Nederlands topcabaret in Vlaanderen: Lebbis, Paulien Cornelisse, Eva Crutzen, ...

Vanaf dit weekend ontvangen we de crème de la crème uit de Nederlandstalige cabaretwereld.

Cabaret kent een wijdere traditie in Nederland dan Vlaanderen en het zijn dan ook heel diverse stijlen die de artiesten op onze planning brengen. Stand-up cabaretier Lebbis bijt de spits af dit weekend in Antwerpen en wordt vanaf januari gevolgd door Paulien Cornelisse (tegelijkertijd ook taalfilosofe), Eva Crutzen (vertegenwoordiger van "cabaret 2.0"), Arjen Lubach (het Nederlandse antwoord op Trevor Noah), Arie en Silvester (anti-establishment en cultduo). Voor persaanvragen en interviews, neem zeker contact op.

Lebbis (Hans Sebbil) (°1958)

Lebbis wordt het best omschreven door de tegenstellende samenstelling: "stand-up cabaretier". Hij maakt steengoede moppen (aan een razendsnel tempo) maar schopt zijn publiek tegelijkertijd een geweten. Een groot deel van zijn carrière werkte hij samen met Dolf Janssen, maar sinds 2000 brengt hij ook soloconferences. Voorstellingen van Lebbis doen je stilstaan bij zaken die we al allemaal voor waarheid aannemen. Want je GSM die een pincode vraagt, is dat geen machine die je toestemming vraagt om in je eigen telefoon binnen te geraken? Check het volledige fragment hier.

NRC ★★★★ - "Lebbis zegt altijd waar het op staat."
'De Bovengrens' door Lebbis in o.a.
Arenberg Antwerpen (zaterdag 17 november), Leuven, Vilvoorde en Sint-Truiden. ​
Meer info via
www.lebbis.nl

Paulien Cornelisse (°1976)

In haar vrije tijd is Paulien zonder twijfel taalfilosofe. Ze bracht ondertussen 3 boeken uit over taal, waarvan het nieuwste "Taal voor de leuk" sinds deze week beschikbaar is. Daarover kwam ze praten in Van Gils en Gasten. Haar cabaretparcours bracht haar al langs verschillende prijzen, en samenwerkingen met o.a. Micha Wertheim. In 2012 was ze een deelnemer in De Slimste Mens Ter Wereld in Vlaanderen en liefhebbers van mooie televisie zagen misschien ook haar VPRO-reeks "Tokidoki" passeren waarin ze aan de hand van bepaalde woorden de Japanse cultuur probeert te doorgronden. Of hoe ze het zelf zou zeggen: blijf zeker in haar buurt tijdens een apocalyps. Ze kan je verblijden met weetjes als "gel-inkt" wordt op exact dezelfde manier geschreven als "gelinkt".

'Om mij moverende redenen' door Paulien Cornelisse vanaf januari op tournee door Vlaanderen met o.a. shows in Antwerpen, Mechelen, Leuven, ...
Meer info via
www.pauliencornelisse.nl

Eva Crutzen (°1987)

Veruit de jongste naam in deze lijst, maar qua sterrenrecensies moet ze voor de anderen al niet meer onderdoen: "Ze is een van de meest getalendeerde cabaretiers van haar generatie" (NRC) of "Onbeschaamde Eva Crutzen nestelt zich definitief in kopgroep Nederlands cabaret" (AD). ​ Elke voorstelling van Eva wordt (terecht) bejubeld. Haar derde show, "Opslaan Als", combineert opnieuw al haar sterktes: veel energie, een paar technische snufjes maar vooral: verhalen die perfect onze tijdsgeest beschrijven en zelfs een beetje bespotten. De vernieuwing die zij cabaret bezorgde ("zap"cabaret met uitstekende fragmenten die op één boodschap uitkomen) kent eigenlijk geen betere vertegenwoordiger.

'Opslaan Als' door Eva Crutzen vanaf januari op tournee door Vlaanderen met o.a. shows in Antwerpen, Leuven, ...
Meer info via
www.evacrutzen.nl

Arjen Lubach (°1979)

Nederlands antwoord op Trevor Noah's Daily Show, is Lubach Live op Zondag. Arjen bekritiseert en verlicht de realiteit er met steengoede comedy in de vorm van een satirisch nieuwsprogramma. Onlangs ging hij nog viraal toen hij zijn Facebookpagina met meer dan 1 miljoen volgers verwijderde, als reactie op de privacy-heisa van enkele maanden geleiden. ​ Ook het filmpje waarin hij Nederland voorstelt aan president Trump ging de hele wereld rond. Hij brengt dit seizoen voor het eerst ooit een theatershow en maar één keer in België, en wij hebben de eer en het genoegen hem te mogen ontvangen.

Live in Arenberg Antwerpen op 12 maart.
Meer info via
www.arjenlubach.nl

Arie en Silvester (°1968 en °1969)

Arie & Silvester is een duo van de  cabaretiers Arie Koomen en Silvester Zwaneveld. Hun stijl wordt gekenmerkt door improvisatie en de belangrijke rol die het publiek daardoor krijgt. Dat weerhield hen echter niet her en der awards te bemachtigen en het tot televisie en Lowlands te brengen. In 2007 gaf het iconische duo er de brui aan, maar deze reünietour werd iets eerder dit jaar aangekondigd. Ook zij brengen maar één show aan onze kant van de Moerdijk.

In Arenberg Antwerpen op 24 april.
Meer info via dit artikel op
Zwartekat.nl

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be