Na succes Nekka Nacht: nieuwe tour 'In de schaduw van Toon Hermans'

Na succes Nekka Nacht: nieuwe tour 'In de schaduw van Toon Hermans'

Dankzij uitzending Nekka Nacht 2016 maakt grote publiek kennis met intieme theatervoorstelling ‘In de schaduw van Toon’

Nu zondag 15 mei wordt op Eén Nekka Nacht 2016 tweemaal uitgezonden. Deze recentste editie in de Antwerpse Lotto-Arena stond volledig in het teken van Toon Hermans, wiens honderdste geboorteverjaardag dit jaar op verschillende manieren gehuldigd wordt.

Naast een aantal grote en bekende namen zoals o.a. Els de Schepper, Bart Peeters, Bart Cannaerts, Warre Borgmans en Pieter Embrechts die elk hun eigen interpretatie van Toon’s werk naar voor brachten, deden ook Lissa Meyvis en Herman van Hove het grote podium aan. Daar stelden ze tot driemaal toe fragmenten en adaptaties uit hun intieme theatervoorstelling ‘In de schaduw van Toon Hermans’ voor aan een volle Lotto-Arena.

“De mooiste ontdekking van het dit herdenkingsjaar is Lissa Meyvis”
De Standaard n.a.v. Nekka Nacht 2016

‘In de schaduw van Toon Hermans’ is een hommage aan de grote Nederlandse cabaretier door Herman Van Hove, zijn laatste manager maar vooral ook goede vriend. Meesterlijk verteld en grandioos muzikaal begeleid door zangeres Lissa Meyvis en een live band onder leiding van Pol Vanfleteren. De jonge, klassiek geschoolde zangeres kan werkelijk alles aan: van Mozart over The Carpenters tot Toon Hermans. Vanfleteren’s vierkoppige begeleidingsband voorziet dan weer de perfect gedoseerde muzikale ondertoon.

“Toon Hermans geloofde in de hemel (niet in de rijstpap, maar laat dat een detail zijn)
en je voelde hem goedkeurend glimlachen tijdens de voorstelling...”
Bart Peeters over ‘In de schaduw van Toon Hermans’

Wat oorspronkelijk begon als een intieme voorstelling op de theaterzolder bij Van Hove, kon al op veel bijval rekenen van cultuurminnend Vlaanderen. Uitverkochte zalen, lovende reacties en recensies van pers en theatervrienden. De wisselwerking tussen liedjes en zorgvuldig geselecteerde anekdotes, op hun beurt gezongen door een frisse stem en verteld door een echte rasverteller, brengen je dicht bij de magie van een Toon voorstelling zoals alleen hijzelf ze kon brengen.

Wegens het overweldigende succes van de reeks voorstellingen de voorbije maanden, zal het gezelschap ook in het nieuwe theaterseizoen 2016-2017 te gast zijn in een dertigtal zalen over het hele land.  De ticketverkoop voor de steden Antwerpen (Arenbergschouwburg), Gent (Capitole), Leuven (Stadsschouwburg) is alvast gestart en binnenkort volgen alle andere data.

Voor alle speeldata, info en hartverwarmende reacties en recensies:  www.deschaduwvantoon.be

Persaanvragen: Ann Verlinden – 0478 08 08 61 – [email protected]

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

LiveComedy.be
Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent