Nog een allerlaatste voorstelling van Jan Jaap van der Wal in OLT Rivierenhof

op zaterdag 1 september met 'Schoon'

Jan Jaap van der Wal speelt nog één keer de voorstelling die alle zalen van Vlaanderen afgelopen theaterseizoen deed vollopen. Hij doet op zaterdag 1 september OLT Rivierenhof aan met 'Schoon' en dat wordt de allerlaatste kans om de show live te zien. En alsof er nog extra argumenten nodig zijn, lijsten we die graag hieronder voor je op.

De Ideale Host

Toen Jan Jaap van der Wal enkele jaren geleden voor het eerste op Vlaamse televisieschermen verscheen, bleek dat al gauw wederzijdse liefde op het eerste gezicht. Van zijn wekelijkse rubriek in het teloorgegane 'Cafe Corsari', stroomde hij door naar o.a. 'De Slimste Mens Ter Wereld', 'Siska Staat Op' op Studio Brussel, 'Advocaat van de Duivel', 'Buurman, wat doet u nu', een wekelijkse bezoek aan Q en vele anderen. Telkens weer charmeert en verrast hij met zijn outsiderperspectief op Vlaamse tradities en gewoontes. Kers op de taart is wel zijn deze zomer aangekondigde nieuwe rol als host in 'De Ideale Wereld'. Naast in Nederland al aan zowat elke humoristische latenightshow te hebben meegewerkt, brengt hij deze verfrissende kijk vanaf 4 september in elke aflevering van onze eigen satirische actualiteitshow. Aftellen! 

De Nieuwe Belg 

De liefde voor Vlaanderen bleek zo diep, dat Jan Jaap besliste om van Antwerpen zijn tweede thuishaven te maken. Ondertussen werd hij vader en heeft die beslissing natuurlijk ook gevolgen voor zijn zoontje. In de show 'Schoon' wikt hij dan ook op een pragmatische en komische wijze de voor-en nadelen van een verhuis naar Vlaanderen af. Het Vlaamse publiek krijgt zo een unieke kijk op eigen gewoontes, en dat blijft even verfrissend. Zo sneuvelde in het try-outproces al snel een mop over een award die Frank de Boosere onlangs ontving voor zijn mooie articulatie. Als Nederlandse nieuwkomer stond Jan Jaap precies alleen in zijn verwondering dat weermannen daarvoor beloond worden.

De Roze Bril

Kritische stemmen durven Jan Jaap een te rooskleurig relaas verwijten. Maar dat vindt hij in principe onfair, omdat het nooit de insteek was om Vlaanderen op te rooster te leggen. En het is net die zalvende en soms dan weer jennende toon die zijn verhaal hier zo dat aanslaan. Door de roze bril ziet hij heel wat door de vingers, maar wat hij dan net aanhaalt als pijnpuntjes blijft dan net wel goed hangen. Waar Jan Jaap vaak op terugkomt is hoe welkom hij zich hier voelt: toeschouwers die na de voorstelling komen zeggen hoe goed ze het vonden, of hem bedanken als ze hem als fietsen passeren op straat. Of een restaurantje in een kleine gemeente dat op een sluitingsdag speciaal voor hem en zijn technieker opengaat. Logisch dus dat dit zich vertaalt in de toon van de voorstelling.

"Superieure stand-upcomedy van een ervaren rot in het vak"
De Standaard: ★★★★

Jan Jaap van der Wals dernière van 'Schoon' in OLT Rivierenhof  
op zaterdag 1 september. Tickets va. €19,50 via www.livecomedy.be 

Voor persaanvragen, contacteer: Azra - azra@livecomedy.be - 0476/420 121 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be