Nieuwste comedy-seizoen in Leuven

Boordevol topvoorstellingen

Volgend theaterseizoen staan er weer heel wat voorstellingen van formaat verspreid over zalen doorheen Leuven. Zowel 30CC/Schouwburg, 30CC/Minnepoort als 30CC/Wagehuys maken zich klaar om enkele kleppers uit de Vlaamse, Nederlandse en zelfs internationale comedyscene te ontvangen.

Aftrappen doet de Australische Puppetry of the Penis op 20 oktober 2015. Deze wereldberoemde act komt na jaren terug naar Vlaanderen en is klaar om Leuven te veroveren met hun bekende hamburgerstrucs en een waaier aan nieuwe staaltjes penisgynmastiek.

Iets minder exotisch, maar daarom niet minder hilarisch zijn de afgezanten van onze noorderburen. Zo zal Jan Jaap van der Wal - vaste Cafe Corsari comedian, BFF van Linda De Win, fan van Thuis - in Leuven zijn exclusief voor en in Vlaanderen gemaakte voorstelling 'De Nieuwe Belg' brengen op 1 december. Minder gekend - maar ongekend is onbemind - is de meestercabaretier Micha Wertheim die eindelijk Vlaanderen aandoet met zijn 'Voor Zichzelf'. Een pareltje van Nederlands cabaret, van een niveau waar maar weinigen aan kunnen tippen (op 25 november).

Verder staat Leuven ook op de agenda van de belangrijkste Vlaamse artiesten die dit jaar toeren, zo performen Slongs Dievanongs, Lies Levefer en Nele Goossens de voor hen geschreven reprise van Ann Nelissens bekende vaginamonologen: Vaginamonologen 2.0 op 3 december. Vlaamse cabaretier en andere helft van het bekende Kommil-Foo duo, Raf Walschaerts, toont iets later opnieuw dat hij het ook alleen kan in zijn 'Jongen Toch' (11 maart). Wie trouwens ook een mix van theater en muziek zullen brengen, zijn de uitbaatster van Hugo Matthysens 'De Hersenhap'. Tine Embrechts en Karlijn Sileghem brengen in dit stuk het hilarische verhaal van een speciaalzaak in... problemen (op 28 februari). En ook fans van Vlaamse comedy komen aan hun trekken, want zowel oercomedian Jacques Vermeire (31 maart), publiekslieveling Henk Rijckaert (29 april) als opkomend talent Jeroen Leenders (12 december) doen Leuven aan. 

Het mag duidelijk zijn: Leuven loves comedy en omgekeerd. Hopelijk tot op één van deze voorstellingen!
Voor meer persinfo en interviews: http://www.livecomedy.be/pers/ 
Voor meer info en tickets: http://www.livecomedy.be/event-category/leuven/ 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be