Première Jeroen Leenders 'Pagliacci'

op 19 november in Arenberg Antwerpen

Jeroen Leenders wordt stilaan een vaste waarde in de Vlaamse comedywereld. Als een van de weinigen brengt hij ‘pure’ stand-up: rake moppen over zaken die hem opvallen.  Rode draad is vooral dat er geen duidelijke rode draad is.

Op dit moment schrijft hij volop aan zijn nieuwe voorstelling ‘Pagliacci’, die op 19 november in première gaat in de Antwerpse Arenberg. Al is het niet duidelijk of hij die ooit helemaal eenduidig klaar zal zijn… “De titel verwijst naar een goede, maar intrieste grap. Een depressieve man komt bij de dokter en klaagt over zijn gemoedstoestand. De dokter raadt hem aan om naar clown Pagliacci te gaan kijken, want het circus is die dag in de stad. Waarop de man in tranen uitbarst: ‘Ik bén clown Pagliacci’. Dat gevoel, dat ik aan verwachtingen moest voldoen die mij niet lagen, had ik ook tijdens mijn eerste twee shows. Bezoekers verwachten een afgewerkte voorstellingen, met een begin, een einde, een boog en een boodschap. Dat doe ik niet, ik ben een stand-upper.”  

Daarom is elke voorstelling anders. Het weer is anders, het publiek is anders, de zaal is anders, Jeroen is anders. Alles is altijd anders. Het enige wat Leenders steevast meebrengt is een hoofd vol ideeën en verhalen. Op het moment zelf beslist hij wat er exact verteld wordt en hoe. Is dat niet gevaarlijk? Wel, dat is het leven nu eenmaal ook.

Momenteel werkt hij ook mee aan de opnames van de laatste nieuwe film door Nic Balthazar, ‘Say Something Funny’, waar hij zijn opwachting zal maken naast o.a. Peter Van Den Begin. Leenders, in een vorig leven taxichauffeur, brengt sinds 2007 stand-up op Vlaamse podia. Sinds hij in 2010 het Leidse Cabaretfestival won, maakte hij ook al een indrukwekkende lijst Nederlandse zalen af.  Laat u verrassen door de cynisch-positieve hersenkronkels van deze sympathieke Vlaamse stand-up comedian.

Première op 19 november in Arenberg Antwerpen om 20:15u.
Voor meer info en de volledige toeragenda: www.livecomedy.be
Interviewaanvragen via Tom Bertels – tom@livecomedy.be - 0475 66 55 49

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be