Pieter Verelst lanceert hoorspel Meneer Karton

Vierde podcast in het Live Comedy Podcast-netwerk

Uit het wonderlijke brein van Vlaams cabaretier Pieter Verelst ontstond de nagelnieuwe podcast Meneer Karton. In wekelijkse hapklare afleveringen van om en bij de tien minuten volgen we het absurde figuurtje Meneer Karton, gespeeld door Pieter Verelst zelf, die bij het afdalen van zijn Kartonberg de vreemdste personages ontmoet. Die andere sprookjeswereldbewoners worden op hun beurt vertolkt door een ware sterrencast. Denk maar aan Brigitte Kaandorp als operazeekoe, Warre Borgmans als oorworm, of Lucas Van den Eynde als de prikkelbare egel met een heel lief en zacht karakter. Het fictiehoorspel is te beluisteren via het netwerk van Live Comedy Podcast.

Hoe een pandemie toch nog ergens goed voor kan zijn. Cabaretier Pieter Verelst was nog maar net op tournee vertrokken met zijn tweede theatershow 'Amai', toen alle podia plots op slot moesten. Voor hypercreatieveling Verelst was stilzitten echter nooit een optie. Zijn rijke fantasiewereld kreeg een nieuwe uitlaatklep in 'Meneer Karton', een komisch hoorspel waarin elk stukje voorspelbaarheid vakkundig van tafel geveegd wordt.

Meneer Karton
In de avontuurlijke wereld van Meneer Karton daalt het titelpersonage de berg af naar zijn oma, die aan de voet van de Kartonberg woont. Daar aankomen blijkt echter een heuse uitdaging. De sprookjeswereld waar Karton in leeft bruist immers van de bizar boeiende personages, die de aandacht van Meneer Karton helemaal opeisen.

Elke aflevering wordt Pieter Verelst bijgestaan door een bekende comedian, acteur of muzikant. In de eerste aflevering speelt de Nederlandse cabaretière Brigitte Kaandorp de rol van 'operazeekoe'. Een vioolsnaar in haar keelgat zorgt ervoor dat ze de hele Kartonberg bijeen krijst. In latere afleveringen komen ook nog klasbakken Raf Walschaerts, Wouter Hendrickx, Els de Schepper, Sven De Ridder, William Boeva, Bart Cannaerts, Micha Wertheim, Iwein Segers en vele anderen aan bod.

Live Comedy Podcast
LiveComedy.be is trots om dit nieuwe hoorspel te mogen toevoegen aan het netwerk Live Comedy Podcast. Na Live Comedy Talkshow, De Niet Zo Serieuze Sprookjes en De Mens Achter De Lach is Meneer Karton al de vierde titel binnen het nog steeds groeiende merk van podcasts met en over humor. De nieuwste telg in de podcastfamilie is een prima aanvulling op het bestaande aanbod; na twee interviewreeksen en een live-improvisatiepodcast, zorgt Meneer Karton verder voor scripted fictie. Fans van het netwerk zullen bovendien een aantal bekende stemmen horen die ook al in de andere podcasts opdoken.

'Amai' weer op tournee
Samen met de lancering van Meneer Karton staat ook de start van het nieuwe theaterseizoen voor de deur. Vanaf de tweede helft van september herneemt Pieter Verelst zijn voorstelling 'Amai', die werd onthaald met vijfsterrenrecensies in Vlaanderen en Nederland. Nu er opnieuw hoop is dat cultuur weer doorgang kan vinden, blijft de speellijst van Verelst verder aangroeien. De voorstellingen die al werden aangekondigd, zijn te vinden op www.pieterverelst.be.

Meneer Karton is vanaf nu te beluisteren via de vertrouwde podcastapps en op livecomedy.be/meneer-karton. Elke donderdag om 16 uur verschijnt een nieuwe aflevering.

*NIET VOOR PUBLICATIE*
Voor een interview met Pieter Verelst, contacteer Tom Bertels via tom@livecomedy.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be