Nòg twee nieuwe tournees voor volgend theaterjaar

Nòg twee nieuwe tournees voor volgend theaterjaar

Robrecht Vanden Thoren (Wat Als? - Hasta La Vista - ...) & Jeron Dewulf (Foute Vrienden - Advocaat van de Duivel - ...)

No rest for the wicked, en daarom blijven we jullie bestoken met leuk theater- en comedynieuws voor volgend jaar. Net aangekondigd: Robrecht Vanden Thorens allereerste solo 'De hoogste berg' over liefde en Jeron Dewulfs derde solovoorstelling 'Er was eens... Jeron Dewulf' over sprookjes. Beide heren gaan volgend jaar op tournee, lees hieronder verder voor meer info. Voor interview- en/of persaanvragen kan je terecht bij Kelly: [email protected] of 0478/72 49 55.

De hoogste berg - Robrecht Vanden Thoren

Story image

Robrecht Vanden Thoren (1982) is een Belgische acteur die studeerde in Eindhoven aan de academie voor drama. In het theater kennen we hem voornamelijk van Compagnie Cecilia (regie: Arne sierens) en Het KIP. Hij debuteerde op het grote doek in Nederland met de film 'Masterclass' van Hans Teeuwen. Terug in Belgie speelde hij mee in tal van films en series. 'De laatste zomer', 'Offline', 'code 37', 'Flikken', 'Quiz me Quick', 'Terug naar Morgen', 'Tegen de sterren op', 'Verborgen Verlangen', en het Emmy winnende 'Wat Als?'

De meeste mensen kennen hem echter van de één reeks 'Tom & Harry' en van zijn memorabele vertolking in de veel bekroonde film 'Hasta la vista' waarvoor hij op het Internationaal Filmfestival van Cinoche (Quebec) de prijs van beste acteur in de wacht sleepte. In 2019 komen er twee films uit waarin hij te zien zal zijn, namelijk 'The Best Of Dorien B' en de eerste Vlaamse actieduikbootfilm 'TORPEDO'.

In zijn eerste solovoorstelling, 'De hoogste berg', gecoacht door Martijn Bouwman en Wouter Deprez staat hij aan de vooravond van een trouwfeest. De bruid en bruidegom leerden elkaar kennen op een feest dat hij organiseerde, en uit dankbaarheid willen ze graag dat hij getuige wordt op hun trouwfeest. En natuurlijk willen ze ook dat hij speecht, Robrecht is een begenadigd spreker. Robrecht weet wat van hem en zijn toespraak verwacht wordt. Romantiek, gevoeligheid, waarachtigheid.

Maar na een akelige ervaring in de liefde heeft hij voor zichzelf de dure eed gezworen dat hij voortaan alleen nog maar eerlijk en recht uit zijn hart mag spreken. En hij twijfelt. Aan de twee geliefden en hun motieven. Hij kent ze langer dan vandaag. Zijn ze oprecht, is het een roes, of is er meer aan de hand? En hij twijfelt aan de liefde zelf. Wordt er van het hele fenomeen niet veel te veel verwacht? En dan twijfelt hij ook nog aan zichzelf. Is zijn eigen eerlijkheid wel te vertrouwen, of hebben zijn woede en verdriet die gekaapt?

Morgen is het zover. Vanavond wil hij, in uw bijzijn, oefenen wat hij tijdens de bruiloft gaat zeggen. Maar voorlopig staat er alleen nog maar op papier dat ze vooral níet moeten trouwen. Maar ja. Dat is ook wat.

Première op 17 & 18 oktober in de Minardschouwburg van zijn thuisstad Gent.
​Daarna te zien door heel Vlaanderen, o.a.
Antwerpen (24/10), Leuven (7/11), Roeselare (10 & 11/01), ...
​Voor meer info en alle speeldata:
www.robrechtvandenthoren.be

Er was eens... Jeron Dewulf

Story image

Met een achternaam als Dewulf en een hoofdrol in LiveComedy.be's 'De Niet Zo Serieuze Sprookjes' podcast, leek het in de sterren geschreven dat rascomedian Jeron zich ooit over het iconische genre van de sprookjes ging buigen. En volgend theaterseizoen staan de planeten eindelijk op één lijn. Vanaf voorjaar 2020 trekt hij op pad met zijn derde volavondshow. Zonder Zevenmijlslaarzen maar gepakt en gezakt met hilarische verhalen.

In 'Er was eens… Jeron Dewulf' toetst Jeron de harde realiteit aan het parallelle universum van de sprookjes. Het leven is geen sprookje, dat weet iedereen. Maar soms verwachten we wel nog een prins op het witte paard, of zouden we stiekem graag een kabouter tegenkomen die ons drie wensen gunt. Jeron doet je lachen met wolven, prinsessen en opgegeten grootmoeders en heel misschien eindigt de avond wel met en ze leefden nog lang en gelukkig.

Jeron Amin Dewulf Leiva is een acteur, improvisator, comedian, bekend van de populaire reeksen ‘Foute Vrienden’ en ‘Advocaat van de Duivel’ op 2BE. Hij is ook een internationaal bekend improvisator en won in 2006 het wereldkampioenschap (!) impro in Berlijn. Hij leidde al verschillende improvisatiegezelschappen en treedt hiermee regelmatig op in het binnen- en buitenland. Als comedian is hij na 'Grom' en 'Survival of the fattest' toe aan zijn derde volavondvoorstelling.

Sinds kort is Jeron ook de vaste gastheer van de immens populaire podcast 'De Niet Zo Serieuze Sprookjes' (inmiddels al bijna 50.000 unieke luistersessies!) waarin hij samen een gast op aansturen van het publiek moderne sprookjes aan elkaar improviseert. De ene podcasthitlijst werd al veroverd de afgelopen maanden en met de eerste All Stars XXL Live editie op de planning belooft dit topconcept ook indrukwekkende live spin-off te krijgen. Lees en beluister hier meer.

Première op 8 februari 2020 in CC Merksem.
​Daarna o.a. te zien in
Tienen (21/02), Maaseik (20/03), Gent (25/03), Mechelen (17/04), ... Voor meer info en alle speeldata: www.jerondewulf.be

Story image
Story image

 

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

LiveComedy.be
Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent