Tweemaal rode loper voor Lander Severins

Uitreiking Gouden K's en première Dolittle

Lander Severins is als stemacteur in De Leeuwenkoning en Dolittle dit weekend twee keer te zien op de rode loper. Op zaterdag vindt Het Gala van de Gouden K's plaats in het Sportpaleis. De Leeuwenkoning, met Lander Severins in de hoofdrol van Simba, is genomineerd in de categorie Film van het Jaar. Een dag later gaat dan weer de Vlaamse versie van Dolittle in première; ook daarin sprak Lander de stem van één van de hoofdpersonages in. Voor interviewaanvragen kan je terecht bij Bert via +32499410984 of op bert@livecomedy.be.

De jonge Vlaamse acteur en cabaretier Lander Severins (23) maakt nu ook furore als stemacteur. Vorige zomer was hij nog te horen als Simba in de Vlaamse versie van de live action-film De Leeuwenkoning. Nu neemt hij opnieuw een hoofdrol op zich in Dolittle.

Dolittle
Zondag 26 januari vindt in Kinepolis Antwerpen de Vlaamse première plaats van de nieuwe live action-film Dolittle, in aanwezigheid van de Vlaamse cast. De film is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Hugh Lofting. Dolittle vertelt het verhaal van John Dolittle, een arts die met dieren kan spreken. Op een dag wordt hij opgeroepen door de Koningin van Engeland, om haar van een dodelijke ziekte te genezen. Samen met zijn zelfverklaarde hulpje Tommy Stubbins en enkele dieren moet hij de wereld rondreizen op zoek naar het geneesmiddel.

In de Vlaamse versie van Dolittle spreekt Lander de stem in van Chee-Chee, de gorilla en tevens één van de hoofdpersonages in de film. In de originele versie werd de rol ingesproken door Rami Malek. John Dolittle, gespeeld door Robert Downey Jr., werd gedubd door Koen De Bouw.

Het Gala van de Gouden K's
In de zomer van 2019 sprak Lander Severins ook al eens een stem in bij de live action-remake van De Leeuwenkoning. Hij vertolkte de rol van Simba - een rol die hem naar eigen zeggen op het lijf geschreven is, vanwege zijn krullen. Die film is nu genomineerd voor een Gouden K voor 'Film van het jaar'. De Gouden K's worden uitgereikt door Ketnet aan de belangrijkste artiesten, films en programma's die kinderen en jongeren in de ban hielden. De Leeuwenkoning moet het zaterdagavond opnemen tegen Frozen II, F.C. De Kampioenen Viva Boma en Nachtwacht: Het Duistere Hart.

Een beeld uit De Leeuwenkoning. (c) Disney
Een beeld uit De Leeuwenkoning. (c) Disney

Over Lander Severins...
Lander Severins studeerde cabaret aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch. In juni 2018 studeerde hij er met de grootste onderscheiding af met het cabaretduo Grof Geschud, in een regie van o.a. Raf Walschaerts. Opgegroeid in de bossen van de Zoerselse Kempen is deze jonge Belg steeds op zoek naar het opgaan in het geheel, het versmelten met de omgeving, de harmonie van de verwondering. In een innig afscheid op een druk treinstation, in de spreeuwen in een avondzon, in twee vreemden op de straat… Lander is onder meer bekend van het Eén-programma ‘Voor de Leeuwen’, waarin de nieuwe generatie komisch talent een podium kreeg en waardoor Bart Peeters alvast fan is. Vorig theaterseizoen bewees hij met zijn debuutvoorstelling ‘Maanlander’ dat hij terecht tot een nieuwe generatie van getalenteerde humoristen gerekend mag worden.

Sinds het najaar van 2019 is hij met Grof Geschud (een duo met Myrthe van Velden) op tournee met de voorstelling 'Lijmen' in een regie van Raf Walschaerts en Minou Bosua. Een reeks lovende reacties en een viersterrenrecensie in De Standaard bevestigden het talent van dit cabaretduo. Dat vertaalt zich ook naar een reeks uitverkochte zalen. In Vlaanderen zijn enkel nog tickets beschikbaar in Blankenberge en voor de extra voorstelling in Gent. Nog tot juni reist het duo rond in Vlaanderen en Nederland met Lijmen.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be