Nederlands multi-talent Eva Crutzen komt naar Antwerpen

Belgische première 'Opslaan als' in Arenbergschouwburg

Eva Crutzen, de meest veelzijdige cabaretière van haar generatie, brengt haar voorstelling 'Opslaan als' naar België. In haar derde voorstelling brengt ze een verhaal over herinneringen en over haar overleden moeder. Na een eerste succesvolle reeks voorstellingen in Nederland, brengt ze de Belgische première van haar show in de Antwerpse Arenbergschouwburg op 29 januari. Voor meer informatie, perskaarten en interviews, contacteer Azra: azra@livecomedy.be of 0476/420 121

Meer dan cabaret
De prijs voor meest veelzijdige cabaretière zou meteen naar Eva Crutzen kunnen gaan. In haar voorstellingen combineert ze niet enkel stand-up, sketches en zang, maar ook dans, underscores, geluidseffecten en projecties vormen een deel van het totaalspektakel. Haar veelzijdigheid uit zich dan ook helemaal in hoe ze speelt met het publiek. Ze schakelt vlot van een toneelstukje in haar eigen wereld naar sterke interactie met het publiek, en ze gooit de zaal van de ene emotie in de andere. Waar de ene minuut de zaal nog schuddebuikt van het lachen, rollen het volgende moment al tranen van ontroering over de wangen in een muisstille zaal.

 

Herinneringen en diepe emoties
De Maastrichtse heeft als cabaretière al heel Nederland weten te veroveren, en is nu klaar om dat ook in België te doen. Ze begint de Belgische tournee van haar derde voorstelling in Antwerpen. Met Opslaan als vertelt ze persoonlijker dan ooit over de dood van haar moeder. In een tijd waarin we alles meteen in de cloud kunnen gooien en we zelfs skypen met onze hond, vergeten we de geur van iemand die er niet meer is. Uit dat gevoel heeft Eva een voorstelling gepuurd waarin ze op zoek gaat naar wat er gebeurt met herinneringen in deze wereld. Waarom kan ze geen herinneringen bewaren aan haar moeder, maar wel aan een ex-vriendje dat ze liever zou vergeten?

 

Vijf sterren
Met de eerste reeks voorstellingen van Opslaan als wist ze niets anders dan volle zalen en lovende recensies binnen te halen.

"Eén van de meest getalenteerde cabaretiers van haar generatie. Het is vooral de mens in al haar stunteligheid en onvolkomenheden die Crutzen ten tonele voert, en dat doet ze fantastisch.
★★★★★ - NRC

“Opslaan als is een voorstelling die simpelweg af is en waarmee Crutzen zich definitief in de kopgroep van de huidige cabaret nestelt.
★★★★★ - AD

 

Bekend van televisie
Crutzen vind je niet enkel op de planken, maar ook op televisie. Op de Nederlandse zender NPO3 is ze al sinds 2017 te zien in sketchprogramma Klikbeet. Ook in de Nederlandse versie van De Slimste Mens maakte ze haar opwachting. Op de Vlaamse schermen was ze te zien in Flikken Maastricht. Verder is ze ook schrijfster en presentatrice.

 

Negen Belgische voorstellingen
Op 29 januari beleeft Opslaan als van Eva Crutzen haar Belgische première in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Daarna trekt de voorstelling nog naar Genk, Sint-Niklaas, Leuven en Heist-op-den-berg. De volledige speellijst vind je hier. Snel zijn is de boodschap, want dit is een niet te missen voorstelling!

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be