Nederlands cabaretier Micha Wertheim over één maand in Vlaanderen

Nederlands cabaretier Micha Wertheim over één maand in Vlaanderen

Wertheim brengt 'Voor alle duidelijkheid' naar Leuven, Hasselt, Mechelen en Turnhout

De Nederlandse cabaretier Micha Wertheim wordt overladen met lovende recensies voor zijn nieuwste voorstelling 'Voor alle duidelijkheid'. Sinds maart van dit jaar reist hij de Nederlandse steden af. Over een maand speelt hij ook in Vlaanderen. Op 9 januari staat hij in Leuven, daarna komen ook nog Hasselt, Mechelen en Turnhout aan de beurt. Voor interviews en persaanvragen, contacteer Bert via [email protected] of op +32499410984.

Micha Wertheim is bij het grote publiek nog een nobele onbekende, maar in cultuurkringen is hij een grote meneer. De Nederlandse cabaretier en publicist van joodse komaf staat al sinds 2004 op de planken. Vijftien jaar later heeft hij acht solovoorstellingen op zijn palmares staan, met daarnaast ook nog twee experimentele stukken waarbij een robot en het publiek een deel van de performance op zich nemen. Wertheim houdt ervan om zijn publiek te ontregelen.

Dat ontregelen doet hij nog steeds met 'Voor alle duidelijkheid'. "Wertheim vult graag de gedachten van zijn publiek in, om ze daarna weer om te keren of op een andere manier aan het wankelen te brengen," schreef De Volkskrant daarover in een vijfsterrenrecensie. Hij slaagt er bij elke voorstelling opnieuw in om de verwachtingen van het publiek en de regels van het cabaret onderuit te halen.

Zijn nieuwste voorstelling draait om het verlangen naar een toestand vòòr alle duidelijkheid. De behoefte onbevangen in het leven te staan. Micha Wertheim schreef een voorstelling die volgens hemzelf nergens over gaat, die geen betekenis heeft, geen duidelijkheid. Zelfs al blijft het publiek naar een boodschap zoeken. Of die boodschap er komt?

Op volgende dagen is Micha Wertheim te zien in Vlaanderen:
9 januari 2020 - 30CC Schouwburg Leuven
​11 januari 2020 - Cultuurcentrum Hasselt
​19 maart 2020 - Stadsschouwburg Mechelen
​20 maart 2020 - De Warande: Kuub Turnhout

Meer informatie via LiveComedy.be. Persaanvragen via Bert ([email protected] of +32499410984).

Bekijk het vorige programma van Micha Wertheim 'Voor zichzelf' integraal op YouTube.

 

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

LiveComedy.be
Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent