen, Ronny Mosuse en Aram Van Ballaert laten ze het publiek van de ene verbazing in het volgende lachsalvo vallen. Op vrijdag 27/09 om 22:15u in de Grote zaal van Arenberg.

 

Rookie Comedy en Rachid Allali featuring Najib Amhali : voor iedereen is er iets.

Dat Mad Goat een zeer divers festival is, dat hoeven we niet meer te benadrukken. Voor iedere comedyliefhebber, ongeacht leeftijd, geslacht of afkomst is er wel iets te vinden in het laatste weekend van september. De jongste comedyliefhebbers en hun ouders kunnen terecht in De Studio op zaterdag 28/9 om 15:00u voor een optreden van Rookie Comedy. Peter Hens, bekend van 'Voor de leeuwen', brengt comedy op maat van 10 tot 14-jarigen en hun ouders. Op zondag 29/9 vindt een matinee - De Grote van Arenberg, 16:00u - plaats van Rachid Show, waarin Rachid Allali samen met Najib Amhali comedy zal brengen in het Arabisch, Berbers en Nederlands. Hadden we al verteld dat Mad Goat elke bevolkingsgroep in Antwerpen representeert?

Straattheater op zaterdag en zondag

Niet enkel IN de zalen van Arenberg en De Studio zal iedereen kunnen genieten van puur vertier. Ook de straten van Antwerpen zullen helemaal opgevrolijkt worden. Koorddansers, een gillende keukenprins, een verloren gelopen toerist, nogal groot uitgevallen vogels en nog meer: wie zich in de straten rond het festival bevindt op zaterdag en zondag zal geweten hebben dat Mad Goat hier gevestigd is. Timings en meer info over de acts zijn zoals steeds te vinden op de website van Mad Goat.

Boeiende panels voor de comedy sector

Mad Goat is ook een uitgelezen plaats voor iedereen in de comedy sector om te komen netwerken. Waar in Vlaanderen vind je immers meer artiesten en comedykenners bij elkaar dan tijdens dit unieke comedyfestival? Voor en achter de schermen belooft het te bruisen van de boeiende babbels.

Die boeiende babbels voor de schermen worden ondersteund door een reeks panelgesprekken op vrijdagnamiddag 27/9. Na een welkomstlunch kunnen vertegenwoordigers uit de sector en meerwaardezoekende liefhebbers terecht in BarLokal van Arenberg voor drie sessies: eentje rond comedy als kunst, eentje rond satire en eentje rond angst en taboes. Inschrijven is gratis, maar wel nodig.

De erkenning van comedy als kunstvorm

Is stand-up comedy in Vlaanderen ondertussen ontwikkeld tot een podiumkunst of gaat het nog altijd over komieken op een leeg podium die banaliteiten zonder kop of staart staan te vertellen? Beperkt de kale opzet van stand-up comedy de artistieke kracht of heeft de comedian juist een unieke expressie omdat hij zijn voeten veegt aan dramaturgische wetten en zichzelf zo dwingt om tot een diepere waarheid te komen en dit zonder redmiddelen? Carolina Maciel de França (moderator) van Rataplan, Wouter Hillaert van rekto:verso, comedian Kamal Kharmach en Fokke Van Der Meulen van Antwerps comedycafé The Joker gaan het gesprek aan.

Satire in de Vlaamse media en kansen voor iedereen

Durven de media nog werkelijk confronterend te zijn door humor ook op een rebelse manier in te zetten en een alomtegenwoordige visie onder haar eigen publiek uit te dagen? Of moet humor vooral gezellig zijn en mag het publiek zichzelf op geen enkel moment echt ongemakkelijk voelen? En hoe zit het met diversiteit in het team van humorprogramma’s zoals De Ideale Wereld en Tegen De Sterren Op? En waarom nemen ze ook op dat vlak geen voorbeeld aan The Daily Show en Saturday Night Live waar ze respectievelijk hun mosterd zijn gaan halen? Licht op de kwestie komt van Dalilla Hermans, Michael Van Peel en Seppe Toremans, gemodereerd door Sakina Elkayouhi.

Lachen in tijden van angst en taboes

Worstelen comedians met wat ze wel en niet meer mogen zeggen op het podium in deze tijd van fake news, #MeToo, het nieuwe feminisme, genderkwesties en het oprukkende fascisme? Waar kunnen we vandaag nog mee lachen en wat is ongepast? En wat doet deze druk met de mentale gezondheid van een comedian? Jerry Seinfeld vergeleek live comedy al eerder met “het moment waarop je geblinddoekt tegen een muur staat, met een sigaret in je mond, terwijl het publiek op het punt staat om te vuren.” Een gesprek in het Engels, met internationale comedians Dana Alexander (Canada), Azhar Usman (USA) en Paul Currie (Ierland). Arbi El Ayachi leidt het gesprek in goede banen.

Nieuwe types tickets

Het laatste stukje nieuws rond het festival, maar zeker niet het onbelangrijkste: vanaf nu kunnen bezoekers ook tickets kopen voor slechts één voorstelling. Prijzen variëren per optreden van 5 tot 27 euro. Wie meer dan één voorstelling wil zien op een dag kan wel nog steeds opteren voor een dagticket (28 euro, of 32 euro met stoelgarantie) of een weekendticket (55 euro, standaard met stoelgarantie). Op zaterdag zijn de tickets met stoelgarantie uitverkocht en ook de vrijdagtickets met stoelgarantie stevenen op dat bordje af. De andere tickets zijn voorlopig wel nog beschikbaar. Geïnteresseerden reppen zich het beste naar de ticketpagina.

 

Mad Goat International Comedy Festival
Lees
hier alles over de eerste aankondigingsreeks.

nog steeds op vrijdag 27 en zaterdag 28 september, met uitlopers op 26 en 29 september
in Arenberg Antwerpen
(Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen)
en De Studio (Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen)

Tickets:
Vanaf € 5,00 (incl. fees) voor één voorstelling.
Vanaf € 28,00 (incl. fees) voor een dagpas.

Met een mogelijke toeslag van €4,00 voor een gegarandeerde plaats bij twee headliners vanaf 20:15u in de Grote zaal van Arenberg - beperkt aantal beschikbaar.
Of €55,00 (incl. fees) voor een weekendpas, inclusief gegarandeerde plaats bij headliners.
alle voorwaarden via www.madgoat.be/tickets

Blijf op de hoogte van nieuwe namen, dagplanningen, … ​ ​
Via
www.madgoat.be
Like
Mad Goat Internationaal Comedy Festival op Facebook
Of volg
Mad Goat Internationaal Comedy Festival op Instagram

Voor meer info en/of persaanvragen, contacteert Bert: 0499/41 09 84 of via bert@livecomedy.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be