Tweede golf indrukwekkende namen voor Mad Goat International Comedy Festival

Tweede golf indrukwekkende namen voor Mad Goat International Comedy Festival

met o.a. Jan Jaap van der Wal, Kamal Kharmach, Kamagurka & Herr Seele, Dana Alexander (CAN), Michael Van Peel, Raf Coppens, Thomas Smith, Jeron Dewulf, ...

Tijdens een hittegolf nog een extra golf namen toevoegen aan een al indrukwekkende line-up, daar is alleen Mad Goat International Comedy Festival gek genoeg voor. Met deze nieuwe lading worden de basisprincipes van het Antwerpse festival op 27 en 28 september nogmaals bevestigd: grote en kleine namen, unieke combinaties en een immens divers aanbod. Hieronder vind je alle info, voor pers- en/of interviewaanvragen kan je terecht bij: Bert via [email protected] of 0499/41 09 84. Check zeker www.madgoat.be voor alle aankomende updates.

Antwerp Allstars Line-Up met o.a. Jan Jaap van der Wal, Kamal Kharmach & Michael Van Peel

Maar liefst vijf van die allergrootste namen zullen zelf tijdens één show op het toneel verschijnen. Met de killercombinatie van Jan Jaap van der Wal, Thomas Smith, Kamal Kharmach, Michael Van Peel en Soe Nsuki als MC combineren we Antwerp's finest tot een line-up waar je absoluut moet bij zijn: onze Antwerp Allstars Line-up. Allemaal hebben ze een band met Antwerpen en is het podium van Arenberg een beetje thuiskomen. Just sit back, relax and enjoy your evening. Op zaterdag 28/09 om 22:15u in de Grote zaal Arenberg.

Nigel Williams' Stand-up Antwerp Line-up nodigt 2 hilarische vrouwen uit: Dana Alexander (CAN) & Serine Ayari (BE)

Tijdens deze Engelstalige line-up nodigt de godfather van de Vlaamse comedy en pionier van Engelstalige comedynights in Antwerpen, Nigel Williams, twee hilarische dames uit. Met de zeis van de humor kortwiekt Nigel - oorspronkelijk uit Bristol - zelf verkopers van nieuwe idealen, gebakken lucht, vlaggen en hypocrisie. Dana Alexander, oorspronkelijk uit Canada, is dan weer ongetwijfeld één van de grappigste en directe vrouwen in de comedybusiness op dit moment. Complexloos en met een wereldse kijk gaat ze geen enkel onderwerp uit de weg, van familie tot seks of cultuur. Haar unieke mogelijkheid om de waanzin in ons dagelijkse leven te zien is wat haar zo geliefd maakt bij het internationale publiek. Met bijvoorbeeld een passage bij Russell Howard's Good News:

Serine Ayari nam vorig jaar een vliegende start als comédienne. De Vilvoordse was een van de ontdekkingen van ‘Level Up’ in de Bourla Schouwburg en mocht openen voor de Amerikaanse comedyster Andrew Schulz in Amsterdam én maakte deel uit van de ‘New Talents of Gotham Comedy Club’ in New York. Debuteren als een komeet, noemen we dat. Op vrijdag 27 september om 20:30u in DE Studio.

Dynamische duo's

Comedy is een dankbaar genre om met twee het podium te bestormen. De energie en elektriciteit tussen twee spelers vormt een extra meerwaarde en het publiek wordt zo bijna automatisch getrakteerd op een bijzonder entertainende voorstelling. Daarom voegen we graag nog volgende duo's toe aan de affiche.

Story image

Kamagurka & Herr Seele: 'De Try-out van de Return van de Comeback' op 28/09 om 22:30u in DE Studio

Al veertig jaar zijn Kamagurka en Herr Seele vrienden. Ze staken samen iconische tv-programma’s in elkaar, creëerden samen kunst en tot op vandaag maken ze samen de strips van Cowboy Henk. Het was zestien jaar geleden dat ze nog eens samen op de planken hadden gestaan. Jaren waarin ze weliswaar samenwerkten als schilders, tekenaars en schrijvers, maar niet als theatermakers. In 2016 stonden ze nog samen op de scène en het werd een vrolijk en creatief weerzien. Zowel voor Kamagurka en Herr Seele als voor het publiek. Nu dit rijpingsproces achter de rug is, staan Kamagurka en Herr Seele klaar om Vlaanderen terug te veroveren met The Return of the Comeback. Het belooft niets minder te worden dan een hoogtepunt uit hun absurdistische oeuvre – een discipline die ze als niemand anders in Vlaanderen beheersen en geperfectioneerd hebben.

Story image

Han & Grietje op 28/09 om 22:30u in Kleine zaal Arenberg

Met deze voorstelling vieren Han Coucke en Griet Dobbelaere hun twintigjarige vriendschap. Ze studeerden samen aan de toneelschool waar 1 theaterkus hen nog steeds in de war brengt. Hij kreeg later het peterschap van haar kind. Zij krijgt jaarlijks courgetten uit zijn eigen moestuintje. Nu vormen ze samen het eerste gemengde humoristische duo van Vlaanderen. Een vrouw die grappig is, een man die huilt. Alle zekerheden vallen weg, genderneutraal is de nieuwe norm. Een vat vol verhalen en vele ervaringen later zijn deze twee niet te benauwd om het vuur aan elkaars schenen te leggen. Powercabaret met humoristische dialogen gebracht aan een verschroeiend tempo met veel kracht en dynamiek.

“Meta-comedy over man en vrouw” -  ★★★★ De Standaard

Story image

Double bill: Arbi El Ayachi & Jeron Dewulf op 27/09 om 22:30u in BarLokal Arenberg

Toegegeven, deze twee heren zullen elkaar vooral afwisselen op het podium maar hun stand-up roots zorgen ongetwijfeld voor een aantal moppen richting heen en terug. Jeron Dewulf is acteur, improvisator, comedian en bekend bij het grote publiek van de populaire reeks ‘Foute Vrienden’. Verder is hij ook internationaal bekend improvisator en won hij in 2006 het wereldkampioenschap (!) improvisatie in Berlijn. Een genot om live aan het werk te zien. Arbi El Ayachi loopt sinds hij kan wandelen tegen een stoet in, koppig, nieuwsgierig en hard van leer. Een schildpad die meer over de weg kan vertellen dan een haas. Misschien is hij heel speciaal of gewoon door een kosmische fout op de verkeerde planeet gezet. Kom het gerust zelf ontdekken.

Muzikale dubbeldates: Johnny Trash & Nabil Alouad Ayad (NL) op 27/09 - Roel C. Verburg (NL) & Peter Hens op 28/09 allebei 20:30u in BarLokal Arenberg

Story image

Tussen de andere shows door, kan je in BarLokal ook gezellige comedy concertjes meepikken. Op vrijdag 27 september nemen Johnny Trash en Nabil Alouad Ayad de honeurs waar. ​ Vlaanderen kent Johnny Trash van Belgium’s Got Talent, waar hij een onvergetelijke beurt maakte met z’n komische nummers. Zijn onafscheidelijke cowboyhoed siert echter niet enkel uw TV-scherm en allerlei rockfestivals, hij is ook een veelgevraagd comedian op Vlaamse comedy podia. De goedmoedige cowboy van het Vlaamse Lied. Maar met een scherpe kijk op een net àndere realiteit. ​ Nabil Alouad Ayad (NL) won in 2006 de Nederlandse Kampioenschap Human Beatboxing wat zijn doorbraak betekende in de Nederlandse entertainmentwereld. Het is dus niet zeker of hij instrumenten meebrengt, of die gewoon al beatboxend nabootst.

Op zaterdag 28 september is het dan weer aan Roel C. Verburg (NL) en Peter Hens. Roel weet als één van de weinige comedians van Nederland stand-up comedy te combineren met muziek; en waar bij de meeste cabaretiers de liedjes vaak een rustpunt vormen, gaan bij Roel de grappen (ook in zijn liedjes) in hoog tempo door. Hij speelde naast twee avondvullende theatertournees ook nog in ontelbaar veel kroegen, poppodia, theaters en concertzalen alsmede meerdere malen op festivals als de Zwarte Cross en Lowlands. ​ Peter Hens is dan weer één van de gezichten die een paar jaar geleden in Voor de Leeuwen op één mocht aantreden. Peter Hens is een mens. Zo'n enthousiast exemplaar, vol goesting. Een pallieter, met een zorgeloze ziel. Of toch, dat probeert hij te zijn. Als een moderne ontdekkingsreiziger trok Peter de voorbije jaren de wereld rond. Hij keerde terug met een rugzak vol verhalen en een Russisch lief. Om uiteindelijk te belanden op zijn favoriete bestemming: het podium. Peter is misschien nog een vreemdeling in comedyland, maar pas op want hij heeft een gitaar.

De Grote Raf Coppens Show

Story image

Voor een naam/legende als Raf Coppens, eigenlijk ook godfather van de Vlaamse comedy, maakt Mad Goat International Comedy Festival uiteraard graag plaats op de affiche. Raf is bekend als de komiek met de scherpe one-liners, grappige liedjes en geslaagde imitaties. Hij brengt steeds actuele humor die inspeelt op nieuwsfeiten. Als liefhebber van sport en muziek, komen deze thema's vaak aan bod in live-shows. Raf Coppens is live een unieke ervaring. Op zaterdag 28/09 om 20:30u in Kleine zaal Arenberg.

Mad Goat Internationaal Comedy Festival
​Lees
hier alles over de eerste aankondigingsreeks.

nog steeds op vrijdag 27 en zaterdag 28 september
​in Arenberg Antwerpen
(Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen)
en DE Studio (Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen)

Tickets:
​Vanaf €28,00 (incl. fees) voor een dagpas.

Met een mogelijke toeslag van €4,00 voor een gegarandeerde plaats bij twee headliners vanaf 20:15u in de Grote zaal van Arenberg - beperkt aantal beschikbaar.
Of €55,00 (incl. fees) voor een weekendpas, inclusief gegarandeerde plaats bij headliners.
​alle voorwaarden via www.madgoat.be/tickets

Blijf op de hoogte van nieuwe namen, dagplanningen, …  
​Via
www.madgoat.be
​Like
Mad Goat Internationaal Comedy Festival op Facebook
​Of volg
Mad Goat Internationaal Comedy Festival op Instagram

Voor meer info en/of persaanvragen, contacteert Bert: 0499/41 09 84 of via [email protected]

 

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

LiveComedy.be
Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent