Pers beelden Bert Kruismans

Hoge resolutiebeelden Bert Kruismans - Vaderland

Na intensief toeren door Vlaanderen én Wallonie heeft Bert Kruismans een ontdekking gedaan: België heeft dringend helden nodig! En daarvoor heeft hij een uniek plan bedacht.

“Voor Eddy Merkx gingen we door het lint!”, stelt Kruismans zelf, “We stonden in 1986 uren op de Grote Markt van Brussel de nationale voetbalploeg op te wachten uit Mexico! Maar dat soort dingen wordt door mijn kinderen afgedaan met: ‘Ja, pa, dat was in de vorige eeuw’.  Vandaag moet iedereen zijn eigen held en voorbeeld zijn. De hoogste levels in videogames, het meeste likes op facebook, het meeste media-aandacht…Maar échte helden…die missen we.”

“Wat zal mijn generatie doorgeven aan onze kinderen?” Nu Bert Kruismans tienerzonen heeft is dat een vraag waar hij mee worstelt.

De voorbije jaren is hij intensief op tournee geweest in Franstalig België. Het heeft hem doen kennismaken met een land dat hij alleen kende uit de verhalen van zijn vader en uit vergeelde geschiedenisboeken. Daarom maakte hij zijn nieuwe voorstelling “Vaderland” over geschiedenis, heimwee, politiek, helden, vaderschap en het verband tussen dat alles. 

Tegelijkertijd met de Vlaamse versie, brengt Bert ook een identieke Franstalige versie uit: “La Bertitude des choses”, wat duidelijk maakt dat hij er zijn unieke kijk op onze geschiedenis in zal ventileren. Anders dan met zijn vorige franstalige show “la flandre pour les nuls”, krijgen franstaligen en Vlamingen dus nu van hetzelfde laken een broek!

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be