Nieuwe Gentse comedykalender belooft heel wat grappigs

Nieuwe Gentse comedykalender belooft heel wat grappigs

vanaf september 2015

Gent en comedy gaan al jaren samen, dat bewezen onder andere al de jarenlange edities van de Cabaretten, de vele speelplekken voor comedians buiten en tijdens de Gentse Feesten en het hele café-circuit waar je geregeld try-outs en korte gigs kan meepikken van beginnende en gearriveerde comedians.

En het ziet er naar uit dat comedy ook volgend theaterseizoen terug sterk aanwezig zal zijn in de Gentse binnenstad. Zo organiseert Tom Bertels, promotor van Livecomedy.be, een hele reeks aan voorstellingen van een indrukwekkende lijst comedians: "Het is steeds belangrijk om per show en comedian de juiste zaal te vinden. Met de juiste setting, het juiste publiek. Dan pas komen voorstellingen echt tot hun recht en kan iedereen, van artiest tot bezoeker, zo veel mogelijk genieten. Het helpt dan natuurlijk een pak dat Gent een waaier aan zalen aanbiedt, waar een divers aanbod kan geprogrammeerd worden.'

Grote kleppers die volgend theaterseizoen de Arteveldestad aandoen, horen dan ook thuis op een groot podium. "We gaan dan ook meteen van start met een klepper van formaat; Wouter Deprez' wondermooie voorstelling 'Slijk' in de Capitole. Enkele weken later ontvangen we dan weer The Puppetry of the Penis", echt een internationale show vol entertainment. Bovendien volledig vernieuwd." Ook Adriaan Van den Hoof met 'Neen, het was gisteren ook al laat' (op 23 april) en Youp Van 't Hek met  'Licht' (op 30 april) zullen later in het jaar elk met hun persoonlijkheid alleen deze voormalige cinema opvullen. Beide heren brengen een spiksplinternieuwe show en dat belooft bij beiden iets moois te worden. 

Iets dichter bij het historisch hart van de stad, maakt ook NTGent zich klaar voor een passage van enkele topnamen. In chronologische volgorde kan je er een nieuwe voorstelling meepikken van: De Vaginamonologen 2.0 (met Slongs Dievanongs, Nele Goossens en Lies Lefever), Han solo, Michael Van Peels classic eindejaarsconference, Foute Vriend Begijn Le Bleu en impro-comedians The Lunatics. Terug wegens groot succes zijn dan weer: mentalist Gili, Henk Rijckaert en De Frivole Framboos.

In de schaduw van het Gravensteen, vinden we dan weer het übercharmantje theaterzaal Arca. "Elke comedian die hier al stond, was enorm gecharmeerd door de unieke look en feel van deze zaal. Onder de ruwe gewelven, echt pal voor de neus van hun publiek. Hier nodigen we dan ook voorstellingen voor echte comedyfans." Van start gaat de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal (Café Corsari's vaste huiscomedian)(op 21 november). "van der Wal stond ook vorig jaar in Arca, en hoewel hij nu heus een grotere zaal zou doen vollopen, stond hij erop opnieuw in Arca te spelen. Wie zijn wij dan om dat tegen te spreken?'. Iets later en iets minder bekend waarschijnlijk, komt ook Micha Wertheim er langs. Deze in Nederland bejubelde cabaretier brengt voor het eerst een voorstelling in Vlaanderen, en daar wordt hard naar uitgekeken. Ook An Nelissen zal met haar befaamde Mannenmonologen het Gentse theater aandoen, wat sowieso een unieke en intieme voorstelling wordt. Een thuismatch wordt het dan weer voor Jeroen Leenders, die er zijn nieuwe voorstelling 'Pagliacci' zal brengen.

 

 

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

LiveComedy.be
Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent