Persbericht | Opkomend talent Valentina Tóth komt op 1 maart 2025 naar Gent met haar eerste avondvullende theatervoorstelling

Ze brengt 'Wildbloei' op 1 maart 2025 in De Vooruit

Nederlandse actrice, pianiste, zangeres en theatermaker Valentina Tóth komt op 1 maart 2025 naar De Vooruit in Gent. Ze brengt haar eerste theatervoorstelling 'Wildbloei'. De Volkskrant omschreef haar voorstelling als ‘een eigenzinnig mengsel van kleinkunst, klassieke muziek opera en musical’. Tickets voor deze show zijn vanaf nu te koop via LiveComedy.be.

De veelzijdige Valentina Tóth won in 2022 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Nadat ‘rising star’ Valentina Tóth door de Volkskrant werd uitgeroepen tot Comedy Talent van 2023 is haar eerst avondvullende voorstelling ‘Wildbloei’ door zowel NRC, Trouw als de Volkskrant bekroond met een vijf sterren-recensie.

Haar voorstelling 'Wildbloei' is een ode aan de hysterische vrouw. ​ In deze tragikomische, muzikale en over the top one woman show verkent Valentina de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij. Met een mix van opera, theater, musical, kleinkunst, klassieke muziek en comedy voert ze verschillende hysterische vrouwen ten tonele: onder andere een moordlustig geworden slachtoffer van de Nederlandse toeslagenaffaire, een K3-zangeres die body positivity promoot en de Koningin van de Nacht passeren de revue, om uiteindelijk uit te komen bij Valentina zelf.

Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages, houdt ze met 'Wildbloei' haar publiek onder schot en streeft ze naar sympathie of verwondering.

Momenteel is ze op tournee in Nederland, maar op 1 maart 2025 voegt ze een Belgische stop toe. Tickets voor de voorstelling 'Wildbloei' in De Vooruit in Gent zijn vanaf nu te koop via LiveComedy.be.

© Aisha Zeijpveld
© Aisha Zeijpveld

*****
PERSINFO, NIET VOOR PUBLICATIE
Voor meer informatie en interviews, contacteer Kelly via kelly@livecomedy.be.
*****

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be